Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
مجله خبری تاجیکستان

«تاجیکستان به ادامه حضور نظامیان روس علاقه‌مند است»

2012 April 25

کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

وزیر امور خارجه روسیه «سرگی لاوروف» که با یک سفر رسمی به تاجیکستان آمد، گفت «دوشنبه» و «مسکو» هنوز بر سر تمدید حضور نظامیان روس در خاک تاجیکستان به توافق نرسیده‌اند. اما او گفت رییس‌جمهوری تاجیکستان علاقه‌مندی خودرا در مورد حضور پای‌گاه نظامی روسیه در این کشور بیان داشته است.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

سال گذشته رییسان جمهوری روسیه و تاجیکستان در دوشنبه گفته بودند که در سه ماه اول سال ۲۰۱۲ میلادی قرارداد در‌باره ۴۹ سال دیگر باقی ماندن پای‌گاه نظامی روسیه در تاجیکستان آماده و امضا خواهد شد. ولی‌ تا هنوز این سند تهیه نشده است. بنا به خبرها روسیه می‌خواهد بزرگ‌ترین پایگاه نظامی‌اش در قلم‌رو تاجیکستان رایگان باشد، اما تاجیکستان برای هر سال آن ۳۰۰ هزار دلار می‌خواهد. وزیر امور خارجه روسیه به مناسبات تاجیکستان و ازبکستان هم اشاره کرده و گفت باید دو کشور همسایه مذاکرات کرده و از این طریق مشکل خودرا حل نمایند.

«طلب برق ارزان برای کارگاه‌های صنعتی»

کارخانه‌های صنعتی تاجیکستان از حکومت این کشور خواسته‌اند که در فصل گرما، زمانی‌ که آب رودخانه‌ها بیش‌تر و برق زیاد تولد می‌شود، نرخ برق را برای آن‌ها ۵۰ فصد پایین ببرد. یک مسوول وزارت انرژی و صنعت تاجیکستان گفت، این درخواست کارخانه‌های صنعتی کشوررا دریافت کردند و آن در دست بررسی است.

این منبع گفت تنها در آن صورت این کار امکان‌پذیر خواهد بود که اگر از حساب کار کارخانه‌های صنعتی به بودجه کشور پول بیش‌تری وارد شود. در غیر صورت به قول او هم زیان به بودجه خواهد بود و هم به شرکت «برق تاجیک» تامین کننده اصلی برق در تاجیکستان. سر از یکم آوریل شرکت «برق تاجیک» نرخ نیروی برق را ۲۰ درصد بالا برد و اکنون کارخانه‌های صنعتی تاجیکستان ۱ کیلو وات ساعت نیروی برق را با نرخ ۶ سینت آمریکای دریافت می‌کند.

«تاجیکستان به سه وب سایت دیگر اجازه داد»

خدمات مخابراتی تاجیکستان سه وب سایت را که در یک ماه پیش مسدود شده بودند، فعال نموده است. رییس خدمات مخابراتی تاجیکستان می‌گوید در حال حاضر هیج‌گونه تحریمات به یگان سایت اینترنیتی در کشور وجود ندارد. در عین حال وی از مسوولان و نظرنویسان سایت‌های اینترنتی در تاجیکستان تقاضا کرد که به بدگوی و تحقیر افراد الاهده نپردازند.

این در حالی‌ است که تا کنون وبگاه روسی «زویزدا» (اختر) که سند مخفی جلسه حکومت تاجیکستان را نشر کرده بود هم‌چنان مسدود است. در آغاز ماه مارس سال جاری با درخواست خدمات مخابرات تاجیکستان دست‌رسی به شبکه «فیس بوک» و چهار سایت دیگر قطع شده بود. اما بعد از ۱۰ روز و به دنبال انتقاد سازمان‌های داخلی و خارجی حامی خبرنگاران شبکه فیس بوک دوباره فعال گردید.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , ,