Saturday, 18 July 2015
05 December 2023
مهارت‌های زندگی – رازهای طول عمر

«افزایش انرژی با وعده‌های کوچک خوراکی»

2011 December 10

سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

   در ادامه سلسله برنامه‌های رازهای داشتن عمری طولانی، در این برنامه به عادت سوم از برنامه عادت‌های مفید دوازده گانه دکتر مائو اشاره دارم.

این عادت برای ماه مارچ در نظر گرفته شده بوده که از آن‌جا که در حال تکمیل این مجموعه عادت‌های مفید برای سلامتی تا قبل از به پایان رسیدن سال جاری میلادی هستم به آن اشاره‌ای دارم.

دکتر مائو در این عادت توصیه می‌کند که برای این که بدن خود را فعال نگاه دارید و سطح انرژی‌تان را افزایش بدهید آن هم پس از روزهای کوتاه زمستانی که گویی بدن از خواب برخاسته، بهتر است از یک عادت ساده پیروی کنید: عادتی که می‌گوید: در طول روز با خوردن پنج وعده غذایی کوچک شامل مواد غذایی افزایش دهنده طول عمر، انرژی خود را افزایش دهید.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

با تمرین مداوم این عادت و در پایان ماه مارس، آن را تبدیل به یک عادت جدید سالم کردید که شما را برای سال های آینده آماده می کنند.

عادت مارس : خوردن 5 وعده در هر روز

   امروزه ما به طور معمول سه وعده غذا در طول روز مصرف می کنیم، اماگفته می‌شود که خوردن پنج وعده کوچک در طول روز ممکن است تاثیر بهتری در تداوم سلامتی بدن به طور طولانی مدت داشته باشد. با این کار در تمام طول روز چرخه‌ی رسیدن مواد مغذی، قند خون و انرژی به بدن شما ادامه دارد. از سویی دیگر خوردن مقدار کم‌تری در هر وعده غذایی اثر منفی کم‌تری بر سیستم‌های گوارش و متابولیک بدن می‌گذارد و و خطر ابتلا به بیماری قلبی را نیز کاهش می‌دهد.

هم‌چنبن با ابن کار توجه شما به مواد خوراکی بیشتر می‌شود و بدن شما بهتر و موثرتر قادر به جذب مواد مغذی است و کم‌تر درگیر سم زدایی می‌شود. و از این رو می‌تواند انرزی خود را حفظ کند.

یک نکته مهم در پیروی از این عادت هم این است که به طور پیوسته غذا خوردن در طول روز باعث می‌شود کم‌تر دچار گرسنگی‌های آنی شده و به سراغ خوردن خوراکی‌های ناسالم یا فست فود بروید.

برای این کار بهتر است که با خوردن وعده‌های غذایی کوچک، به اندازه یک کف دست آغاز کنید. روز خود را با پروتئین و چربی مورد نیاز روزانه آغاز کنید که سبب می‌شود وزن بیشتری از دست بدهید و انرژی بیشتری دریافت کنید. و البته برعکس، اگر همین مواد را برای وعده پایانی که به طور معمول در ساعت 7 شب توصیه می‌شود، استفاده کنید احتمال افزایش وزن و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهید.

کدام غذاها را انتخاب کنید؟

اما ببینیم برای این پنج وعده غذایی که در فاصله‌های ساعت 8 صبح تا 7 شب پیشنهاد شده چه مواد خوراکی را باید انتخاب کرد؟

این طبیعی است که در این روش نوع انتخاب شما در مواد خوراکی متفاوت است. به جای استفاده از موادی که از طریق قندهای ساده به سرعت انرژی شما را افزایش می‌دهند بهتر است از خوراکی‌هایی که دارای انرژی پایدارتری هستند بهره ببرید. چراکه در حالی که قندهای ساده به سرعت می‌سوزند و بدن شما از انرژی تهی می‌شود این خوراکی‌ها هم‌چنان مواد مغذی به بدن شما می‌رسانند سطح انرژی بدن را نیز افزایش می‌دهند.

• منابع آنتی اکسیدان غنی شامل از انواع توت‌ها(berries)، به خصوص توت سیاه، زغال اخته، تمشک، و …

• انواع لوبیا و حبوبات، به خصوص لوبیای سیاه  و ماش

• خوراکی‌های سرشار از کلروفیل، مثل انواع آب سبزی‌ها از ساقه‌های سبز گندم و جو گرفته تا  جلبک‌های خوراکی و …

• انواع سبزی‌های برگ‌دار، به ویژه کلم سبز و اسفناج

• انواع گوناگون قارچ

• آجیل و دانه‌های خوراکی که سرشار از انرژی هستند و سبب افزایش آهن و منیزیم بدن می‌شوند به ویژه بادام، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، کنجد و بادام هندی.

• غلات کامل مانند جو، بلغور، برنج قهوه‌ای، آرد جوی دوسر و …

• کدو از همه نوع

• انواع سیب زمینی شیرین

• مرغ، گوشت، ماهی و صدف در حد متعادل

• سبزیجاتی هم‌چون گشنیز، شوید، سیر، زنجبیل، پیاز، پونه کوهی، جعفری، نعناع، رزماری، پیازچه و ..

پاداش دادن به خود

و حالا اگر تقریبن هر روز به عادت خوردن پنج وعده‌های غذایی کوچک‌تر سالم دست یافتید می‌توانید برای خود پاداشی در نظر بگیرید.

هم‌چنین اگر مشکلی در راه انجام این کار وجود دارد آن را بررسی کنید و از سویی ببینید که با انجام این کار چه تفاوتی در سطح انرژی بدنتان ایجاد شده.

از سویی دیگر ممکن است فکر کنید که آماده کردن پنج وعده در طول روز کار دشواری است اما بسیاری از وعده‌های غذایی می‌تواند خیلی ساده شامل یک مشت آجیل و انواع توت‌ها، حبوبات و یا hummus بر روی نان تست باشد. یا سوپ‌های ساده که در آن از سبزیجات استفاده شده است.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , ,