سروش / رادیو کوچه
souroosh@radiokoocheh.com
«بهترین مردم کسی است که نفع رساننده مردم باشد»
امروز مصادف با سالروز درگذشت سیدرضی از علمای شیعه و گردآورنده نهجالبلاغه مجموعهای از خطبهها و نامههای علی ابن ابیطالب امام اول شیعیان است. سید رضی نه تنها در میان شیعیان بلکه اهل تسنن هم دارای شهرت علمی و اخلاقی فراوانی است. وی در سن ۴۷ سالگی و در سال ۴۰۶ (قمری) در شهر بغداد درگذشت و در کاظمین دفن شد.
ابوالحسن محمد بن الحسین الموسوی، معروف به سید رضی و یا شریف رضی در سال ۳۵۹ در شهر بغداد به دنیا آمد. نسب وی از جانب پدر با پنج واسطه به موسی کاظم، امام هفتم شیعیان، میرسد. از این رو گاهی شریف رضی را «رضوی» میخوانند.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rb1dLUNHj-o[/youtube]
محمد در نه سالگی در کلاسهای درس علم نحو شرکت میکرد. بنا به گفته مورخان او از همان کودکی بسیار باهوش بود. نقل است که روزى در کلاس، به سوال استادش، پاسخ مهم و غیر منتظرهاى داد، به طورى که همه شاگردان کلاس متعجب شدند.
محمد ده ساله بود، که به سرودن شعر مشغول شد. در هفده سالگى به تدریس و تالیف کتاب پرداخت و در سن بیست سالگى، در تمام علوم زمان خود، استاد و صاحب نظر گردید . محمد بعدها به سید رضى معروف شد .
از رضی پانزده جلد کتاب و تالیف بر جای مانده است که معروفترین آنها، کتاب عظیم نهج البلاغه میباشد. این کتاب هنوز هم مورد استفاده بسیاری از مسلمانان است و براى فهمیدن معانى آن، در شام، مصر، لبنان، عراق و ایران دهها جلد کتاب، شرح و تفسیر نوشته شده است .
معروفترین و مشروحترین شرح کتاب نهج البلاغه شرحى است، که (ابن ابى الحدید) آن را در بیست جلد تالیف کرده و در لبنان چاپ شده و تعداد صفحههاى این بیست جلد کتاب از ششهزار و پانصد صفحه تجاوز مىکند.
سرانجام سیدرضی پس از برجای گذاشتن آثار فراوان علمی و دینی در ششم ماه محرم هجری قمری در سن 47 سالگی در شهر بغداد درگذشت و طبق وصیت خودش پیکر او را در کنار موسیبنجعفر امام هفتم شیعیان دفن نمودند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»