Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
پس‌کوچه تماشا

«حفظ عکس‌هایی با غبار فراموشی»

2011 June 30

مجید بهشتی/ رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

موزه عکس‌خانه شهر به مناسبت یک‌صد و پنجاهمین و پنجمین نمایش‌گاه عکس‌اش، نمایش‌گاهی را با عنوان «یادبود اهدا کنندگان عکس به موزه عکس‌خانه شهر» برگزار می‌کند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

به گزارش خبرگزاری دانش‌جویان ایران‌، طبق اعلام برگزارکنندگان، «در هر خانواده‌ای صندوقی یا آلبومی از عکس‌های خانوادگی قدیمی وجود دارد که غبار فراموشی بر روی آن نشسته است تا زمانی‌که افرادی در خانواده‌ها هستند که دغدغه نگه‌داری از عکس‌ها را داشته باشند این عکس‌ها حفظ می‌شوند اما با گذشت زمان و شکاف نسل‌ها،‌ جابه‌جایی محل زندگی‌، مهاجرت‌ و سایر عوامل عکس‌ها گم شده یا بر اثر عدم نگه‌داری در شرایط درست و استاندارد به مرور زمان از بین می‌روند.

موزه عکس‌خانه شهر در راستای فعالیت‌های خود برای گسترش و فرهنگ‌سازی در بین مردم و ترویج فرهنگ اهدا به موزه‌ها و برای حفظ و نگه‌داری صحیح عکس‌ها‌، نمایش‌گاهی از عکس‌هایی اهدایی به موزه برگزار می‌نماید تا ضمن پاس‌داشت و ارج نهادن به عمل اهدا‌کنندگان برای عموم مردم ایجاد انگیزه نماید تا عکس‌های خود را به موزه اهدا کنند.

شاید بتوان این میراث فرهنگی را مانند قطعه‌هایی ارزش‌مند از تاریخ کهن ایران در معرض دید عموم نهاد و مثابه اسنادی تاریخی در اختیار محققان قرار داد.

این نمایش‌گاه شامل 42 قطعه عکس قدیمی به هم‌راه دوربین‌ها و وسایل عکاسی است.

نمایش‌گاه: چهارشنبه 8 تیر ساعت 15 تا 18 برپا می‌شود و بازدید از آن 9 تیر تا 28 تیر ماه است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید: از شنبه تا پنج‌شنبه ساعت 9 تا 13 – 14 تا 17 و جمعه‌ها از 10 تا 16 به نشانی میدان هفت تیر- خیابان بهار شیراز- بوستان بهار شیراز- موزه عکس‌خانه شهر وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مراجعه کنند.

—————————————-

نمایش‌گاه آثار نقاشی‌خط با عنوان «مروری بر نیم قرن نقاشی خط معاصر ایران»،‌ رونمایی کتاب «نورعلی نور» به هم‌راه جدیدترین آثار جلیل رسولی‌ برپا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، در این نمایش گاه آثار خط و نقاشی‌خط از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به هم‌راه آثار پیشکسوتان و هنرمند این رشته با عنوان «مروری بر نیم قرن نقاشی خط معاصر ایران » روز شنبه 11 تیرماه ساعت 5 بعد‌از‌ظهر در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود.

در این نمایش‌گاه آثاری از هنرمندانی هم‌چون «سید محمد احصایی»،‌ «فرامرز پیلارام»‌، «نصراله افجه‌ای»‌، «حسین زنده رودی»‌، «جلیل رسولی»‌، «رضا مافی»‌، «صادق بریرانی»‌، «صادق تبریزی»‌، «تاها بهبهانی»‌، «اسداله کیانی»‌، «ابراهیم حقیقی»‌، «ابوالقاسم عتیقه‌چی»‌، «صداقت جباری»‌، «جواد بختیاری»، «علی شیرازی» و … به نمایش در می‌آید.

هم‌چنین در مراسم افتتاحیه این نمایش‌گاه کتاب آثار جلیل رسولی با عنوان «نورعلی نور» از جدیدترین آثار این هنرمند رونمایی می‌شود.

علاقه‌مندان در خصوص بازدید از این نمایش‌گاه می‌توانند تا 20 شهریور ماه همه روزه با جز جمعه‌ها و روزهای تعطیل از ساعت 10 صبح تا 7 بعد‌از‌ظهر به موزه هنرهای معاصر تهران واقع در خیابان «کارگر شمالی» مراجعه کنند.

—————————————-

موزه «لوور»، درخواست فلورانس مبنی بر بازگرداندن تابلوی مشهور «مونا لیزا» را رد کرد.

به گزارش میراث آریا، در پی در‌خواست مقامات موزه فلورانس برای قرض گرفتن تابلوی «مونا لیزا» از موزه لوور، متولیان این موزه فرانسوی، شکننده بودن این نقاشی معروف را دلیل و توجیه خود برای اجابت نکردن خواسته ایتالیایی‌ها اعلام کردند.

طبق گزارش خبرگزاری‌های محلی، کمیته صیانت از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی ایتالیا در اقدامی مشترک با مقامات فرهنگی فلورانس در پی نمایش این تابلو مشهور در موزه «اوفیزی» فلورانس در سال 2013 به منظور بزرگ‌داشت صدمین سال‌گرد مرمت آن بودند که با مخالفت سران موزه لوور مواجه شدند.

اما به گفته «سیلوانو وینچتی» ‌سرپرست تیم اعزامی به پاریس: «این درخواست اعلان جنگ با فرانسه نیست بلکه درخواستی ساده در سایه همکاری دوطرفه است.»

