Saturday, 18 July 2015
26 September 2023
پس‌کوچه تماشا

«آل پاچینو» در نقش شاه لیر«ویلیام شکسپیر»

2011 August 29

مجید بهشتی/ رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

«گفته‌های دختر «فرامرز فرازمند» تهیه‌کننده سینمای ایران»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«شکوفه فرازمند» در سال‌گرد درگذشت پدرش «فرامرز فرازمند» تهیه‌کننده سینمای ایران یادداشتی نوشت که متن آن را این‌جا می‌خوانید:

«یک سال گذشت و من هم‌چنان در ناباوری به سر می‌برم و حتا یادآوری هر روزه خاطرات هم کمکی‌ به قبول این‌که او در کنار من نیست، نمی‌کند؛ چون وقت رفتن‌اش نبود و هنوز کارهای زیادی داشت و ایده‌های بسیاری برای حمایت از جوانان سینما. فرامرز فرازمند که نام او از طریق «سنتوری» به زبان عام افتاد وی در ۲۲مرداد ۱۳۸۹ از میان دوستان و دوست‌داران‌اش رفت.

 به جرات می‌توانم بگویم او عاشق «سنتوری» بود. عاشق «سنتوری» همان‌گونه که عاشق زندگی‌ بود و این عشق تنها دو دلیل داشت: اول این‌که عشق دیوانه‌وارش به موسیقی‌ و جامعه موسیقی‌دان و باور او به این‌که موسیقی‌ می‌تواند با نفوذ در روح و جان انسان معجزه کند و در رشد فرهنگ جامعه تاثیر بسزا بگذارد. او می‌گفت با «سنتوری» می‌توان پنجره‌ای را گشود. پنجره‌ای که از طریق آن می‌شود حس واقعی‌ یک معتاد را درک کرد و زندگی‌ او را از چشمان خود او نگریست تا بلکه بتوان به درستی معتاد را درمان کرد. اگرچه با شکست فیلم آخرش، او از درون و بیرون شکست، اما به وضوح یادم می‌آید که می‌گفت: «سنتوری به عنوان یک پروژه سرانجام خوبی‌ نداشت ولی‌ در نهایت تاثیری که باید را می‌گذارد.» همین باعث شادی و آرامش روح و روان‌اش بود و هست. خوش‌حالم که او در آخر به آرزوی قلبی‌اش رسید. در این یک‌سال پر از غم و اندوه برای من و خانواده‌ام، سعادت آشنایی با کسانی‌ را داشتم که شاید پیش از فوت پدر، نامی‌ از آن‌ها نشنیده بودم. بعد از یک‌سال هنوز در عجبم که چگونه آن به اصطلاح دوستانی که وقتی‌ در قید حیات بود همیشه و همه‌جا هم‌راه او بودند‌، اکنون حتا قادر نیستند از او یاد کنند‌. فرامرزی که همیشه می‌گفت: «دوست ما را و نعمت فردوس شما را». «وودی آلن» در جایی‌ گفت: «من از مرگ نمی‌ترسم، فقط ترجیح می‌دهم در لحظه‌ای که اتفاق می‌افتد، آن‌جا نباشم.» چون اگر باشیم تنها خواهیم بود و این تنها مردن بعد از سال‌ها با دیگران زندگی‌ کردن است که می‌ترساند.»

«علیرضا احمدزاده»

علیرضا احمد‌زاده از اعضای با سابقه و قدیمی کانون ملی منتقدان تاتر ایران صبح روز پنج‌شنبه به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش روابط عمومی کانون ملی منتقدان تاتر ایران با اعلام این خبر افزود: «مراسم وداع با پیکر زنده یاد علیرضا احمدزاده‌، ساعت 8 صبح روز شنبه پنجم شهریورماه انجام شد و از آن‌جا به سوی قطعه هنرمندان کرج تشییع شد.

«علیرضا احمدزاده »منتقد، نویسنده و استاد دانش‌گاه (تاتر و سینما)، متولد 1348 کرج و دارای مدارک تحصیلی کارشناسی سینما و کارشناسی ارشد نمایش از دانش‌کده سینما و تاتر بود.

نگارش کتا‌ب‌‌های «تدوین‌گران سینما»،‌ «آهنگ‌سازان فیلم»، «راشومون»، «فرهنگ واژگان سینما»، «فرهنگ واژگان تاتری» هم‌چنین عضویت پیوسته کانون ملی منتقدان تاتر‌، عضویت کانون جهانی منتقدان تاتر‌، عضویت انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی کشور «خانه سینما» و چاپ نمایش‌نامه‌های «شبانه»، «استخوان، فالخن و چیزهای دیگر»، «فکر کردن ممنوع» از عمده‌ترین فعالیت‌های این هنرمند فقید است.

«نمایش فیلم سینمایی «یه حبه قند» به کارگردانی «رضا میرکریمی»

فیلم «یه حبه قند» تاکنون جوایز به‌ترین فیلم جشن‌واره فیلم شهر و جایزه به‌ترین فیلم وکارگردانی شب تهیه کنندگان‌، جایزه ویژه جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی و… را به دست آورده است و در شب کارگردانان سینما از رضا میر کریمی تقدیر شد.

فیلم سینمایی «یه حبه قند» به کارگردانی سیدرضا میرکریمی با فیلم‌نامه «محمدرضا گوهری» بر اساس طرحی از رضا میرکریمی و «شادمهر راستین» ساخته شده و در داستان آن آمده است: «سکوت خانه باغی قدیمی و سرسبز با ورود مهمانانی در هم می‌شکند. چهار دختر این خانه به هم‌راه همسر و فرزندان‌شان برای عروسی خواهر کوچک‌ترشان «پسندیده» به یاری مادر شتافته‌اند. این اقامت برای خواهران و باجناق‌ها شاید دردسر باشد ولی برای بچه‌ها تحقق یک آرزوی بزرگ است. تا این‌که…»

بازی‌گرانی که در فیلم «یه حبه قند» نقش‌آفرینی می‌کنند عبارتند از: آنژلا ملایری، ابوالفضل دهقان، اصغر همت، اما هاشمی، امیرحسین آرمان، پارسا مشیری‌، پریوش نظریه، پونه عبدالکریم‌زاده، رضا کیانیان، روح‌اله مفیدی، ریما رامین‌فر، سعید پورصمیمی، سهیلا رضوی، شمسی فضل‌الهی، شیدا خلیق، علی‌رضا رشیدی، علی‌رضا کشاورز، فرهاد اصلانی، ناهید مسلمی، محمدرضا زادسرور، نگار جواهریان، نگار عابدی، نیوشا گودرزی، هدایت هاشمی…

مدیر فیلم‌برداری: حمید خضوعی ابیانه، مدیر طراحی: محسن شاه ابراهیمی، طراح چهره‌پردازی: عبداله اسکندری، صدابردار: بهمن اردلان، برنامه‌ریز و دست‌یار اول کارگردان: محسن قرایی، تدوین:حسن حسن‌دوست، موسیقی: محمدرضا علیقلی، مشاور انتخاب بازی‌گر: افشین هاشمی، عکاس: علی نیک رفتار از عوامل تولید این فیلم هستند.

«تدوین فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» به پایان رسید»

«سعید پورصمیمی» که فیلم «یه حبه قند» را آماده اکران دارد در فیلم جدید «همایون اسعدیان» در کنار بازی‌گرانی نظیر «صابر ابر»، «شیرین یزدان‌بخش»، «رابعه مدنی»، «مسعود رایگان»، «شیدا خلیق»، «شاهرخ فروتنیان»، «شبنم مقدمی»، «امیرحسین رستمی»، «نازنین خزاعی» و «لیلی فرهادپور» ایفای نقش کرده است.

داستان فیلم درباره احترام‌السادات و فروغ خانم است که در همسایگی هم‌دیگر زندگی کرده و بیش از 20 سال است در انتظار فرزندان‌شان هستند.

طرح اصلی فیلم‌نامه و تهیه‌کنندگی «بوسیدن روی ماه» برعهده «منوچهر محمدی» بوده و فیلم‌نامه را «اسعدیان» نوشته است.

مدیر فیلم‌برداری این کار «حسین جعفریان» است و این فیلم این روزها در مرحله صداگذاری قرار دارد.

«در مصرسریالی 100 قسمتی درباره محمد (پیامبر مسلمانان) ساخته می‌شود»

منابعی فاش کردند گروهی از سازندگان سریال‌های تلویزیونی خلاصه طرحی 100 ساعته را برای ساخت یک سریال بزرگ درباره «محمد» (پیامبر مسلمانان) به مسوولان این امر در این دانش‌گاه بزرگ اسلامی ارایه کرده‌اند.

به گزارش پای‌گاه خبری الانبا‌، سازندگان این سریال که گفته می‌شود 100 قسمت خواهد بود قصد دارند برای اولین بار و در کاری بزرگ زندگانی وی را با به تصویرکشیدن آن ارایه دهند.

این منابع در الازهر عنوان کرده‌اند که طرح این سریال که زندگانی پیامبر مسلمانان و مراحل دعوت مردم به اسلام را ارایه خواهد کرد به الازهر ارایه شده تا از لحاظ شرعی مورد تایید قرار گیرد.

گفته شده است که سازندگان این سریال قصد دارند مراحل مختلف دعوت «محمد ابن عبداله» را به صورت کاملن واضح و عمیق ارایه دهند.

«ال پاچینو » بهار 2012 جلوی دوربین «شاه‌لیر» می‌رود»

به گزارش خبرگزاری‌ها  شاه‌لیر جدید سینما در فصل بهار سال 2012 جلوی دوربین می‌رود تا برای نمایش عمومی در اوایل سال 2013 آماده شود و آل‌پاچینو با بازی در نقش شاه‌لیر در نسخه سینمایی تازه‌ای از درام پرتنش ویلیام شکسپیر به همین نام، به آرزوی قدیمی خود جامه عمل می‌پوشاند.

نسخه جدید شاه‌لیر را «مایکل رادفورد» فیلم‌ساز انگلیسی‌تبار سینما کارگردانی می‌کند و به صورت محصول مشترک آمریکا و انگلستان تولید می‌شود.

به جز «آل پاچینو» بقیه بازی‌گران فیلم از بین هنرمندان دو صنعت سینما و تلویزیون انگلستان انتخاب خواهند شد.

نسخه رادفورد اقتباسی وفادارانه از اثر کلاسیک شکسپیر است و قصه فیلم‌نامه تفاوت زیادی با نمایش‌نامه شکسپیر نخواهد داشت.

در قصه نسخه جدید شاه‌لیر، «پاچینو» نقش پادشاه پیر و بخت برگشته‌ای را بازی می‌کند که قلمرو سلطنتی خود را بین دو دختر خود تقسیم می‌کند و بدون این که چیزی به دختر کوچک خود بدهد، بازنشستگی‌اش را آغاز می‌کند. زمانی که دو دختر بزرگ‌تر «شاه‌لیر» به او بی‌وفایی می‌کنند، وی به سراغ دختر کوچک خود رفته و از او طلب کمک می‌کند. صنعت سینما قبل از این دو نسخه سینمایی معروف از قصه «شکسپیر» تولید کرده که فقط یکی از آن‌ها اقتباسی مستقیم از اثر این نمایشنامه‌نویسی بوده است.

«گریگوری کوزینتسف» فیلم‌ساز سینمای روسیه در سال 1971 اثر معروف خود «شاه لیر» را ساخت که «یوری یاروت» در آن نقش لیر را بازی کرد.

منتقدان بین‌المللی سینما و به ویژه منتقدان سخت‌گیر انگلیسی از این فیلم به عنوان به‌ترین اثر سینمایی و هنری اسم می‌برند که براساس قصه نمایش‌نامه «شکسپیر» ساخته شده است.

«آکیرا کوروساوا فیلم‌ساز» ژاپنی در سال 1990 این قصه را به فضای فئودالیسم کشور خود برد و «ران» را کارگردانی کرد که سه شخصیت زن قصه در فیلم کوروساوا تبدیل به مرد شدند.

«پاچینو» در دو سال اخیر فقط در فیلم تلویزیونی «تو جک را نمی‌شناسی» بازی کرد و برای آن جایزه به‌ترین بازی‌گر مرد دو مراسم جوایز «گلدن گلوب» و «امی» (اسکار تلویزیونی) را گرفت.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , , ,