Saturday, 18 July 2015
02 October 2023
مجله خبری تاجیکستان،

«تاجیکستان همایش افغانستان را میزبانی می‌کند»

2012 March 14

کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

وزارت امور خارجه تاجیکستان برنامه «نشست پنجم اقتصادی منطقه‌ای راجع به افغانستان» را که روز‌های ۲۶ و ۲۷ مارس در «دوشنبه» برگزار خواهد شد، اعلان کرد.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

تا کنون نمایندگان ۵۰ کشور و سازمان بین‌المللی، از جمله رهبران افغانستان، پاکستان و تاجیکستان شرکت خود را در این همایش تایید کرده‌اند.

به قول مسوولان وزارت خارجه تاجیکستان، احتمال رهبران جمهوری‌های دیگری هم که برای تجلیل از نوروز بین‌المللی به پایتخت تاجیکستان می‌آیند، در این همایش شرکت و سخن‌رانی خواهند کرد.

«نظام‌الدین زاهداف» معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: «توجه اصلی‌ ضمن این نشست به طرح‌های مشخص منطقه‌ای خواهد شد. طرح‌هایی که برای هم‌کاری‌های دراز مدت و استوار منطقه‌ای و رشد نیروی انسانی در افغانستان زمینه می‌گذارند.»

«تقاضا برای بالا نبردن قیمت نیروی برق»

احزاب مخالف حکومت تاجیکستان از مقامات این کشور تقاضا کردند که در حال حاضر قمت نیروی برق را برای اهالی بالا نبرد. بنا به قرار آخر حکومت تاجیکستان سر از ماه آوریل قیمت نیروی برق برای ساکنان این کشور تا بیست درصد افزوده به دونیم سنت آمریکایی خواهد رسید.

فعلن ساکنان تاجیکستان برای هر کیلووات ساعت نیروی برق ۹ درم برابر با ۲ سنت آمریکا پرداخت می‌کنند. «محی‌الدین کبیری» رییس «حزب نهضت اسلامی تاجیکستان» در اظهارات خود گفت: «این قرار حکومت وضع اقتصادی شهروندان را باز هم بدتر خواهد کرد.»

وی از حکومت طلب دارد تا نرخ‌نامه پرداخت مبلغ استفاده از نیروی برق موافق به شرایط زندگی‌ مردم آماده بشود.

اما دولت تاجیکستان می‌گوید، افزیش قیمت نیروی برق به زندگی‌ مردم تاثیر نخواهد گذاشت. به قول مقامات تاجیک، بالا بردن نرخ استفاده از نیروی برق با توصیه سازمان‌های بین‌المللی، از جمله «صندوق بین‌المللی پول» صورت می‌گیرد.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , 

۱ Comment

  1. 1

    U1eVRN rrsthmrnazci, [url=http://mflypxfvpuwz.com/]mflypxfvpuwz[/url], [link=http://updjharwjhpa.com/]updjharwjhpa[/link], http://sjaqnnkgunhk.com/