Saturday, 18 July 2015
28 September 2023
پس‌کوچه تماشا

«اولین آلبوم موسیقی «دیوید لینچ» کارگردان جهان»

2011 September 12

مجید بهشتی/ رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

«وقتی پروفسور «‌هاوکینگ» با «پینک فلوید» هم‌کاری کرد»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

گروه افسانه‌ای «پینک فلوید» برای ضبط آثار پرآوازه‌ی خود از نوازندگان و هنرمندان مهمان نیز یاری می‌گرفت. هم‌کاری یکی از بزرگ‌ترین دانش‌مندان جهان با گروه پینک‌فلوید در آخرین آلبوم استودیویی گروه اتفاق افتاده است.

به گزارش مجله‌ی موسیقی ملودی آخرین آلبوم استودیویی پینک فلوید، «ناقوس جدایی» که در سال ۱۹۹۴ عرضه شد، چندین نوازنده و خواننده مهمان داشت.

البته یکی از این خواننده‌های مهمان بیش‌تر از این‌که از جنس موسیقی باشد از جنس فیزیک بود، و او کسی نبود جز پروفسور «استیون هاوکینگ»،  فیزیک‌دان مشهور بریتانیایی که در اوایل دهه‌ی نود با این گروه پرآوازه هم‌کاری کرد.

در آهنگ «به حرف زدن ادامه بده»  (Keep Talking) در سه بخش از آهنگ، پروفسور هاوکینگ جملاتی را به شیوه‌ی تبلیغات تلویزیونی بیان کرده است.

البته استفاده از این عبارت که شخص استیون هاوکینگ جملات را بیان می‌کند شاید چندان صحیح به نظر نرسد. چرا که او به دلیل ابتلا به سندرم خاصی به نام ALS توانایی تحرک و صحبت کردن را از دست داده است و تنها از راه دست‌گاه ویژه‌ای که عبارات تایپ شده را به صوت تبدیل می‌کند قادر به برقراری ارتباط با دیگران و رساندن مفهوم حرف‌هایش به گوش مخاطب است. و در این آهنگ نیز هاوکینگ با یاری گرفتن از این دست‌گاه جملات را بیان کرده است.

البته این آهنگ نکات جالب دیگری هم دارد از جمله استفاده‌ی استثنایی «دیوید گیلمور» از افکت تاک باکس (talk box) با گیتار الکتریک که فضاسازی جالبی را در آهنگ به وجود آورده است.

«دیوید لینچ کارگردان سرشناس آلبوم موسیقی منتشر می‌کند»

«روزگار دلقک دیوانه» اولین آلبوم موسیقی «دیوید لینچ» هشتم نوامبر وارد بازار موسیقی می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، موسیقی همیشه نقشی مهم در پروژه‌های سینمای و تلویزیونی دیوید لینچ بازی کرده است و به همین دلیل خبر انتشار اولین آلبوم موسیقی او به‌طور تک‌نفره که شامل ۱۴ آهنگ جدید است چندان غافل‌گیرکننده نیست.

دیوید لینچ، کارگردان مولف فیلم‌هایی چون «مخمل آبی»، «بزرگ‌راه گم‌شده» و «جاده مالهالند» در این آلبوم گیتار نواخته است و آواز خوانده و خودش «روزگار دلقک دیوانه» را «بلوز مدرن» توصیف کرده است.

این کارگردان در بیانیه‌ای گفت: «عشق تجربه با صدا و موسیقی موتور محرک این قایق است. تمامی آهنگ‌های این آلبوم از ایده‌ای فشرده شروع شدند. این ایده فشرده بالاخره فرم پیدا کرد و درنهایت ترانه‌ای مناسب خود خلق کرد.»

هم‌کار دیوید لینچ که ترانه تمامی آلبوم‌ها را نوشته است در این آلبوم دین هرلی است که مسوول نواختن گیتار و درام است. کارن او نیز در اجرای یکی از ترانه‌ها به صورت خواننده مهمان حضور دارد. دو تا از آهنگ‌های این آلبوم به نام‌های «می‌دانم» و «امروز روز خوبی است» در فضای اینترنتی منتشر شده‌اند.

لینچ نوشته شدن ترانه‌ها را نتیجه چند تصادف خوش‌آیند خواند و به شوخی گفت: «این‌قدر تصادف رخ داد که این آلبوم نزدیک بود کارش به بیمارستان بکشد.»

این کارگردان مستقل از همان ابتدای فعالیت فیلم‌سازی‌اش نقشی مهم در روند تولید موسیقی فیلم‌هایش داشت؛ در اولین فیلم او به نام «کله پاک‌کن» که در سال ۱۹۷۷ ساخته شد بخش قابل توجهی از موسیقی ساخته خود لینچ استفاده شده است، او در «مخمل آبی» که شهرت بسیاری برایش به هم‌راه داشت ترانه اغلب ترانه‌ها را نوشته بود.

هم‌کار اصلی او در ساخت موسیقی فیلم‌هایش «آنجلو بادالامنتی» است که در مصاحبه‌ای اشاره کرده بود غالب موسیقی فیلم‌های لینچ کار خود کارگردان است و او بیش‌تر نقش یک تنظیم‌کننده را برعهده دارد.

لینچ که در مدیتیشن هم سررشته دارد بنیادی به نام خودش راه انداخته است که هدف آن تشویق مردم به امدیتیشن است. او در راستای اقدامات این بنیاد آلبوم موسیقی شامل ۳۳ آهنگ منتشر کرده به نام «Download for Good» موسیقی که دنیا را تغییر می‌دهد. تمامی آهنگ‌های این آلبوم آرامش‌بخش هستند و آثاری از گروه «مارون 5» و «موبی» در آن دیده می‌شود.

«دیوید لینچ» که «وحشی در قلب»، «مرد فیل نما»، «توئین پیکز»، «جاده سرراست» دیگر فیلم‌هایش هستند علاوه بر کارگردانی و فیلم‌نامه‌نویسی به عنوان فیلم‌بردار، تدوین‌گر، طراح جلوه‌های ویژه و انیماتور نیز در فیلم‌هایش فعالیت کرده است. او که در مجسمه‌سازی هم دستی دارد و تابلوهای نقاشی‌اش در سراسر دنیا به نمایش درآمده‌اند پیش‌تر با گروه‌های موسیقی دوران، «اینترپل» و «دنجر ماوس» هم هم‌کاری کرده بود.

پاییز امسال دیوید لینچ «کافه سکوت» را با الهام از آهنگ سکوت فیلم «جاده مالهالند» در پاریس افتتاح می‌کند.

«کریم فائقیان» در جشن‌واره بین‌المللی فتوژورنالیسم انجمن عکاسی آمریکا»

دفتر انجمن سینمای جوان بوشهر اعلام کرد: «کریم فائقیان» از اعضای این انجمن، در جشن‌واره بین‌المللی فتوژورنالیسم انجمن عکاسی آمریکا مدال کسب کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از دفتر این انجمن‌، جشن‌واره معتبر و بین‌المللی فتوژورنالیسم آمریکا توسط انجمن عکاسی آمریکا برگزار می‌شود و درخشش عکاسان کارگاه عکس انجمن سینمای جوان بوشهر بیان‌گر توان بالای حرفه‌ای اعضای این انجمن است.

این گزارش حاکی است: هم‌چنین در بخش احساسات انسانی و آزاد این جشن‌واره‌، آثاری از «کریم فائقیان»، « سید محمد فاطمی» و «صابر زمانی» به نمایش‌گاه فتوژورنالیسم آمریکا راه یافته بود.

هم‌چنین بر اساس گزارش دفتر انجمن سینمای جوان بوشهر‌، سال گذشته نیز مدال طلای این جشن‌واره را «زینب عربی» و مدال برنز آن را «علیرضا حسن‌زاده» دریافت کردند.

«گران‌ترین هنرمند ایرانی در حراج ساتبیز لندن»

حراج آثار مدرن و معاصر ایران و عرب 10 مهر در لندن برپا می‌شود که «سهراب سپهری» با اثری بدون عنوان، گران‌ترین هنرمند این حراج تعیین شده است.

برای این اثر بدون عنوان «سهراب سپهری» که از مجموعه درختان او انتخاب شده، برآورد اولیه 300هزار دلار تا 470هزار دلار تعیین شده است.

در کنار «سپهری» که عنوان گران‌ترین اثر این حراج را دارد، «فرهاد مشیری» دیگر هنرمند ایرانی است که با سه اثر، یکی با عنوان گنبد آبی که 95 تا 120 هزار دلار، اثر بعدی مشیری 150 تا 230 هزار دلار و سومین کار او به مبلغ 230 تا 400 هزار دلار قیمت‌گذاری شده است.

«بهمن محصص» (هنرمند فقید ایرانی) نیز با اثری بدون عنوان با برآورد 80 تا 110 هزار دلار در این حراج حضور دارد.

حضور ایرانی‌ها البته به «سپهری»، «مشیری» و «محصص» ختم نمی‌شود. «محمد احصایی»، «رضا درخشانی»، «صادق تیرافکن»، «نوید نور» و «هدیه شفیعی» نیز جزو دیگر ایرانیان حاضر در حراج ساتبیز لندن هستند.

اثر «محمد احصایی» که 95 تا 120 هزار دلار قیمت‌گذاری شده، جزو آثار بدون عنوان اوست و «رضا درخشانی» با اثری از مجموعه «آیینه اعصار» با برآورد 30 تا 50 هزار دلار و «صادق تیرافکن» با اثر «کامیلا در سرزمین عجایب» با برآورد 6300 تا 9500 دلار، در این حراجی شرکت دارند. اما هنرمندان عرب و خصوصن عراقی نیز حضور چشم‌گیری در این رخ‌داد هنری خواهند داشت. از میان آن‌ها «یوسف احمد» هنرمند قطری، با اثری با قیمت 30 هزار دلار و «جواد سلیم» از عراق است که چند سال پیش در حراج بونامز به رکورد 30 هزاردلاری دست یافت.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , , 

۱ Comment


  1. ندا
    1

    با سپاس از شما