سخنگوی وزارت امور خارجه نروژ، روز پنجشنبه اعلام کرد پل رافزدال، روزنامهنگار نروژی که هفته گذشته در شرق افغانستان ربوده شده بود، به همراه مترجماش در نزدیکی مرزهای پاکستان آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی آزادی این دو نفر را نتیجه تلاش شبانهروزی مقامات نروژی عنوان کرد و افزود: «آنها اکنون در مکان امنی به سر میبرند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه نروژ به چگونگی آزادی این دو نفر و هویت فرد یا گروه رباینده اشارهای نکرد، اما خبرگزاری آسوشیتد پرس گزارش داده است روزنامه پاکستانی نیوز (The News) در شماره روز دوشنبه خود نوشته بود آقای رافزدال توسط طالبان در ولایت شرقی کنر اسیر و زندانی شده است.
این روزنامه پاکستانی همچنین نوشته بود که طالبان در ازای آزادی او، علاوه بر آزادی 12 عضو زندانی این گروه، خواهان خروج نیروهای نروژی از افغانستان نیز شده است. نروژ یکی از کشورهای عضو «پیمان ناتو» است که نزدیک به 500 سرباز در افغانستان دارد.
چند رسانه نروژی نیز پس از آزادی آقای رافزدال و مترجم افغاناش گفتند که آنها اطلاعاتی از این آدمربایی در دست داشتند اما وزارت امور خارجه نروژ از آنها خواسته بود برای امنیت این دو نفر از درج اخبار مرتبط با آن خودداری کنند.
پل رافزدال، ۴۶ ساله، پنج شنبه هفته گذشته (۵ نوامبر) در نزدیکی مرزهای پاکستان ربوده شد و یک روز پس از این ماجرا در تماسی با سفارت نروژ در کابل، مقامات نروژی را در جریان ربوده شدناش قرار داد.
آقای رافزدال در افغانستان در حال تهیه فیلمی مستند برای یک شرکت فیلمسازی نروژی بود. او در این فیلم، که «طرف دیگر(The Other Side) » نام داشت، به دنبال نشان دادن تصویری بهتر از جامعه افغانستان در شرایط کنونی بود که رسانههای غربی آن را تاکنون منعکس نکردهاند.
آزادی خبرنگار نروژی و مترجماش، یک روز پس از دیدار وزیر امور خارجه نروژ با حامد کرزای و دیگر مقامات افغان در کابل صورت گرفت. این دیدار، پیش از حادثه آدمربایی برنامهریزی شده بود.
اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان خواهان اجرای قانون جدید رسانهها شد
اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان نسبت به عدم اجرای قانون جدید رسانهها در کشور ابراز نگرانی کرد.
عبدالحمید مبارز، رییس اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان، دیروز چهارشنبه (20 آبان) در یک نشست خبری در کابل، وزارت اطلاعات و فرهنگ این کشور را به عدم اجرای قانون جدید رسانهها متهم نموده و گفت در حالی که چهار ماه قبل این قانون توشیح و به طور رسمی نشر شده، به اجرا گذاشته نشده است.
وی با تاکید از مسوولان این وزارت خواست تا این قانون را به اجرا بگذارند.
قانون جدید رسانه ها پس از بحث ها و جنجال های دوامدار میان حکومت و مجلس نمایندگان در یازده فصل و 54 ماده در جریده رسمی دولت افغانستان به چاپ رسیده است.
طرح این قانون حدود چهار سال پیش از طرف حکومت تهیه شده و به پارلمان فرستاده شده بود که پس از مدتی طولانی و جر و بحث های داغ تصویب شد.
مطابق قانون اساسی افغانستان هر قانون پس از تصویب در پارلمان برای این که به اجرا گذاشته شود باید از سوی رییس جمهور توشیح شود.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»