رادیو کوچه
امروز در تقویم ایران روز «ازدواج و خانواده» نام گرفتهاست. علت انتخاب این روز نیز سالروز ازدواج جضرت علی (ع) و فاطمه (س) است. به خاطر دارم نامگذاری این روز که در چندسال اخیر صورت گرفت به نوعی جایگزینسازی برای روز «ولنتاین» بود تا یادآور این مساله باشد که میتوان به اظهار عشق و علاقه پرداخت آن هم از نوع مذهبی یا وطنیاش.
اما آیا بهراستی برنامهریزی برای بهبود وضعیت روابط در زندگی صورت گرفتهاست؟ سالهاست که کارشناسان هشدار میدهند بحران جدی در روابط خانوادگی وجوددارد. سالهاست آمارهای طلاق سیر صعودی و ازدواجها سیر نزولی را طی میکنند و سالهاست که پدیدههایی همچون چندهمسری آنهم از نوع ناآشکار آن، روابط خارج از عرف و خانواده، همسرکشی و مشکلات کودکان طلاق به شکل بارزی خود مینمایند.
براساس آخرین تحقیقات گفته میشود آمار طلاق در ایران بیشتر میشود. این واقعیت خوشایند نیست اما وجوددارد و شاید مثل بسیاری واقعیات دیگر تلخ است. اما باید آن را پذیرفت و چارهاندیشی کرد.
براساس اعلام رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران، در شش ماهه نخست امسال، آمار طلاق در این استان 21 درصد رشد و میزان ازدواج در همین مدت سه و نیم درصد کمتر شدهاست.
به گزارش تهران امروز رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران این آمار را نگرانکننده خوانده است و گفته باید این وضع از ابعاد مختلف بررسی و برای رفع مشکلات مربوط به آن چارهاندیشی شود. محسن زنگنه ادامه دادهاست: «در راستای الویتدادن به ازدواج جوانان در کشور، طرحی به عنوان «زوج خوشبخت ایرانی» از سوی سازمان ملی جوانان ارایه شد که شاخه تهران این سازمان در نخستین گام جشنوارهای با همین عنوان برگزار میکند.»
زنگنه محورهای طرح زوج خوشبخت ایرانی را پیگیری تسهیلات در زمینه ازدواج، تقویت کانونهای پیوند مهر در تهران و شهرستانها، فراگیر کردن آموزش جوانان و زوجهای جوان و حساسسازی بخشهای مختلف جامعه در مورد ازدواج جوانان عنوان کرد. رئیس سازمان ملی جوانان به این نکته هم اشاره کرد: «این جشنواره هم زمان با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) برگزار خواهد شد.»او از همکاری بخشهای غیر دولتی و سازمانهای مردمی و 18 وزارت خانه و دستگاه دولتی برای برگزاری این جشنواره خبر داده است.
زنگنه در ادامه به اهمیت مباحث اشتغال و مسکن جوانان هم اشاره کرد: «ازدواج هم اهمیتی کمتر از این دو نداشته و باید برای کاهش آسیبهای اجتماعی و حفظ سلامت روانی جوانان موردتوجه جدی قرار گیرد.»
رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران موضوعاتی چون جایگاه ازدواج در تشکیل خانواده، تغییر نگاه جوانان به مقوله ازدواج، نقش ازدواج در کاهش ناهنجاریهای اجتماعی، بیشتر شدن سن ازدواج و بلوغ زودرس جوانان را از اولویتهای موردنظر سازمان ملی جوانان در این زمینه عنوان کرد.
زنگنه فرهنگسازی و آموزش را از مهمترین راههای توسعه ازدواج دانسته و افزودهاست: «درهمین راستا نخستین سامانه الکترونیکی ازدواج جوانان راهاندازی شده تا آموزشهای لازم را در مراحل مختلف ازدواج به جوانان ارایه کند.»
باید دید برگزاری این همایشها تا چه میزان میتواند در کاهش آمارهای ارایه شده تاثیرگذار باشد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»