Saturday, 18 July 2015
01 December 2023

«صفحه سیاوش بری‌رانی»

2012 January 24

سیاوش بری‌رانی

……………………………………

«شعب ابوطالب کجا بود و چرا مشهور شد؟»

سازمان جهانی انتقالات بین بانکی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «سویفت آماده است تا به محض این که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران اجرایی شد، خدمات خود را دیگر به نهادهای مالی ایرانی که تحت تحریم قرار گرفته‌اند، ارایه ندهد.»

……………………………………

 «کشوری با هفتاد‌و‌پنج میلیون تیم یک نفره»

تقریبن مهم نیست ایرانی‌ها در کجای دنیا زندگی کنند، سن‌شان چقدر باشد، ثروت‌مند و تحصیل‌کرده باشند یا نه، مشهور یاشند یا گم‌نام ، روشن‌فکر باشند یا نه، آن‌ها در کارهای گروهی معمولن موفق به نظر نمی‌رسند و …

……………………………………

 «جدایی علم از ثروت»

نوشته‌ای که از نظر خواهید گذراند تحلیلی اقتصادی نیست و تنها توصیفی از حال و معاش ایرانیان در سال‌های اخیر به حساب می‌آید.علم به‌تر است یا ثروت؟ این بود موضوع همیشه‌گی انشاهای ما در مدرسه. پسرها می‌خواستند خلبان شوند و دخترها معلمی را دوست داشتند.

……………………………………

«کاریزما و سروری در ایران»

در بررسی ساختار سیاسی و اجتماعی ایران این‌گونه به نظر می‌رسد که ایرانی‌ها «کاریزما» دوست هستند، یعنی علاقه‌ی زیادی به یک فرد به عنوان قهرمان و مظهر خیر دارند و بیش‌تر صفات خوب یا همه‌ی صفات خوب را یک‌باره در او می‌یابند.

……………………………………

«رانده‌شدن از خانه‌ی پدری‌، کنار آمدن با نا‌مادری»

آکواریوم‌بازها یعنی کسانی که یک یا چند آکواریوم دارند و سر و کارشان با ماهی‌های تزیینی‌ست خوب می‌دانند که چطور باید یک ماهی را از یک آکواریوم به آکواریوم دیگر منتقل کرد. آدم‌ها هم انگار همین طورند. آن‌ها زمان نیاز دارند تا خود را با شرایط جدید‌، به خانه و سرزمین جدید وفق دهند اما مهاجرت آن‌ها به سادگی ماهی‌ها نیست.

……………………………………

«کلمه‌های بی‌جان‌، جان‌های بی‌کلمه»

خبرها کوتاه‌اند و کلمه‌ها بی‌رحم: «در اطلاعیه‌ی دادستانی نام‌های‌ اعدام‌شدگان‌،  فرزاد کمانگر، علی  حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم‌هولی و مهدی اسلامیان ذکر شد. اتهام شیرین علم هولی عضویت در گروه پژاک بوده است.»

……………………………………

«دوگانگی افسرد‌گی و شیدایی در بین ایرانی‌ها»

نمی‌شود در مورد ملیت‌های مختلف بی‌مقدمه و تفسیر قضاوت کرد و صفت‌های گوناگون را بی‌مطالعه و بررسی به آن‌ها نسبت داد. هدف و صلاحیت نوشته‌ی حاضر‌، بررسی علمی و دانش‌گاهی بر پایه‌ی استخراج اطلاعات از تحقیق میدانی نیست….

……………………………………

 «این روزها همه نگران‌اند شما چطور؟»  

این روزها در ایران کسی خوشحال نیست و آینده برای همه‌، تصویری گنگ‌، مبهم و مملو از اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی شده است. سکه‌، دلار‌، یورو و پوند از کلمات کلیدی و پر کاربرد این روزهای مردم ایران هستند.

……………………………………

 «دورویی و تظاهر در جامعه‌ی ایران»

وقتی ظاهر و باطن کسی با هم نخواند می‌گویند او دورو یا متظاهر است. دورویی آسیبی اجتماعی‌ست، درهمه‌ جای دنیا پیدا می‌شود و مختص ایران نیست اما این‌طور به نظر می‌رسد که تظاهر و دورویی در بین ایرانی‌ها بیش‌تر از قبل شده است. ‌نخست‌، ‌مثال‌های روشن‌تر دورویی در جامعه ایران را مرور می‌کنیم:

……………………………………

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: ,