Saturday, 18 July 2015
25 March 2023
در صورت رای مثبت اکثر اعضای شورای حکام تصویب می‌شود

«پیشنهاد ۱+۵ به آژانس انرژی اتمی برای محکومیت ایران»

2009 November 25

کشورهای عضو گروه 1+5 خواستار محکومیت ایران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شوند.

به گزارش بی‌بی‌سی، روز چهارشنبه، 25 نوامبر (4 آذر)، گزارش شد که کشورهای گروه 1+5 – متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه به علاوه آلمان – بر سر پیش‌نویس قطع‌نامه‌ای در انتقاد از برنامه‌های هسته‌ای ایران به توافق رسیده‌اند و قراراست آن را برای تصویب به جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی ارایه دهند.

در این گزارش، که خبرگزاری‌های غربی آن را به نقل از منابع دیپلماتیک در مقر آژانس بین‌المللی در وین مخابره کرده‌اند، آمده‌است که در قطع‌نامه پیشنهادی گروه 1+5، «اقدام مخفیانه» ایران در ساخت تاسیسات غنی‌سازی فردو، در نزدیکی قم، بدون مطلع ساختن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تقبیح شده‌است.

ظاهرن توافق بر سر این پیش‌نویس درجریان مذاکرات نمایندگان گروه 1+5 به دست آمد که جمعه گذشته برای بررسی بحران هسته‌ای ایران با حضور نماینده اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک، تشکیل شد.

این پیش‌نویس، که با حمایت تمامی اعضای گروه 1+5 از جمله چین و روسیه تدوین شده‌است، در جلسه دوره‌ای شورای حکام، که از روز پنجشنبه این هفته آغاز به کار می‌کند، مطرح می‌شود و ارائه دهندگان آن خواستار تصویب آن از سوی اعضای شورا خواهند شد.

برای تصویب این قطع‌نامه، رای مثبت اکثر سی و پنج عضو شورای حکام ضرورت دارد

برای تصویب این قطع‌نامه، رای مثبت اکثر سی و پنج عضو شورای حکام ضرورت دارد و مشخص نیست که آیا تهیه‌کنندگان این پیش‌نویس پیشاپیش موافقت سایر اعضا را، که تعدادی از آن‌ها روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی دارند یا با سخت گیری درمورد برنامه‌های اتمی کشورهای «غیراتمی» مخالفت می‌ورزند، جلب کرده‌اند یا نه.

شورای حکام از پنج «قدرت هسته‌ای» و سی عضو دوره‌ای تشکیل یافته‌است.

علاوه بر آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه و چین، یعنی پنج کشوری که پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی آن‌ها را به عنوان قدرت‌های هسته‌ای جهان شناسایی می کند، سایر اعضای شورای حکام از میان امضاکنندگان این پیمان که عضو آژانس هستند انتخاب می شوند.

اعضای شورا درحال حاضر عبارتند از آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آذربایجان، آرژانتین، آفریقای جنوبی، آلمان، اسپانیا، استرالیا، افغانستان، اوروگوئه، اوکراین، برزیل، بورکینافاسو، پاکستان، پرو، ترکیه، دانمارک، رومانی، زلاندنو، ژاپن، سوئیس، فرانسه، کانادا، کره جنوبی، کنیا، کوبا، مالزی (رئیس دوره ای شورا)، مصر، مغولستان، هلند، هند و ونزوئلا.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: