Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
گفت‌و گوی روز

«مراسم یادمان هفتم آیت‌اله منتظری درمالزی»

2009 December 27

اردوان/ رادیو کوچه

دانشجویان و فعالان ایرانی مقیم مالزی به مناسبت فرارسیدن هفتمین روز درگذشت آیت‌اله منتظری اقدام به برگزاری مراسمی در کوالالامپور کرده‌اند.

آن‌چه می‌خوانید گفت‌و گوی رادیوکوچه با «محمدرضا‌شمس» از فعالان دانشجویی و یکی از برگزارکنندگان این مراسم است:

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

فوت آیت‌اله منتظری انعکاس زیادی در داخل و خارج از ایران داشته .امروز هفتمین روز در گذشت آیت‌اله منتظری است.مطلع شدیم فعالان دانشجویی گردهمایی را به همین مناسبت برگزار می‌کنند، توضیح بیشتری می‌دهید؟

محمدرضا شمس : غم از دست‌دادن این مجاهد بار سنگینی بر دل ایرانیان  داخل و خارج از کشور گذاشت و ایرانیان را بر آن داشت که با این مراسم یاد این عزیز را گرامی بدارند. یادی که متاسفانه در ایران با بی‌مهری‌ها و پیام‌های غیرمنصفانه از آن به خوبی یاد نشد. ما در مالزی با هم‌کاری جمعی از دوستان و دانشجویان دانشگاه‌های مختلف مالزی برنامه‌هایی را برای یادبود هفتمین روز در گذشت این عزیز برپا کردیم.

روال برنامه چطور است؟آیا سخنرانانی دعوت شده‌اند؟ این مراسم در کجا بر گزار می‌شود؟

از آقای هراتی برای سخنرانی دعوت کردیم. پیغامی را از آقای کدیور هم چنین فرزند آیت‌اله منتظری دریافت کردیم که برای دوستان پخش خواهیم‌کرد. هم‌چنین به پخش مراسم سنتی و بیانات این روحانی در مقاطع مختلف زندگی که برای وی مشکل‌ساز شد و مسایل هشداردهنده اتفاقات جاری جامعه می‌پردازیم.

برنامه در دو قسمت اجرا می‌شود. یک برنامه در «سردانگ»  از ساعت 4تا 6 (بعدازظهر) و دیگری در کوالالامپور از ساعت 5تا 7  بر گزار می‌شود. دوستان تحکیم وحدت و فعالان دانشجویی با هم‌کاری دانشجویان مالزی برنامه‌ای را فردا برای یادبود و یاد گفتارهای این روحانی  تدارک دیده‌اند.

سومین روز درگذشت آیت‌اله منتظری در دانشگاهMMU ، هفتمین روز در گذشت وی در سردانگ و کوالالامپور  بر گزار شد و مراسم فردا هم در PWTC است.

برخی معتقدند دولت جمهوری اسلامی ایران با دولت مالزی ارتباط تنگاتنگ دارد .آیا در برگزاری مراسم مشکلی وجود داشته؟

در برگزاری مراسم با دولت صحبتی نکردم و سعی کردیم در حیطه‌های شخصی برگزار کنیم طوری‌که حساسیت‌آفرین نباشد و مشکلی پیش نیاید.

پیش از این هم فعالان دانشجویی در انتخابات ریاست‌جمهوری در مالزی اعتراضاتی کردند که با برخورد دولت مالزی روبه رو شد. آیا این برخوردها ادامه پیدا کرد یا در مقطع تمام شد؟

خوشبختانه دولت مالزی برخلاف تبلیغات در ایران، برخورد دوستانه‌ای داشت و مشکل خاصی پیش نیامد .اما برنامه بیست و دوم (بعد از انتخابات دهم ریاست‌جمهوری) در وضعیت عمومی مالزی ایجاد اختلال کرد و برخورد آن‌ها هرچند طبیعی نبود اما دور از انتظار هم نبود. دولت مالزی وضعیت سیاسی آینده ایران را نمی‌تواند پیش بینی کند و به لحاظ مناسبات اقتصادی خاص نه راه مردم و نه راه دولت را انتخاب نمی‌کند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , ,