Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
در پی تشديد سرکوب مخالفان دولت ایران

«نگرانی کمیسرحقوق بشرازسرکوب‌ مخالفان درایران»

2009 December 09

«نوی پیلای»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سه شنبه، هفدهم آذرماه، از تشدید سرکوب مخالفان دولت ایران توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی، عمیقن  ابراز نگرانی کرد و از مقامات این کشور خواست تا به حق مخالفان برای اعتراض احترام بگذارد.

نوی پیلای گفته است: «سرکوب مردم [در ایران] شدت گرفته و این امر بسیار جدی‌تر از گذشته شده‌است.»

«نوی پیلای»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

«نوی پیلای»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

به گزارش رادیو فردا، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته است که در اعتراض به نحوه ی برخورد ماموران دولتی با تظاهرکنندگان، ملاقات با یک مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر را لغو کرده‌است. این ملاقات قرار بود روز سه‌شنبه در ژنو صورت گیرد.

نوی پیلای که یک حقوق‌دان اهل آفریقای جنوبی و قاضی پیشین رسیدگی به جرایم جنگی در سازمان ملل بوده است، گفت: « ما واقعن در برابر دولت‌هایی که سیاست درهای بسته را اعمال می‌کنند، فرو مانده‌ایم و جمهوری اسلامی ایران یکی از این دولت‌هاست. ما هنگامی که مسایل [مربوط به نقض حقوق بشر] را با آن‌ها در میان می‌گذاریم، آنان واکنش بسیار دفاعی از خود نشان می‌دهند، با این حال ما هم‌چنان به طرح این مسایل ادامه خواهیم داد.»

در همین حال، یک مقام قضایی جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه گفت، از این پس در برابر کسانی که امنیت ملی جمهوری اسلامی را تهدید می‌کنند، گذشتی در کار نخواهدبود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور، با تهدید گفته بود: «از این پس اگر کسی دستگیر شد، خانواده‌ها حق گله ندارند، چرا که مردم بیش از این تحمل نداشته و ما هم از این پس مهلت نخواهیم داد.»

بنا به این گزارش، محسنی اژه‌ای که در یک نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ می‌داد، هم‌چنین گفت: «دستگاه قضایی و نیروهای نظامی و امنیتی از ابتدا مقداری خویشتن‌داری کردند تا صف‌ها از یکدیگر جدا شده و خط دشمن مشخص شود، اما از امروز به بعد این کار را نخواهیم کرد چرا که موضوع روشن شده‌است.»

خبرگزاری «رویترز» در گزارشی نوشته‌است که تظاهرات ضددولتی روز دوشنبه در سراسر ایران، نمایش قدرت تازه‌ای از سوی مخالفان بود که طی آن ده‌ها تن بازداشت و چندین نفر نیز در مقابله ماموران دولتی در شهرهای گوناگون زخمی شدند.

این خبرگزاری می‌افزاید که وسعت تظاهرات تهران در مقایسه با تظاهرات پس از انتخابات خردادماه گذشته، کوچک‌تر ولی شدت آن بیشتر و تندتر بود و مخالفت‌های تظاهرکنندگان تنها به محمود احمدی نژاد محدود نبود و شعارهایی علیه ساختار حکومت مذهبی می‌دادند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، پیش‌تر در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته‌بود که در ماه‌های اخیر، نگرانی‌های خود در مورد نحوۀ رفتار ماموران با مردم را با نمایندۀ جمهوری اسلامی در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو در میان نهاده و با فرستادن نامه‌هایی به مقام‌های دولت ایران از آنان خواسته‌است تا به حقوق مردم برای برگزاری تظاهرات و اعتراض‌ها، احترام بگذارند.

خانم پیلای افزوده است که مسئله‌ی ناعادلانه بودن دادگاه های بازداشت‌شدگان را نیز مورد بررسی قرار داده‌است.

وی تاکیدکرد که محکومیت‌های بسیار شدید و سختی علیه دستگیرشدگان رویدادهای اخیر صادر شده و دفتر وی مشغول بررسی این امر است که این دادگاه‌ها تا چه اندازه منصفانه عمل کرده‌اند؟

پنج تن از دستگیرشدگان رویدادهای تابستان گذشته به مرگ و ده‌ها تن نیز به حبس‌های دراز مدت محکوم شده‌اند.

اداره‌ی تحت‌نظر خانم نوی پیلای، اطلاعات خود را از منابع مختلف و از جمله کارشناسان مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل‌متحد دریافت می‌کند و تنها به اطلاعات ارایه‌شده از سوی مقام‌های دولتی کشورها متکی نیست.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , ,