Saturday, 18 July 2015
30 March 2023
براساس جدیدترین اطلاعات

«تغییر توصیه‌های دارویی برای ایدز»

2009 December 01

سازمان بهداشت جهانی توصیه‌های پزشکی درباره داروهای ایدز را تغییر داده و از مقام‌های بهداشتی کشورها خواسته‌است آن‌ها را زودتر تجویز کنند.

این سازمان هم‌چنین برای اولین‌بار خواستار تجویز این داروها برای زنان شیرده حامل ویروس اچ آی وی و نوزادان آن ها شده است.

20091201-news-aidsremeds

به گزارش بی‌بی‌سی، کارشناسان بهداشتی می‌گویند این توصیه براساس جدیدترین اطلاعاتی است که در دسترس آن‌ها قرارگرفته و باعث می‌شود میزان آلودگی‌ها و هم‌چنین آمار مرگ و میر کاهش یابد.

اما تجویز زودتر دارو به این معنی است که شمار افراد دریافت‌کننده دارو افزایش خواهدیافت که به لحاظ مالی و زمانی هزینه‌بردار خواهدبود.

تخمین زده می‌شود که سی و سه میلیون نفر از مردم جهان درحال حاضر حامل ویروس اچ آی وی هستند.

سازمان بهداشت جهانی می‌خواهد بزرگسالان و نوجوانان حامل ویروس اچ آی وی، چه عوارض آن ظاهر شده‌باشد یا نه، پیش از آن که توان دستگاه ایمنی بدنشان از سیصد و پنجاه سلول در هر میلیمتر مکعب خون کم‌تر شده‌باشد، از درمان داروئی ضد ویروس ایدز، موسوم به ای آر تی، استفاده کنند.

این سازمان هم‌چنین می‌خواهد که داروی «استوداین» که به دلیل هزینه کم و در دسترس بودن آن، عمدتن در کشورهای درحال توسعه مورداستفاده‌است، با داروی «زیدووداین» یا «تنوفویر» جایگزین شود. این دو دارو عوارض جانبی دراز مدت و غیرقابل برگشت مشابه آن چه استوداین باعث می‌شود، ندارد.

سازمان بهداشت جهانی برای اولین بار خواستار تجویز داروی ضد ویروس اچ آی وی برای زنان حامل ویروس ایدز شد که نوزادشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند

سازمان بهداشت جهانی برای اولین بار خواستار تجویز داروی ضد ویروس اچ آی وی برای زنان حامل ویروس ایدز شد که نوزادشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند. هم‌چنین توصیه شده‌است که به نوزادان آن‌ها نیز دارو داده شود تا از سرایت بیماری جلوگیری شود.

«مایک فاستر»، وزیر توسعه بین‌المللی بریتانیا گفت با این‌که تقاضا برای درمان به‌طور چشم‌گیر افزایش خواهدیافت، این کشور از راهنمایی‌های سازمان بهداشت جهانی حمایت می‌کند.

او گفت: «این وزارت خانه متعهد به افزایش دسترسی به درمان‌های موثر و قابل پرداخت برای بیماران است.»

ارزان‌ترشدن داروهای ایدز و دسترسی آسانتر به آزمایشگاه‌ها، باعث شده است که شمار افرادی که در نقاط فقیرتر جهان زندگی می‌کنند و تحت درمان هستند، افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، تا پایان سال 2008، تعداد افرادی که داروهای ضد ویروس ایدز دریافت کردند در مقایسه با یک سال پیش از آن یک میلیون نفر- 36 درصد- افزایش داشت.

اما علیرغم پیشرفتی که حاصل شده‌است، درحال حاضر، کم‌تر از نیمی از آن‌هایی که به درمان نیاز داشته‌اند، دارو دریافت کرده‌اند.

بنا به تخمین سازمان بهداشت جهانی از سال 1996 که داروهای موثر ضد اچ آی وی توزیع شده است، جان حدود دو میلیون و نهصد هزار نفر نجات داده شده‌است.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: