Saturday, 18 July 2015
27 September 2023
سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران:

«قرار منع پیگرد در پرونده کهریزک به منزله تبرئه من است»

2011 July 19

خبر / رادیو کوچه

سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران در یادداشتی بار دیگر ضمن رد اتهاماتش در ارتباط با پرونده بازداشت‌گاه کهریزک، انتشار مطالبی در مطبوعات درباره قضات متهم در پرونده را «خلاف واقع و حاشیه‌ای» دانسته و آن را زمینه‌ساز «بهره‌برداری دشمنان» عنوان کرده است.

به گزارش فارس، سعید مرتضوی که در حال حاضر ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز را بر عهده دارد، در این مطلب ضمن اشاره به حکم صادر شده از سوی دادسرای کارکنان دولت در ارتباط با شکایت خانواده سه تن از کشته‌شدگان بازداشت‌گاه کهریزک، حکم منع تعقیب قضات پرونده را «لازم الاجرا» دانسته و آن را به منزله «حکم برائت» خود و دو قاضی دیگر این پرونده دانسته است.

این در حالی است که در رابطه با پیگیری حوادث پس از انتخابات ایران از جمله آن‌چه که در بازداشت‌گاه کهریزک رخ داد، کمیسیون ویژه مجلس گزارشی را روز یک‌شنبه 20 دی در جلسه علنی مجلس ارایه داد و (در بخش مربوط به پرونده کهریزک) آقای مرتضوی را به عنوان صادر‌کننده دستور انتقال بازداشت‌شدگان روز ۱۸ تیر به بازداشت‌گاه کهریزک معرفی کرد.

در گزارش کمیته ویژه مجلس هم‌چنین گفته شد که آقای مرتضوی در جلسه‌ای با اعضای این کمیته گفته که وی دلیل انتقال برخی از بازداشت‌شدگان به کهریزک را «فقدان ظرفیت زندان اوین» اعلام کرده و علت مرگ سه تن از بازداشت‌شدگان روز 18 تیر 88 را، بر اساس «بررسی‌های انجام شده از سوی پزشکی قانونی» ابتلای آن‌ها به بیماری مننژیت دانسته است. اما در همان زمان اعلام شد که کمیته ویژه مجلس در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده است که هر دوی این اظهارات خلاف واقع است.

کمیته ویژه مجلس در گزارش خود هم‌چنین اظهار بی‌اطلاعی و سلب مسوولیت برخی دیگر از مقام‌های قضایی از وضعیت بازداشت‌گاه کهریزک را «غیر‌قابل پذیرش» دانسته و به مکاتباتی اشاره کرده که از مدت‌ها پیش نسبت به وضعیت این بازداشت‌گاه میان عالی‌ترین مقام‌های قضایی و پلیس انجام شده است.

در نهایت حکم تعلیق سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، حسن دهنوی (مشهور به قاضی حداد)، معاون امنیت وقت دادستان تهران، و علی‌اکبر حیدری‌فر، دادیاری که دستور انتقال معترضان انتخابات ریاست جمهوری به بازداشت‌گاه کهریزک صادر شد.

لازم به یادآوری است روز 18 تیر 88 تعدادی از بازداشت‌شدگان اعتراضات خیابانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری به بازداشت‌گاه کهریزک در جنوب تهران منتقل شدند که دست‌کم سه تن از آن‌ها به نام‌های امیر جوادی‌فر، محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی کشته شدند.

بیشتر بخوانبد:

«پرونده کهریزک مرتضوی مفتوح است»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , 

۱ Comment

  1. 1

    wh0cd476601 celexa 20 mg diclofenac without prescription buy tenormin atrovent nebulizer