Saturday, 18 July 2015
30 September 2023
به بهانه زادروز «علی‌رضا عصار»

«روزنگاشت / نکته‌دان عشق»

2012 January 22

محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

چهارم بهمن مصادف با زادروز «علی‌رضا عصار»، خواننده، آهنگ‌ساز و نوازنده پاپ ایرانی است. وی که زاده سال 1348 است خوانندگی را از سال 1377 با تک‌آهنگ «عیدانه» آغاز کرده و اولین آلبومش نیز «کوچ عاشقانه» نام داشت که علت انتخاب این اسم وجود ترانه‌ای به نام کوچ بود. تا کنون از عصار نزدیک به ده آلبوم و تعدادی تک آهنگ انتشار یافته است.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«علی‌رضا عصار» در ساعت شش صبح چهارم بهمن سال ۱۳۴۸ خورشیدی در خیابان ری، متولد شده ‌است. وی نواختن پیانو را در پنج‌و‌نیم  سالگی در خانه‌شان شروع کرده است او خود گفته پسردایی مادرش شاعر است و بستگان مادرش همگی اهل موسیقی هستند. اما مهم‌ترین علت گرایش او به موسیقی همان پیانوست و چنان‌چه آن پیانو نبود شاید اصلن به سمت موسیقی جذب نمی‌شد.

اولین استاد وی برای یاد‌گیری پیانو «کاووس سمندر» آهنگ‌ساز، بوده‌ است و پس از وی استادان دیگری داشته است در یازده سالگی به استاد «جوادمعروفی»، معرفی شد و علاوه بر موسیقی سنتی به موسیقی کلاسیک نیز گرایش پیدا کرد. سپس با «مصطفی پورتراب» آشنا شد و نزد ایشان هم نوازندگی را ادامه داد و هم‌زمان نیز کار آهنگ‌سازی را پی گرفت.

عصار به اشعار مولانا علاقه زیادی دارد. پدرش در چهارده سالگی دیوان مولانا را به وی اهدا کرد و خودش به جرات می‌گوید که این کتاب مسیر زندگیش را تغییر داد. او اولین کنسرت خود را  در سن شانزده سالگی به عنوان نوازنده پیانو در تالار ابوریحان دانش‌گاه شهید بهشتی اجرا کرد و پس از آن در تاتر «پیروزی در شیکاگو» به کارگردانی داود رشیدی و حضور مهدی هاشمی و فریماه فرجامی در سال 1370  به عنوان نوازنده پیانو حضور داشت.

عصار به پیش‌نهاد «فواد حجازی» به خوانندگی رو آورد و خواندن خود را از نوروز سال 1377 شروع کرد و اولین آهنگ وی «عیدانه» با شعری از مولانا و آهنگ‌سازی فواد حجازی بود که از صداوسیما ایران پخش شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت. متعاقب ترانه عیدانه از طرف واحد موسیقی، ترانه دوم را به وی سفارش دادند که براساس شعر مولانا و تحت عنوان امیدواران آن را اجراکردند.

اولین کاست عصار نیز «کوچ عاشقانه» نام داشت و علت انتخاب این اسم وجود ترانه‌ای به نام کوچ در این کاست بود که بعدها کلمه عاشقانه را نیز به آن افزود. عصار در مورد نوع خواندنش از اشعار مولانا  گفته: هدفم از این نوع خواندن این است که روی کلماتی که لازم است روی آن‌ها توجه شود تاکید لازم را داشته باشم و هدف شاعر را همان‌گونه که فکر می‌کنم مدنظر شاعر است به مردم منتقل کنم . او عقیده دارد که خواندن در حقیقت یک گپ صادقانه و نوعی درددل با مردم است. وقتی می‌خوانم دوست دارم در مورد مسایل و دردهای مشترک بامردم صحبت کنم. انسان‌ها با یک‌دیگر اشتراک‌های  زیادی دارند که در قبال موسیقی و آوازخوانی می‌توان به آن پرداخت.

علی‌رضا عصار که تا به حال کنسرت‌های بسیاری برگزار کرده است، معتقد است که موسیقی تاریخ مصرف ندارد. چرا که اگر یک موسیقی برای مخاطب خوب و حاوی پیام واقعی و مناسب بوده و از لحاظ فنی هم در سطح قابل قبولی قرار داشته باشد به قاعده نباید برای آن تاریخ مصرف قرارداد. مگر این‌که مسایل جانبی و حاشیه‌ای در آن دخیل باشند.

و اما آلبوم‌ها و ترانه‌ها که از عصار تا کنون انتشار یافته به این ترتیب است. کوچ عاشقانه، حال من بی تو، عشق الهی، ای عاشقان، مولای عشق، نهان مکن، محتسب و بازی عوض شده. هم‌چنین علی‌رضا عصار چند تک آهنگ هم داشته که شامل عیدانه، نکته‌دان عشق، باغ زندگی (هم‌راه با شادمهر عقیلی)، شبانه، مسیر عشق، ایران من (ویژه جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان)، نومید مشو جانا و نماز است.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

وب‌سایت علی‌رضا عصار

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , ,