دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران امروز (شنبه – 5 دیماه) در بیانیهای نگرانی خویش را از افزایش خشونت حکومتی بر علیه مردم معترض اعلام کردند:
متن بیانیه به شرح زیر است:
اعتراضات، حوزه آزمایش کلیه حکومتهای مردم سالار تلقی میشود، بنابراین حق تجمع مسالمتآمیز تودههای مردم، حقی است ضروری که نقش لازم را در تسهیل کاربرد آزادی بیان ایفا میکند.
قانون اساسی حکومت جمهوری اسلامی ایران، در اصل 27 خود به صراحت حق تجمعات آنی را به رسمیت شناختهاست، همچنین است مادههای 22، 28 و 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر و همینطور میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۹۶۶ مجمع عمومی سازمان ملل متحد که مورد پذیرش دولت ایران قرار دارد و بنا به ماده 9 قانون مدنی که مقرر داشته «مقررات عهودی که بر طبق قانون اساسی بین دولت ایران و سایر دول منعقد شده باشد در حکم قانون است» بسان قوانین داخلی ایران در بندهای 9 و 21 خود به صراحت حق تشکیل اجتماعات مسالمت آمیز را موردتاکید خود قراردادهاست.
علی رغم تعهدات حکومت ایران و قوانین لازم الاجرای مورد اشاره از خردادماه سال جاری و پس از اعلام نتایج بحث برانگیز دوره دهم ریاست جمهوری، کشور ایران به صورت مستمر صحنه اعتراضات مسالمتآمیز مردمی و درعینحال خشونت بیسابقه نیروهای وابسته به دولت است.
نیروهای شبه نظامی، امنیتی و انتظامی وابسته به دولت بدون هیچ هراس و محدودیتی با استفاده از سلاحهای سرد و گرم موجب مجروحیت و قتل تعداد زیادی از شهروندان معترض و بیدفاع در طی ماههای اخیر شدهاند. روند اعتراضات و خشونتهای حکومتی مورد اشاره در طی روزهای اخیر و پس از فوت آیتاله منتظری از روحانیون برجسته منتقد حکومت وارد دور جدیدی شده که درگیری های گسترده اصفهان، نجف آباد، قم و همینطور حمله به بیت آیتاله منتظری نمونهای از افزایش خشونتهای اخیر است.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با توجه به اصرار دولت ایران بر استفاده از خشونت در مقابل اعتراضات مسالمتآمیز مردمی و با توجه به شرایط کنونی کشور، نگرانی عمیق خود را از افزایش خشونتها در ایام محرم که مناسبتی مذهبی در آئین تشیع است اعلام میکند. نهادهای حکومتی در طی اقدام بیسابقهای مراسم عزاداری شیعیان ایرانی را محدود کرده و سپاه پاسداران و نیروی انتظامی نیز طی موضع گیریهای جداگانهای به مردم معترض در خصوص تداوم اعتراضات مخصوصن در روزهای عاشورا و تاسوعا هشدار دادهاند.
این مجموعه با عنایت به قوانین و معاهدات مربوطه و ضمن محکوم کردن کشتار و سرکوب مردم بیدفاع، به جد از حکومت ایران خواستار پایبندی به تعهدات و پرهیز از استفاده از خشونت بر علیه تجمعات مسالمت آمیز مردمی است، همچنین مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با عنایت به بیست و پنج بار محکومیت حکومت ایران توسط سازمان ملل متحد بعنوان یک نقضکننده سیستماتیک حقوق بشر، جامعه بینالملل را به توجه جدیتر به وضعیت حقوق بشر ایران و اتخاذ راهکارهای منتهی به اجرایی شدن مفاد معاهدات حقوق بشری فرا میخواند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»