سروش / رادیو کوچه
souroosh@radiokoocheh.com
یازدهم دسامبر سالروز تاسیس صندوق کودکان ملل متحد است که بیشتر به نام اختصاری آن (UNICEF) یونیسف خوانده میشود. یونیسف به توصیه شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد و تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد شد.
یونیسف موسسه عام المنفعه و بین المللی است که در تاریخ 11 دسامبر سال 1946 و با تصویب اکثریت اعضای سازمان ملل متحد تشکیل شد. این تشکیلات زیر نظر شورای اجتماعی، اقتصادی سازمان ملل فعالیت خود را به طور رسمی آغازکرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد، یونیسف را موظف نموده است تا به دفاع و حمایت از حقوق کودکان بپردازد، به تامین نیازهای اساسی آنان یاری نماید و با افزایش فرصت ها، امکان شکوفایی کامل استعدادهایشان را فراهم سازد.
راهنمای یونیسف «پیمان نامه حقوق کودک» است و یونیسف تلاش میکند تا حقوق کودکان را به عنوان اصول اخلاقی پایدار و معیارهای بین المللی رفتار با کودک برقرار سازد.
یونیسف تاکید دارد که بقای رشد و حمایت کودکان از عناصر ضروری توسعه جهانی و لازمه پیشرفت بشری است.
یونسیف درابتدای کار مسوولیت رسیدگی به وضعیت کودکان و اطفال آسیب دیده درجنگ جهانی دوم را به عهده داشت اما بعدها وظایف یونسیف محدوده گسترده تری یافت و تأمین وسایل زندگی، تغذیه و تحصیل و تربیت سایرکودکان محروم جهان را نیز دربرگرفت. گفتنی است که از طرف یونیسف 11دسامبر روزجهانی ارتباط کودک و تلویزیون نامگذاری شده است.
مطابق با آمار سال گذشته صندوق کودکان سازمان ملل متحد بطور میانگین، روزانه بیش از 26 هزار کودک زیر پنج سال جان خود را از دست میدهند که عامل اغلب این مرگ ومیرها بیماریهای قابل پیش گیری میباشند.
ایران نیز پیماننامه جهانی حقوق کودک را در سال 1373 (1994 میلادی)، با قید شرط کلی، تصویب کرد و تا به حال دو بار به کمیته حقوق کودک گزارش داده است.
ستاد یا مقر یونیسف در نیویورک است.
یونیسف در سال ۱۹۶۵ جایزه صلح نوبل و در سال ۲۰۰۶ جایزه شاهزاده اتریش را از آن خود کرده است. در ایالات متحده، کانادا و برخی کشورهای دیگر یونیسف را بخاطر برنامه «Trick-Or-Treat for UNICEF» یا همان برنامه جمعآوری اعانه از خانهها میشناسند.
یونیسف با بودجه داوطلبانه اداره میشود و بر مشارکت مالی دولتها و بخش خصوصی و آحاد مردم تکیه دارد. برنامههای این نهاد در راستای کمک به جوامع در حال توسعه برای پیشرفت سلامت و رفاه کودکان بودهاست.
منبع
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»