مجید بهشتی/ رادیو کوچه
هیات انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار معرفی شد
اسامی هیات انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی (اسکار 2012) از سوی امیر اسفندیاری سخنگوی این هیات معرفی شدند.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، اسفندیاری اعلام کرد: «به منظور انتخاب نماینده سینمای ایران برای معرفی به مراسم اسکار، هیاتی متشکل از رویا تیموریان و پوران درخشنده، محمد بزرگنیا، شهرام جعفرینژاد، محمد داودی، علیرضا شجاعنوری، مهدی صباغزاده، رسول صدرعاملی و امیر اسفندیاری بررسیهای لازم درباره فیلمهای واجد شرایط را طبق مقررات این رویداد سینمایی انجام دادهاند.»
بر پایه این گزارش، این هیات انتخاب در نخستین جلسه خود امیر اسفندیاری را به عنوان سخنگو برگزیدهاند.
اسفندیاری گفت: «با توجه به مقررات موجود خانم پوران درخشنده و آقای رسول صدرعاملی اعضای این هیات به درخواست خود فیلمهای اکران شده خوابهای دنبالهدار و زندگی با چشمان بسته را از جریان بررسیها خارج کردهاند.»
سخنگوی هیات انتخاب فیلم ایرانی اسکار تاکید کرد که تمامی خبرهایی که از مجاری دیگر منتشر شده و یا میشود، هیچگونه سندیتی ندارند.
هیات انتخاب چهلویکمین جشنواره فیلم رشد آغاز بهکار کرد
به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم رشد، با پایان مهلت دریافت اثر از سوی دبیرخانه چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد، اعضای هیات انتخاب با احکامی از سوی دبیر جشنواره معرفی شده و از شنبه گذشته کار ارزشیابی آثار رسیده را شروع کردند.
مهدی مختاری، محرم زینالزاده، امیرمحمد دهستانی، داریوش نوروزی، جواد طوسی، علی درخشی، علی زرافشان و محمدرضا وطندوست اعضای هیات انتخاب چهلویکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد هستند.
به گفته «مهدی مختاری» مسوول هیات انتخاب جشنواره، این هیات قرار است طی روزهای آینده، انتخاب اولیه برای راهیابی آثار رسیده به بخشهای مختلف جشنواره را انجام دهد.
جشنواره فیلم رشد با 46 سال سابقه و 40 دوره برگزاری، قدیمیترین رویداد سینمایی ایران است که هر سال توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود.
غلام رضایی: «کارگردانسالاری در سینمای ایران دیگر معنا ندارد»
ناصر غلام رضایی با اشاره به انتقاد از شرایط موجود سینمای کشور گفت: «برخلاف دهه اول سینمای پس از انقلاب، کارگردانسالاری معنا و مفهوم خود را از دست داده است.»
«ناصر غلامرضایی» ده سال از آخرین ساخته من میگذرد، متاسفانه سی سال است که مدیران فرهنگی کشور درباره سینمای ملی صحبت میکنند اما برای رشد و بالندگی این سینما تلاشی صورت نگرفته است.
وی اظهار داشت: «مشکل اصلی من با مدیران فرهنگی کشور است سالها از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد اما متاسفانه هنوز شرایط برای ساخت آثار فرهنگی مهیا نیست.
مشکل اصلی ما با مدیران سینمایی در سالهای اخیر این است که نمیتوانیم با هم دیالوگ برقرار کنیم؛ اگر هم گاهی گفت و گویی صورت گیرد دو طرفه نیست.»
وی ادامه داد: «مدیران فرهنگی ممکن است انسانهای خوب، خوش قلب و با حسن نیت باشند اما آیا رزومه فرهنگی وکارنامه تالیفی نیز دارند؟ ممکن است مردان بزرگی در عرصه سیاست داشته باشیم اما در حوزه فرهنگ و هنر کمتر افرادی با سبقه و کارنامه تالیفی وجود دارد که بتوان به آنها تکیه کرد و به حرفهای ما توجه کنند که این، بزرگترین نقصان در سالهای اخیر است.»
وی در ادامه افزود: «من از صحت و سلامت کامل جسمانی برخوردارم اما متاسفانه به دلیل شرایط پیش آمده حیات هنری ندارم. شرایط متاسفانه به گونهای نیست که فیلم خودمان را بسازیم و حرف دلمان را بزنیم.»
کارگردان فیلم سینمایی «خون بس» و «نامزدی» در ادامه گفت: «ما نباید مرعوب موفقیت تعداد محدودی از کارها در خارج از کشور باشیم. من در دورههای مختلف با چنگ و دندان فیلم ساختم اما متاسفانه سوء مدیریت مدیران فرهنگی باعث شده است تا سینمای حرفهای کشور لجام گسیخته شود و یکی از تبعات آن بازخوردهای فرهنگی و خانهنشینی من و برخی از همکاران من در این حوزه است.
غلامرضایی در ادامه گفت: «حضور در جشنوارههای جهانی و اکران فیلمها در تعدادی از سالن سینماهای خارج از کشور موقعیت مناسبی است اما با یک یا دو گل بهار نمیشود تلاش و همت فیلمسازان باعث میشود تا آثاری در خور توجه و موثر در این فضا ساخته شود، چنان چه اصغر فرهادی ادامه دهنده نسل ما فیلمسازان سینمای آزاد و سینمای جوان است که بعد از انقلاب در سینمای جوان و سینمای مستند رشد و بالندگی یافتند.»
وی در خاتمه افزود: «در دهه 80 و به خصوص در سالهای اخیر مدیران فرهنگی به گونهای مدیریت کردند که دیگر کارگردانسالاری معنا و مفهوم خود را از دست داده است.»
«هیو هادسون» رییس هیات داوران جشنواره فیلم بمبئی شد
به نقل از سایت سینمایی اسکرین دیلی، برگزارکنندگان سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم بمبئی، «هیو هادسون» را به عنوان ییس هیات داوران بخش مسابقه این دوره از رقابتها انتخاب کردند.
به گزارش اسکرین دیلی، «راجر اسپوتیسوود»، «جرزی اسکولیموفسکی»، کارگردان لهستانی و همچنین «نا هونگ-جین»، فیلمساز کرهای نیز در ترکیب هیات داوران این جشنواره با هادسون همکاری خواهند کرد.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم بمبئی 13 الی 20 اکتبر در هند برگزار میشود.
«اندی ویت فیلد» در 39 سالگی درگذشت
به نقل از خبرگزاری رویترز، «اندی ویتفیلد»، بازیگر استرالیایی که با بازی در سریال تلویزیونی «اسپارتاکوس: خون و ماسه» به شهرت رسید، روز یکشنبه در سن 39 سالگی در سیدنی درگذشت.
به گفته «وشتی»، همسر «ویتفیلد»، او پس از یک سال و نیم مبارزه با بیماری سرطان غدد لنفی درگذشته است.
« ویتفیلد » اخیرن به خاطر ضعف ناشی از بیماری دیگر قادر به بازی در ادامه سریال اسپارتاکوس نبود، بنابراین از این پروژه استعفاء داد.
یادبودی از «جک اسمیت» سینماگر آمریکایی در لندن
جک اسمیت طی 30 سال فعالیت سینماییاش، با اندیشهها و آثارش، قواعد و ارزشهای متعارف و پذیرفته شده فیلمسازی را نادیده گرفت و زیباییشناسی و زبان تازهای را برای سینما پیشنهاد کرد که هر چند نمیتوانست مورد قبول سینماگران و تهیهکنندگان جریان رسمی سینمای آمریکا قرار گیرد، اما نه تنها در میان سینماگران آوانگارد و تجربی آمریکایی، مقبولیت بسیار یافت، بلکه مورد توجه عکاسان و هنرمندان تئاتر تجربی آمریکا قرار گرفت.
بنابراعلام مووی وب، برنامه بزرگداشت جک اسمیت، از هفتم تا هجدهم سپتامبر برگزار میشود، و شامل نمایش مهمترین فیلمهای این سینماگر پیشرو و آوانگارد سینمای آمریکاست. کسی که با فیلمهای تجربی و رادیکال خود، تحولی در سینمای تجربه گرایانه جهان و هنر پاپ و موسیقی راک (پانک راک) بهوجود آورد و الهام بخش فیلمسازان و هنرمندان مختلف در زمینه های گوناگون – از سینما گرفته تا تئاتر، موسیقی و عکاسی – از جمله اندی وارهول، جوناس مکاس، جان واترز، دیوید لینچ، ریچارد فورمن، رابرت ویلسن، سیدنی شرمن، دیوید بایرن، جان کیل، لی بروئر و جان زورن شد.
جک اسمیت در 1932 در ایالت اوهایو آمریکا به دنیا آمد، در تگزاس بزرگ شد و در سال 1989 در 56 سالگی بر اثر بیماری ایدز در نیویورک درگذشت.
در برنامه بزرگداشت جک اسمیت، علاوه بر نمایش فیلم های او، سمیناری نیز درباره این سینماگر برگزار خواهد شد و درباره دستاوردها و میراث سینمایی و هنری این کارگردان جنجالی آمریکایی بحث خواهد شد.
جک اسمیت، در فیلم «مخلوقین شعلهور»، برای نخستین بار رویکرد آزادانهای به موضع جنسی و مواد مخدر و نمایش آن بر پرده سینما نشان داد. وی خود این فیلم را یک «قطعه کمدی که در یک استودیوی موسیقی جنزده اجرا می شود»، توصیف کرده است.
این فیلم که در یک روز آفتابی بر روی پشت بام سینمای ویندزور در نیویورک فیلمبرداری شد، فیلمی بی زمان و بی مکان بود که با فیلم های «ریورسال» سیاه و سفید که تاریخ مصرفشان گذشته بود ساخته شد.
جوناس مکاس درباره این فیلم در فیلم کالچر نوشت: «در مخلوقین شعلهور، جک اسمیت با قدرت گرافیکی و موزون خود، آزادی آنارشیستی سینمای جدید آمریکا را که همتراز بهترین آثار رسمی سینماست، ارج نهاده است. او برای نخستین بار در سینما به سطحی عالی از هنر رسید که قبلن وجود نداشت و نوعی از موضوعات جنسی را به نمایش گذاشت که بیانگر خویشتن داری سینماگران پیش از او در مواجهه با این مقوله بود.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»