«ویچنتی» افزود: «از صد سال گذشته تا امروز،‌ »جیوکوندا» ( نام ایتالیایی تابلوی مونالیزا) سه مرتبه موزه لوور را ترک کرده پس می‌توان این کار را برای بار دیگر نیز انجام داد.»

اما بر خلاف اصرار مقامات ایتالیایی، موزه لوور طی نامه‌ای در روز جمعه، «شکننده بودن» تابلو را علت اصلی مخالفت با این درخواست اعلام کرده و خاطرنشان کرد مسافرت 1100 کیلومتری برای چنین تابلویی بدون شک امری غیرقابل تصور است.

به عقیده برخی از کارشناسان، این تلاش ایتالیایی‌ها شاید به دلیل کاوش‌هایی باشد که به تازگی برای بیرون کشیدن جسد مدل احتمالی «داوینچی» در تابلوی مشهور «مونا لیزا» صورت گرفته است.

—————————————-

معاون صنایع‌دستی کشور از افزایش 19 میلیارد و 500 میلیون تومانی بودجه صنایع‌دستی در سال 90 نسبت به سال قبل خبر داد.

«تهمینه دانیالی» در گفت‌وگو با خبرنگار میراث آریا ضمن اعلام این خبر سهم صنایع‌دستی از بودجه سال 89 را 500 میلیون تومان اعلام کرد.

او ادامه داد: «خوش‌بختانه امسال با تحول اساسی در بخش اختصاص بودجه به صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور روبه‌رو هستیم.»

معاون صنایع‌دستی کشور سهم صنایع‌دستی از بودجه 90 را 20 میلیارد تومان دانست و اظهار داشت: «نسبت به سال قبل 19 میلیارد و 500 میلیون تومان به بودجه صنایع‌دستی افزوده شده است.»

«دانیالی» با بیان این‌که پی‌گیری‌های سازمان میراث‌فرهنگی کشور به منظور افزایش سهم صنایع‌دستی از بودجه در گام نخست به موافقت کمیسیون فرهنگی مجلس انجامید، گفت: «در نهایت تایید نهایی کمیسیون تلفیق را نیز دریافت کردیم.»

او اضافه کرد: «مجموعه بودجه سال 90 بخش صنایع‌دستی کشور در سه بخش تعریف شده و سهم هر بخش مشخص شده است.»

این استاد دانش‌گاه در ادامه اظهار داشت: «راه‌اندازی بازارچه‌های دایمی صنایع‌دستی،‌ حمایت از مشاغل خانگی و تشویق و حمایت از صادرات صنایع‌دستی این موارد را شامل می‌شود.»

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی کشور افزود: «سهم بازارچه‌‌ها 10 میلیارد تومان، حمایت از مشاغل خانگی 5 میلیارد تومان و تشویق و حمایت از صادرات 5 میلیارد تومان تعیین شده است.»

«دانیالی» یادآور شد: «در هفته‌های آتی تکلیف نحوه اختصاص این بودجه به صنایع‌دستی کشور مشخص می‌شود. »

—————————————-

دوازده هنرمند بریتانیایی، پوسترهای بازی‌های المپیک 2012 لندن را طراحی می‌کنند.

براساس خبر ارسالی، این 12 هنرمند از فهرست اولیه 100 نفره انتخاب شدند. مقامات مسابقات شیوه انتخاب 12 هنرمند نهایی را اعلام نکردند.

روث مکنزی، مدیر فرهنگی المپیک در پاسخ به این پزسش که چرا مثلن هنرمند مشهوری چون دمین هرست انتخاب نشده است، گفت: «فکر کنم جواب من این باشد که نباید جواب بدهم.»

با این‌که اعتراض گسترده‌ای به این انتخاب‌ها صورت نگرفته، اما شبهه و شائبه زمانی شدت می‌گیرد که بدانیم دمین یک سال پیش در جریان نمایش‌گاهی در گالری تیت شهر لندن گفته بود دوست دارد پوسترش برای المپیک سال 2012 لندن گرامی‌داشت زندگی در این شهر باشد.

او گفته بود: «می‌خواهم به دنیا نشان دهم لندن می‌تواند پذیرای جشنی فرهنگی باشد در اندازه ازدواج سلطنتی. چیزی که در این دوران سخت به کمک ما می‌آید هنر است. هنر و فرهنگ روح و روان کشور است.»

در این انتخاب هنرمندان به طراحان گرافیکی ترجیح داده شده‌اند و احتمالن دلیل این روی‌کرد اهمیت روی‌داد المپیک است. مکنزی در این مورد گفت: «هنرمندان همیشه چیزی متفاوت عرضه می‌کنند، چون زبانی شخصی در اثر لحاظ می‌کنند. در حالی که طراحان صرفا یک پوستر طراحی می‌کنند.»

جشن‌واره 2012 لندن که نقطه اوج المپیک فرهنگی است به مدت 12 هفته از 21 ژوئن تا 9 سپتامبر برگزار می‌شود و شامل برنامه‌های فرهنگی مانند اجرای تاتر و نمایش‌گاه نقاشی و مجسمه در سراسر بریتانیا است. بازی‌های المپیک نیز در میانه این المپیک فرهنگی در لندن برگزار می‌شود.

 

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , , 

۲ Comments


  1. زمانی
    1

    دست شما درد نکنه چه برنامه متفاوتی پخش کردید و چه اهنگ زیبایی


  2. زمانی
    2

    خیلی خوب تاست