خبر ویژه / رادیو کوچه
پس از گذشت یک سال از ورود رامین عسگرد به صدای آمریکا، این مدیر رسانه پارسیزبان وزارت امورخارجه ایالات متحده پست خود را ترک کرد.
آقای عسگرد که پیشتر مشاور ژنرال پترایوس و جیمز ماتیس در ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده و هم چنین مدیر دفتر حضور منطقهای ایران در دبی بود نزدیک به یک سال قبل پای به صدای آمریکا گذاشته بود.
فوریه سال ۲۰۱۱ پس از یک دوره بلند مدت درگیری بین دو گروه موافق و مخالف حضور آقای سجادی سردبیر وقت، آقای عسگرد به سمت مدیر شبکه صدای آمریکا منصوب شد. در همان زمان بین چند نفر رقابتی تنگانگ وجود داشت که علارغم آن که به نظر میرسید شهریار آهی مدیر صدای آمریکا شود. رامین عسگرد در ماه فوریه همان سال در اتاق مدیریت این رسانه نشست.
اگرچه بسیاری از کسانی که با این رسانه ارتباط داشتند باورشان بر این بود که کسی که تسلط به زبان فارسی ندارد و صرف از خانوادهای است که پدر آن ایرانی بوده و بزرگ شده آمریکا است، ممکن است نتواند بر یک رسانه فارسیزبان مسلط باشد، اما در پس یک تنش طولانی در این رسانه امیدوار بودند با حضور مشاوران و گروههای تازه برنامه ساز این رسانه تغییر رویه داشته باشد.
باید اشاره کرد در دوران یک ساله حضور آقای عسگرد، صدای آمریکا شاهد اخراج و حذف تعدادی از روزنامهنگاران و هم کاران این رسانه بود که تعدادی با فشار گروههای بیرون بر سر کار خود بازگشتند اما به طور کلی به نظر صاحبنظران صدای آمریکا نتوانست از بحران هویتی خود گذر کند و در همان بلاتکلیفی که در زمان ورود این مدیر تازه دست به گریبان بود باقی ماند.
برخی نیز اشاره میکنند آقای عسگرد خود میدانسته است که برای مدتی کوتاه در این رسانه خواهد بود، اما روشن نیست که به طور کلی روند کار آقای عسگرد تابعی از سیاست وزارت خارجه آمریکا بوده یا به صورت مشخص تصمیم فردی وی در خصوص تعطیلی تعدادی از برنامه ها و یا حذف افرادی بوده است.
اینک پس از آقای عسگرد در حال حاضر به طور مستقیم و موقت این رسانه وزارت خارجه توسط یکی از مدیران ارشد غیر ایرانی اداره میشود.
لازم به اشاره است در این مدت علاوه بر برنامههای مختلفی که دستخوش تغییر قرار گرفته پر مخاطبترین برنامه صدای آمریکا یعنی «پارازیت» نیز درگیر تغییر و بلاتکلیفی شده است.
کامبیز حسینی به عنوان مجری و نویسنده و سامان اربابی به عنوان تدوین و فنی پارازیت را در صدای آمریکا بنیاد نهاده بودند. با این شرایط هنوز مدیر جدید و با روش اداره صدای آمریکا از این پس روشن نشده است.
رامین عسگرد دارای دکترای حقوق از دانشگاه تولن است. هم چنین بخش فارسی صدای آمریکا در سال ۱۹۴۲ با هدف ارتباط با ایرانیان تاسیس شده است.
بیشتر بخوانید:
«تلاشها در وقت اضافه در صدای آمریکا»
«بازگشت مجدد محسن سازگارا، روزنامهنگار به صدای آمریکا»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
ﻓﺮﺯﻳﻦ
ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺑﻲ ﻫﺪف و ﻧﺎﻣﺸﺨﺼﻲ ﺑﻮﺩ اﺯ ﺭاﺩﻳﻮ ﻛﻮﭼﻪ اﻧﺘﻆﺎﺭ ﺑﻴﺸﺘﺮﻱ ﺩاﺭﻳﻢ