Saturday, 18 July 2015
29 November 2023
پرسه – گذری در نمایشگاه هنر مالزی-2

«هنر محصولی نو برای سرمایه‌گذاری»

2011 November 01

سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

 در حالی که جهان با بحران‌های مالی روبروست و بسیاری از کشورها در پی یافتن راه حلی برای خروج از این بحران‌ها هستند، دغدغه‌های مردم در زمینه کسب درآمد از طریق سرمایه‌گذاری تغییر یافته است.

زمانی افراد بر روی ملک و زمین و طلا سرمایه‌گذاری می‌کردند. دوره‌ای ارز خارجی خریداری می‌شد و زمانی هم بازار خرید سکه‌های طلا داغ بود اما با وجود رکود اقتصادی و افت ارزش زمین و خانه در بسیاری از کشورها هم‌چنین متغیر بودن نرخ‌ها این سال‌ها زمینه دیگری نیز برای سرمایه‌گذاری مورد توجه علاقه‌مندان قرار گرفته است: آثار هنری.

این سال‌ها بر تعداد مجموعه داران آثار هنری افزوده شده و بسیاری از موسسه‌ها و سازمان‌ها اقدام به خرید و جمع آوری آثار هنری می کنند.

در زمینه سرمایه‌گذاری بر روی آثار هنری گفت و گویی دارم با دوتن از دست اندرکاران این حوزه که در نمایشگاه و بازار بین‌المللی  هنر مالزی حاضر بودند. گفت وگویی که حاوی دانسته‌هایی است برای آنان که قصد دارند تا زمینه سرمایه‌گذاری خود را تغییر دهند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

دکتر «ماندانا برکشی» استاد دانشگاه و مدیر موسسه «هنر و هویت» است که چند سالی است در زمینه معرفی و ارایه آثار هنرمندان ایرانی در کشور مالزی فعالیت دارد، بحران مالی را عاملی می‌داند برای آن که بسیار یا از کشورها که توان خرید دارند و می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند به خاطر ریسکی که در خرید طلا یا ملک وجود دارد بر روی آثار هنری سرمایه گذاری می‌کند.

یکی از این کشورها هند است که جوانان به دلیل افزایش توانمندی مالی در سال‌های اخیر رو آوردند به خرید آثار هنری.

وی با اشاره به وجود حراجی های بزرگی هم چون کریستی و ساتیبی می‌گوید اکنون این بازارها بسیار مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از سرمایه گذاران از این طریق به خرید آثار هنری اقدام می کنند.

وی با بیان این که اکنون بهای برخی از آثار هنرمندان ایرانی از چهار یا پنج سال پیس چند برابر شده در حالی که اگر سرمایه‌گذاری در زمینه‌های دیگر بود این مقدار افزایش ارزش پیدا نمی کرد، می گوید: «به هر حال این یک حرکتی است  که در بسیاری کشورها ایجاد شده و در ایران هم شاهدش هستیم.  هم‌چنان که در این آرت اکسپو هم شاهد این هستیم که بسیاری از سرمایه‌گذاران عده‌ای را می‌فرستند برای شناسایی آثار هنری و انتخاب آثاری که می‌تواند با سرمایه‌گذاری بر روی آن تا چند سال آینده برایشان سوددهی داشته باشد.»

آقای «جان رید»، بنیان‌گزار گروه آینده هنر که در زمینه سر مایه‌گذاری بر روی هنر شرق آسیا فعالیت می‌کند نیز معتقد است این سال‌ها سلیقه سرمایه‌گذاران تغییر کرده و به سمت آثار هنری متمایل شده است و این قبیل موسسه‌ها به ارایه مشاوره و اطلاعات لازم در این زمینه به مشتریان علاقه مند می‌پردازند تا انتخاب بهتری داشته باشند.

او با اشاره به این که خود این قبیل موسسات نیز بر روی آثار هنری سرمایه‌گذاری می‌کنند تا در بهترین زمان ممکن آن‌ها را بفروشند، می‌گوید: «با سرمایه‌گذاری بر بروی هنر فرد خود می‌تواند مدیریت سرمایه و اموالش را بر عهده گیرد بدون نیاز به فرد دیگری. ضمن این که زمینه بروز خلاقیت نیز افزایش می‌یابد.»

به هر روی با تغییراتی که در جهان کنونی پیش آمده چندان هم دور از انتظار نیست جهان آینده بنا به نظر این دست‌اندرکاران به سوی سرمایه‌گذاری گسترده‌تری بر روی آثار هنری، طلا و حتا شراب پیش برود!

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , ,