Saturday, 18 July 2015
28 September 2023

«خبرهای چهارم ژانویه ۲۰۱۲»

2012 January 04

سخن‌گوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای ایران:

«مسدود شدن ارتباط اینترنت ایران با اینترنت جهانی»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌‌های داخلی ایران، سخن‌گوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه، 3 ژانویه، از افتتاح اینترنت ملی خبر داده و گفته است به زودی ارتباط ایران با اینترنت جهانی مسدود خواهد شد.

به گزارش روزنامه ‌روزگار، پیام کرباسی، سخن‌گوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای در گفت‌وگویی گفته است که به‌زودی شبکه‌ی اینترنت ملی (اینترانت) در ایران راه‌اندازی می‌شود و با افتتاح اینترنت ملی، ارتباطات اینترنتی ایران با اینترنت جهانی قطع خواهد شد.

کرباسی گفته است که با راه‌اندازی اینترنت ملی، سرعت اینترنت کاربران تا دو مگابایت بر ثانیه افزایش خواهد یافت و تایید کرده است که دست‌رسی به برخی از وب‌سایت‌های جهانی مسدود خواهد شد.

یک عضو دیگر انجمن نظام صنفی رایانه‌ای که از اعلام نامش خودداری کرد اعلام کرده که دلیل کندی و اخلال شبکه‌ی اینترنت در روزهای اخیر نیز تلاش‌ها و آزمایش‌ها برای راه‌اندازی اینترنت ملی است. این مقام  مدعی شده است که اینترنت ملی تا دوهفته‌ی دیگر در کشور به‌راه خواهد افتد.

پیش از این رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری نیز از راه‌اندازی اینترنت ملی خبر داده بود و گفته بود که در چنین طرحی، تمام سایت‌های غیراخلاقی و ضداسلام مسدود خواهند شد.

سازمان‌های مدافع آزادی بیان از جمله سازمان گزارش‌گران بدون مرز، تلاش‌های جمهوری اسلامی برای راه‌اندازی اینترنت ملی را «طرحی علیه آزادی بیان و قوانین اینترنت جهانی» توصیف کرده‌اند. به این اعتقاد این نهادها هدف جمهوری اسلامی از این‌کار تشدید هرچه بیش‌تر سانسور و سرکوب کاربران اینترنتی و شهروند-خبرنگاران است.

…………………………………….

در طرابلس روی داد،

«شش کشته در اولین درگیری لیبی پس از سقوط قذافی»

خبر / رادیو کوچه

گزارش‌ها از لیبی حکایت از در درگیری بین ارتش و انقلابیون مصراته و به جا ماندن دست‌کم 6 کشته دارد. این درگیری‌ها در طرابلس و در نزدیکی یکی از مراکز امنیتی پایتخت لیبی روز سه‌شنبه، 3 ژانویه به وقوع پیوسته است.

به گزارش الجزیه، درگیری پس از آن آغاز شد که نیروهای ارتش از انقلابیون مصراته خواستند از یک مرکز امنیتی خارج شوند اما انقلابیون به این خواسته تن ندادند.

درگیری‌ها سپس به مناطق مختلف این شهر منتقل شد و اوضاع طرابلس برای مدتی ناآرام شد.

این اولین درگیری داخلی پس از سقوط حکومت معمرقذافی، رهبر پیشین لیبی، است.

یک فرمانده محلی اما اعلام کرده است رویارویی بین دو طرف پس از بازداشت یکی از انقلابیون مصراته صورت گرفت.

به گفته مسعود الکلدار: «انقلابیون مصراته پس از این‌که یکی از هم‌کاران آن‌ها را در حالتی نامتعادل بازداشت کردیم به قصد انتقام‌جویی با ما درگیر شدند.»

او افزود‌: «آن‌ها با هجوم با اسلحه سنگین ما را غافل‌گیر کردند.‌ تلاش کردیم با آن‌ها گفت‌وگو کنیم اما یکی از آن‌ها به سمت ما آتش گشود و بدین ترتیب درگیری به وقوع پیوست.»

او تاکید کرد دوتن از نیروهای ارتش کشته شدند و بقیه کشته‌شدگان از انقلابیون مصراته بودند.

در این درگیری تعدادی نیز مجروح شده‌ که آمار دقیقی از آن در دست نیست.

…………………………………….

کاخ سفید در واکنش به تهدید جمهوری اسلامی:

«ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج پارس بازمی‌گردد»

خبر / رادیو کوچه

کاخ سفید در واکنش به تهدید جمهوری اسلامی علیه یک ناو هواپیمابر آمریکایی اعلام کرد که هشدار جمهوری اسلامی نشانه ضعف است.

به گزارش رویترز، جی کارنی، سخن‌گوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «این هشدار نمایان‌گر این واقعیت است که ایران در موضع ضعف قرار دارد.»

او افزود که تهدیدهای اخیر ایران نشان می‌دهد که تحریم‌ها تاثیرگذار بوده است.

ساعاتی پیشتر، وزارت دفاع آمریکا در واکنش به هشدار عطااله صالحی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی درباره بازگشت ناو هواپیمابر «جان‌.سی.‌استنیس» به خلیج پارس اعلام کرد که استقرار یگان‌های نظامی این کشور در منطقه خلیج پارس به روال دهه‌های گذشته ادامه خواهد داشت.

یکی از سخنگویان وزیر دفاع آمریکا اظهار داشت: «رفت و آمد برنامه‌ریزی‌شده عادی ناوگان دریایی آمریکا بر اساس تعهد بلندمدت این کشور به امنیت و ثبات منطقه ادامه خواهد داشت.»

او افزود که رفت و آمد این ناوگان از تنگه هرمز بر اساس قوانین بین‌المللی که تضمین‌کننده حق عبور است، ادامه دارد.

ناو هواپیمابر آمریکایی «جان.سی‌.استنیس» هفته گذشته با عبور از تنگه هرمز، محل ماموریت خود در خلیج پارس را ترک کرد و مقامات آمریکایی دلیل جابه‌جایی آن را انجام ماموریت حمایت از عملیات نظامی در افغانستان اعلام کردند.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی در روز پایانی رزمایش نیروی دریایی ارتش در شرق تنگه هرمز، خروج ناو هواپیمابر آمریکایی را با این رزمایش مرتبط دانسته بود.

آقای صالحی با اشاره به خروج ناو هواپیمابر آمریکایی از منطقه خلیج پارس گفته بود: «به آن‌ها توصیه، هشدار و تذکر می‌دهیم که این ناو به منطقه سابق خود در خلیج پارس برنگردد چرا که ما عادت نداریم تذکر را تکرار کنیم و فقط یک بار تذکر می‌دهیم.»

…………………………………….

دولت انتقالی لیبی اعلام کرد:

«تعیین فرمانده جدید ارتش لیبی»

خبر / رادیو کوچه

دولت انتقالی لیبی، یوسف منقوش را به عنوان رییس جدید ستاد نیروهای مسلح این کشور معرفی کرده است.

آقای منقوش که زمانی از فرماندهان نیروهای مسلح سرهنگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی بود، ده سال پیش از مقام خود کناره‌گیری کرد.

وی هم زمان با اعتراض‌ها در لیبی به قیام مردمی در این کشور علیه حکومت قذافی پیوست و پس از آن به معاونت وزارت دفاع منصوب شد.

مقام های دولت لیبی تلاش می‌کنند با خلع سلاح شورشیان پیشین، ارتشی جدید در این کشور تشکیل دهند.

این در حالی است که پس از سرنگونی معمر قذافی نگرانی‌ها در خصوص مسلح بودن برخی گروه‌های شورشی در لیبی افزایش یافته است.

…………………………………….

بر اثر دو انفجار هم‌زمان روی داد،

«دوازده کشته در انفجارهای قندهار، جنوب افغانستان»

خبر / رادیو کوچه

بر اثر انفجارهای هم‌زمان در جنوب افغانستان، که روز سه‌شنبه، 3 ژانویه، روی داد، دست‌کم 12 تن از جمله چند کودک کشته‌ و تعدادی نیز زخمی شده اما از تعداد مجروحان اطلاعات دقیقی در دست نیست.

به گزارش الجزیره، مقام‌های دولت افغانستان از دو انفجار با فاصله چند دقیقه در یک تقاطع پر رفت و آمد در قندهار خبر دادند.

در انفجار نخست یک بمب‌گذار انتحاری با موتور سیکلت به یک پاس‌گاه پلیس قندهار حمله و پس از رویارویی با پلیس خود را منفجر کرد و پنج نفر از جمله یک پلیس را کشت.

در انفجار دوم نیز که بر اثر یک عملیات انتحاری روی داد، هفت تن که سه نفر از آن‌‌ها مامور پلیس بودند جان باختند.

…………………………………….

با حضور فعالان عرصه ادبیات و سینما برگزار می‌شود،

«عصری با «محمد بهارلو» در عصر روشن»

 بیست‌ویکمین نشست از سلسله نشست‌های فرهنگی عصر روشن این هفته به «محمد بهارلو» – داستان‌نویس و منتقد – اختصاص دارد.

در این نشست که روز پنج‌شنبه 15 دی‌ماه جاری به‌بهانه انتشار مجدد رمان «بانوی لیل» از این نویسنده برگزار خواهد شد، در میزگردی با حضور محمد جعفری قنواتی، حسن اصغری، سعید عقیقی، فریبا حاج‌دایی و علیرضا بهرامی، علاوه بر بررسی کارنامه فرهنگی محمد بهارلو، به نقد و بررسی این اثر ‌پرداخته می‌شود.

محمد بهارلو متولد 1334 فعالیت داستان‌نویسی را از اوایل دهه 50 آغاز کرد. او که در همه این سال‌ها با مطبوعات و رسانه‌های تخصصی و عمومی هم‌کاری داشته، از اواخر دهه 60 نیز به انتشار آثار خود در قالب کتاب پرداخته است. رمان‌های «سال‌های عقرب»، «بختک بومی»، «عشق‌کشی»، «عروس نیل»، مجموعه داستان‌های «باد در بادبان»،  «حکایت آن‌که با آب رفت»، «شهرزاد قصه بگو!» و آثار تحقیقی چون «عشق و مرگ در آثار صادق هدایت» (مقدمه و نقد و بررسی) از جمله آثار انتشار یافته او به‌شمار می‌روند. رمان «بانوی لیل» نیز از شاخص‌ترین آثار این نویسنده و مدرس اصول داستان‌نویسی است که پس از انتشار در سال 80 ازسوی نشر قطره، هم‌اکنون توسط نشر افکار تجدید چاپ شده است.

نشست «عصری با محمد بهارلو» با حضور جمعی از اهالی ادبیات و سینما ازجمله محمود دولت‌آبادی، ناصر تقوایی، محمدعلی سپانلو، جواد مجابی، شمس لنگرودی، حافظ موسوی، اسداله امرایی، سیروس علی‌نژاد، عباس بهارلو و محسن فرجی به‌هم‌راه خوانش بخش‌هایی از رمان یادشده توسط خالق اثر، از ساعت 17 در کتاب‌سرای روشن واقع در تهران، خیابان سمیه، نرسیده به تقاطع مفتح، برگزار خواهد شد.

…………………………………….

برگزاری اولین رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا،

«رامنی و سنتورم فاتحان روز اول رای‌گیری در آمریکا»

خبر / رادیو کوچه

نتایج نخستین روز از انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان آمریکا به منظور انتخاب نفر برتر برای رقابت با باراک اوباما، رییس جمهوری حال حاضر این کشور حکایت از پیش‌تاز بودن میت رامنی و ریک سنتورم دارد.

به گزارش بوستون گلوب، ایالت آیووا شاهد رقابت نامزدهای حزب جمهوری‌خواه برای شرکت در رقابت‌های نهایی انتخابات ریاست جمهوری بود که در نهایت میت رامنی و ریک سنتورم هر یک با کسب نردیک به 25 درصد آرا فاتحان این انتخابات لقب گرفتند.

بر همین اساس ریک سنتورم 24.6 درصد از آرا، رامنی 24.5، ران پل 21.3 درصد، نیوت گینگریچ 13 درصد، ریک پری 10 درصد، و میشل بکمن فقط 5 درصد آرا را تصاحب کردند.

 بر اساس این گزارش، انتخابات درون حزبی در ایالت آیووا در یک هزار و 774 حوزه برگزار شد و شمارش 96 درصد از آرا نشان داد که رامنی و سنتورم انتخاب اول این ایالت هستند. آیووا در غرب میانه (Midwest) آمریکا واقع شده است و از لحاظ وسعت بیست و ششمین ایالت و از نظر جمعیت سی امین ایالت به شمار می‌رود.

آیووا نقطه آغاز انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان بود و به همین ترتیب سایر ایالت‌های آمریکا نیز در روزها و هفه‌های آینده شاهد برگزاری این رقابت‌ها خواهند بود. بر اساس برنامه در تاریخ 10 ژانویه  در نیو همپشایر و 21 ژانویه کارولینای جنوبی شاهد برگزاری این رقابت‌ها خواهند بود.

…………………………………….

هشدار نظامیان جدا شده به نیروهای بشار اسد،

«جلسه اضطراری برای بررسی آینده اتحادیه عرب در سوریه»

خبر / رادیو کوچه

وزرای خارجه اتحادیه عرب از برگزاری نشستی در روز شنبه، 7 ژانویه، خبر دادند تا گزارش اولیه ناظران این اتحادیه از وضعیت سوریه را بررسی کنند. فرمانده نظامیان جداشده از ارتش سوریه نیز به نیروهای دولتی هشدار داد که پاسخی قاطع به آن‌ها خواهد داد.

به گزارش الجزیره، منابع مرتبط با اتحادیه عرب گفته‌اند که موضوع ادامه کار ناظران این نهاد در سوریه، در این جلسه اضطراری مورد بررسی قرار خواهد گرفت چون نیروهای دولتی سوریه از اعمال خشونت علیه تظاهرکنندگان دست نکشیده‌اند.

از سویی دیگر فرمانده نظامیان جداشده از ارتش سوریه به نیروهای دولتی هشدار داد که این افراد خود را برای یک حمله همه‌جانبه در صورت پایان ندادن به کشتار غیرنظامیان آماده کنند.

فعالان مخالف دولت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، می‌گویند که روز سه شنبه، 3 ژانویه، دست‌کم ۹ تن به دست نیروهای امنیتی این کشور کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها در دو هفته گذشته صدها نفر از معترضان سوری در شهرهای مختلف کشته شده‌اند.

نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه، در واکنشی گفته است که بشار اسد به دلیل ارتکاب کشتارهایی که حس انزجار جهانیان را برانگیخته است، باید از قدرت کناره‌گیری کند.

…………………………………….

روز نخست با استقبال هم‌راه بود،

«برگزاری دومین روز مرحله پایانی انتخابات پارلمانی مصر»

خبر / رادیو کوچه

دومین روز مرحله سوم و آخر انتخابات پارلمانی مصر در حالی برگزار می‌شود که اولین روز این انتخابات هم‌چون دو مرحله گذشته با استقبال گسترده مردم مواجه بود و انتظار می‌رود،‌ در این مرحله نیز اسلام‌گرایان پیروز انتخابات باشند.

به گزارش الجزیره، مرحله سوم انتخابات پارلمانی مصر از روز گذشته در 9 استان قلیوبیه، دقهلیه، الغربیه، المنیا، قنا، مطروح، الوادی الجدید، شمال سینا‌ وجنوب سینا‌ برگزار شد و در این دور از انتخابات 14 میلیون مصری مجاز به شرکت در انتخابات هستند.

رقابت در مرحله سوم انتخابات پارلمانی مصر برسر 150 کرسی میان احزاب و تشکل‌های سیاسی آن صورت می‌گیرد و انتظار می‌رود، بسان دو مرحله گذشته حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون در کنار دیگر احراب اسلام‌گرا مانند حزب سلفی النور و حزب الوسط اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند.

نیروهای امنیتی و نظامی مصر همانند دو مرحله گذشته تامین امنیت انتخابات را برعهده دارند و روز گذشته استقبال گسترده‌ای از این انتخابات انجام شد.

حزب آزادی و عدالت در دو مرحله اول و دوم انتخابات موفق شد، بیش از 45 درصد کرسی‌ها را به خود اختصاص دهد و پس از آن حزب سلفی النور و جماعت اسلام موفق شد، 20 درصد این کرسی‌ها را به دست آورد.

انتظار می‌رود، نتایج نهایی مرحله سوم انتخابات مجلس ملت سومین هفته ماه‌جاری اعلام شود، تا پس از آن مصر خود را برای برگزاری انتخابات مجلس شورا آماده کنند که قرار است 22 فوریه در این کشور برگزار شود.

قرار است، دو مجلس ملت و شورا مسئولیت انتخاب جمعیت موسسان این کشور را برعهده داشته باشد که متشکل از 100 نفر بوده و مسوولیت تدوین قانون اساسی جدید مصر را عهده‌دار است.

شورای عالی نظامی مصر به دلیل نداشتن نیروی کافی برای تامین امنیت انتخابات پارلمانی این کشور تصمیم گرفت،‌ 27 استان مصر را به سه بخش تقسیم کرده و در هر مرحله انتخابات در 9 استان برگزار شود.

…………………………………….

در گشت‌زنی شبانه  روی داد،

«بازداشت متهم به آتش‌سوزی لس‌آنجلس توسط یک ایرانی»

خبر / رادیو کوچه

معاون کلانتر مرکزی که یک مرد مظنون به ایجاد خطرناک‌ترین آتش‌سوزی شهر لس‌آنجلس را بازداشت کرده، و به تازگی به درجه بالاتر ارتقا یافته، روز سه‌شنبه، 3 ژانویه اعلام کرد که حاظر است با درآمد یک دلار در سال به گشت‌زنی تک‌نفره، در شهر بپردازد.

به گزارش سی‌ان‌ان، شروین لاله‌زاری، سی‌ساله و  ایرانی‌تبار، وکیل در حوره املاک و مستقلات ،که 3 صبح روز دوشنبه، و سه ساعت پس از پایان وقت اداری خود، به گشت‌زنی‌ مشغول بود پس از مشکوک شدن به یک خودروی پارک‌شده در هالیوود راننده را به عنوان متهم به آتش‌سوزی‌های بزرگ لس‌آنجلس بازداشت کرد.

این در حالی است که هفته‌های وی و صدها نیروی پلیس دیگر به دنبال این فرد متهم بوده و آقای لاله‌زاری پس از اطمینان از یکی بودن اطلاعات خودروی این متهم، او را بازداشت و به بازداشت‌گاه منتقل کرد.

لاله‌زاری پس از این بازداشت اعلام کرد: «بیش از شغل‌ روزانه‌اش از کار گشت‌زنی که از ساعت 4 بعدازظهر تا نیمه‌شب ادامه دارد لذت می‌برد.»

وی در پایان اضافه کرد: «کار بزرگی انجام نداده و این بخشی از وظایف این شغل است.»

…………………………………….

پس از ده سال نبرد مسلحانه،

«توافق طالبان با حضور در گفت‌وگوهای صلح»

خبر / رادیو کوچه

طالبان پس از 10 سال نبرد با دولت افغانستان و هم‌پیمانان خارجی آن اعلام کرد حاضر است در گفت‌وگوهای صلح شرکت کند.

طالبان روز سه‌شنبه، 3 ژانویه در بیانیه‌ای اعلام کرده است این گروه در صدد است برای شرکت در مذاکرات در خارج از کشور یک دفتر سیاسی باز کند.

بر اساس بیانیه این گروه که در سایت «ندای جهاد» منتشر شده است طالبان تاکید کرد در این زمینه با چند کشور خارجی از جمله قطر وارد گفت‌وگو شده است.

طالبان اعلام کرد: «علارغم حضور قوی در داخل کشور ما حاضریم در خارج از کشور یک دفتر بازکنیم تا در مذاکرات شرکت کنیم.»

این گروه «آزادی بازداشت شدگان طالبان در گوانتانامو» را به عنوان پیش‌شرط شرکت در گفت‌وگوها اعلام کرده است.

در همین حال مقامات افغانستان اعلام کردند نمایندگانی از «حزب اسلامی» که دومین گروه نیرومند مسلح پس از طالبان به شمار می‌آید با حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان و چند دیپلمات آمریکایی در کابل دیدار و در مورد مسایل صلح گفتگو کردند.

این گروه به ریاست گلب‌الدین حکمتیار از ده سال پیش با دولت افغانستان و نیروهای ناتو مبارزه می‌کند.

بیانیه به محل افتتاح دفتر سیاسی طالبان اشاره ای نکرده است اما پیش‌تر پیشنهادهایی برای میزبانی این گروه از طرف ترکیه‌، عربستان و قطر مطرح شده است.

طالبان پیش‌تر شرط کرده بود تا زمانی که نیروهای خارجی این کشور را ترکت نکنند در هیچ گفت‌وگویی شرکت نمی کند.

از سوی دیگر کاخ سفید در اولین واکنش نسبت به این مسئله اعلام کرده است گروه طالبان باید پیش از شرکت در گفت‌وگوهای صلح خشونت را متوقف کند.

آمریکا تاکید کرد این پیش‌شرط هرگز تغییر نمی‌کند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , ,