مجید بهشتی/ رادیو کوچه
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
کنسرت بداهه « علیزاده» در شهرکتاب
همیشه ساز با «حسین علیزاده» است، حتا اگر برای شرکت در نشست نقد و بررسی آثارش به جایی چون شهرکتاب مرکزی آمده باشد. غروب دوازدهم شهریور، آنهایی که به شهرکتاب مرکزی آمده بودند انتظار یک نشست نقد و بررسی خشک و بیروح را داشتند، اما حسین علیزاده با سهتارنوازی استادانه خود، شور و حالی به سالن کوچک طبقه زیرین شهرکتاب داد. این برنامه از جمله برنامههای ماهانه شهر کتاب با محوریت موسیقی بود. «ابوالحسن مختاباد» جلسه را گرداند و «هومان اسعدی» هم آثار علیزاده را نقد و تحلیل کرد.
مختاباد به حاضران که حتا در خارج از سالن از طریق نمایشگر، مجلس را دنبال میکردند، گفت که این نشست از یک سال پیش جزو برنامههای شهر کتاب بوده و قرار است در چند برنامه خارج از برنامههای شنبه اول ماه شهر کتاب، کارهای علیزاده بررسی شود. علیزاده سعی داشت نشست را از خشکی و کسالتبار بودن درآورد.
او صحبتهای زیادی درمورد فضای کنونی اجتماعی و فرهنگی در ایران، وضعیت موسیقی ایرانی و رویکرد مخاطبان به این عرصه کرد. او در اوایل صحبتهایش گفت: «ما در شرایط نامساعدی زندگی میکنیم، اما پرچم موسیقی همچنان افراشته است. هرچند پایه و اساس موسیقی را شک سوزانده است، اما موسیقیدانان ما کار خود را ادامه میدهند.»
او در ادامه این سوال را مطرح کرد که موسیقی تا چه اندازه میتواند سازنده باشد، پاسخ را خودش داد: «ما در ایران معیاری برای شناخت اثر هنری نداریم. هنر موقعی هنر است که همه جوانب در آن لحاظ شود. جانب اصلیاش، انسان است.» هومان اسعدی که بهعنوان منتقد به برنامه دعوت شده بود در سخنانش به توصیف فعالیت علیزاده پرداخت و گفت: «علیزاده ریشه در سنت دارد ولی اندیشهاش خلاق است. بررسی آثار موسیقیدانی چون علیزاده که کارش تنوع دارد، مشکل است. این جلسه میتواند مقدمهای باشد در ارایه تعریفی از نقد و تئوری نقد در موسیقی.» در ادامه، شماری از آثار علیزاده از جمله «خزان»، «سواران دشت امید»، «چهارمضراب»، «گبه» (موسیقی فیلم)، «رکوییم» (مرثیه) و… برای حاضران پخش شد و علیزاده و اسعدی به تحلیل این آثار پرداختند. در این نشست که علیاصغر محمدخانی، رامین صدیقی و شماری از موسیقیدانان دیگر حضور داشتند، علیزاده صحبتهایی هم درباره موسیقی سالم و خوب مطرح کرد: «هر نوع موسیقی بنا بر نیازهای یک جامعه بهوجود میآید. کشورهای پیشرفته وزارت ارشاد ندارند، اما معیارهای شناخت موسیقی خوب از بد در آنجا معلوم است. مردم هم به سطحی رسیدهاند که موسیقی سالم و خوب را برمیگزینند.»
اما بهانه این نشست، 60 سالگی استاد سهتار ایران بود. شاید پخش قطعه «خزان» بود که او را یاد دوران گذشته انداخت. او از کودکیاش گفت که در محله «سیدنصرالدین» خیابان خیام سپری شده و اینکه محله سیدنصرالدین جایی است که هنوز تعلقخاطر زیادی به آن دارد. این نوازنده که با صحبتهایش جمعیت بیشمار حاضر در سالن و راهروهای شهرکتاب را به شوق و عکسالعمل وامی داشت در انتها گفت: «22 ساله که بودم، میدیدم موسیقی به راه درستی نمیرود. البته آن زمان جامعه خیلی «بد» بود، اما ساز از تلویزیون پخش میشد. تصاویر موسیقی دهه 50 اذیتم میکرد. پیشدرآمدها شکل سادهای داشت. حس و حال نداشت، موسیقی آن زمان من را یاد فیلم فارسی میانداخت.»
کنسرت ارکستر بزرگ کوبان با اجرای آثاری از موسیقی زیبای کردی و لری
ارکستر بزرگ «کوبان» در تاریخهای 16 تا 18 شهریور ماه سال جاری طی سه شب در تالار اندیشه حوزه هنری به صحنه رفت و قطعاتی از موسیقی فولکلور کردی و لری را در دو بخش با همراهی حرکات نمایشی فولکلور با تنظیم و رهبری «ونداد مساحزاده» اجرا شد.
این اجرا شامل ارکستر بزرگ، گروه کر، سازهای بومی و محلی، گروه دفنوازارن و همچنین گروه 9 نفره حرکات فولکلور بود که به اجرا درآمد.
«نیما رحمتی» خواننده بخش لری و «محمدرضا دارابی» خواننده بخش کردی با گویش کرمانشاهی بودند و «دنا قوامی» نیز سرپرستی گروه کر و «کردوان بوستان» سرپرستی گروه حرکات موزون (از سنندج) را بر عهده داشتند.
کنسرت جوانترین ارکستر ایران با رهبری هنرمندی 13 ساله برگزار شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، گروه نوازی گیتار با حضور هشت هنرمند کودک و نوجوان به سرپرستی «امین رفیعی» نخستین بخش از کنسرت شامگاه یکشنبه گروه کودکان و نوجوانان «ارف» در تالار «وحدت» بود. هر چند که به باور برخی از حاضران در سالن، این بخش کمی طولانی و خسته کننده شده بود، ولی در ادامه ارکستر کودکان به سرپرستی «سعید سبزواری» و تنظیم کنندگی «مسعود نظر» قطعات «خوشحال و شاد»، «بازی صندلی»، «آفتابگردانم، «بادبادک»، «کرنگ بلا» و «خنده» را اجرا کردند که با استقبال خوبی همراه شد.
پس از اتمام بخش نخست و استراحتی 15 دقیقهای، ارکستر سمفونیک کودکان و نوجوانان به سرپرستی «مسعود نظر» قطعاتی با عنوان «سفر به آسیا» را اجرا کردند. «کورال شادی»، «آواز زندگی»، «آلاگوز»، «چین»، «هند»، «عرب»، «رنگ پریچهر و پریزاد» (بر اساس رنگ درویش خان) و «ایران» قطعات بخش دوم این کنسرت را تشکیل داده بود. بر اساس این گزارش از نکات جالب بخش دوم کنسرت حضور هنرمندانی خردسال و اجراهای نمایشی آنان بر مبنای موسیقی هر کشوری همراه با ارکستر بود. همچنین پخش تصاویری شاد و کودکانه در پشت سر گروه و هنرمندان کودک و نوجوانان، طراوتی خاص به سالن کنسرت داده بود.
مجوز اجرای کنسرت «علیرضا قربانی» صادر شد
بنابر اعلام روز دوشنبه دفتر موسیقی، سه مجوز اجرای صحنهای به خوانندگی «علیرضا قربانی» ، «بابک جهانبخش» و «سیناسرلک» در تهران صادر شد. براساس این گزارش مجوز اجرای صحنهای برای گروه «شمس» به سرپرستی «کیخسرو پورناظری» و خوانندگی «علیرضا قربانی» گروه «آریژ» به سرپرستی «محسن افشارخلج» و خوانندگی «بابک جهانبخش» گروه «اینک» به سرپرستی «حامد فکوری» و خوانندگی «سینا سرلک» در تهران صادر شد. همچنین مجوز آلبوم «گریههای بیبهانه» به خوانندگی «محسن سلطانپور» در هشت قطعه به آهنگسازی «شاهرخ شریفی» و ترانهسرایی «خشایار خاکبان» آلبوم «پرواز باعشق» به خوانندگی «هومن موسوی» با اشعاری از حافظ، فریدون مشیری و رها در 9 قطعه، آلبوم «کولاک» به خوانندگی «علی اصحابی» به آهنگسازی و ترانهسرایی «علی اصحابی» صادرشد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
ندا
به به چه قشنگ است دست شما درد نکنه زنده باد کردستان