در پی انتقادها و اخطارهای مقامهای غربی، مقامهای کشور و سفیران ایالات متحده امریکا و بریتانیا، از تلاشهای جدی در مبارزه با فساد و مواد مخدر، و ایجاد ادارهی جدیدی در این ارتباط خبر میدهند.
«اداره مبارزه با جرایم سنگین» از سوی وزارت امور داخله و امنیت ملی و با حمایت نهادهای عدلی کشور و کشورهای امریکا و بریتانیا ایجاد گردیده است.
«کارل آیکن بیری»، سفیر ایالات متحده در کابل روز گذشته در نشستی با مقامهای افغان، گفت بعد از انتخابات، فرصتی به وجود آمده است تا افغانها متقاعد شوند که نگرانیهایشان شنیده میشود. سفیر امریکا همچنین گفت تعداد دیگر از مقامهای متهم به فساد تحت پی گرد قرار گرفتهاند.
آیکن بیری که در حضور وزیران داخله، مبارزه با مواد مخدر، عدلیه، رییس امنیت ملی، لوی سارنوال و قاضی القضات و سفیر بریتانیا صحبت میکرد، گفت: « تعداد دیگری از مقامهای بلند رتبهی دولتی که در جریان کارشان مرتکب جرایم بزرگ شدهاند، تحت پیگرد قرار میگیرند. با احترام به قانون افغانستان، از آنها نام نمیبرم، اما بعد از محکوم شدن آنها، نامشان افشا خواهد شد»
به گفتهی آیکن بیری، مردم افغانستان باید متقاعد شوند که حاکمان قدرت دیگر نمیتوانند از موقف خود استفاده کرده، خود را ثروتمند سازند، درحالی که برای ایجاد اشتغال کاری نکردهاند.
این درحالی است که تصور میشود مبارزهی جدی با فساد، شامل کسانی میشود که در مقامهای عالی رتبهی دولتی قرار دارند و از حامیان حامد کرزی به شمار میروند. با این وجود، با هشدارهایی مکرری که از سوی مقامهای غربی داده میشود، ادارات افغانستان نیز نشانههایی از مبارزه با فساد را به نمایش گذاشتهاند. اما به گفتهی آگاهان، مبارزهی جدی با فساد، محکومیت طیف وسیعی از مقامها و مسوولان را در بر خواهد گرفت که معلوم نیست حامد کرزی و نهادهای عدلی-قضایی کشور از پس آن میتواند برآید یا نه.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»