گروهی از پژوهشگران آمریکایی بر این باورند که موادشیمیایی موجود در پلاستیک، بر مغز پسربچهها تاثیر میگذارد و رفتار آنها را زنانه میکند. طبق این مقاله، جنینهایی که درون رحم مادر در معرض میزان زیادی از این گونه مواد قرار دارند، تمایل کمتری به بازی با اسباببازیهایی مانند ماشین، قطار، تفنگ و بهطور کلی بازیهای خشنتر و پسرانه مانند جنگیدن نشان میدهند. این پژوهشگران حتی نسبت به مضرات فتالیتهای موجود در کفپوشهای وینیل و پلیمرهای پلاستیکی (پیویسی) استفاده شده در پردههای حمام هم ابراز نگرانی کردهاند. از آن جایی که این فتالیتها میتوانند باعث اختلالات هورمونی شوند، چندین سال است که استفاده از آن ها در اسباببازیهایی که در اتحادیه اروپا به فروش میرسد، ممنوع شده.
«فتالیتها» که انواع مختلفی دارند میتوانند ویژگیهای هورمون استروژن زنانه را شبیهسازی کنند
«فتالیتها» که انواع مختلفی دارند میتوانند ویژگیهای هورمون استروژن زنانه را شبیهسازی کنند. این گروه پژوهشگران که در دانشگاه روچستر فعالیت میکنند، دریافتهاند جنینهایی که در شکم مادر در معرض این مواد قرار میگیرند، هنگام تولد ناهنجاریهایی در آنها دیده میشود. آنها همچنین گفتهاند که برخی از فتالیتها با مختل کردن عملکرد هورمون تستسترون، بر مغز هم تاثیر میگذارند.
دکتر شانا سوان و گروه تحقیقاتی او، از طریق آزمایش ادرار مادران در اواسط دوره بارداری، میزان فتالیت موجود در بدن آنها را اندازهگیری کردهاند. در این آزمایش، 145 مادر به همراه کودکانشان مورد آزمایش قرار گرفتند که از این تعداد 74 کودک پسر و 71 کودک دختر بودند. شانا سوان اذعان کرد که پسربچههای مورد مطالعه خردسال بودهاند اما علاقه کمتر آنها به بازیهای پسرانه ممکن است بر رشد و نمو آنها در سنین بالاتر اثر بگذارد و آنها در آینده رفتارهای زنانه از خود نشان دهند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»