بهنام فروهر/ رادیو کوچه
behnam@koochehmail.com
………………………………………..
نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و رسانهها در ایران، از هفته گذشته آغاز شده و به مدت چند روز ادامه داشت. در خصوص نوع و نحوه برگزاری این نمایشگاه با یکی از شهروندان ایرانی، که روز پنجشنبه، یکم نوامبر، به این مکان مراجعه کرده بود به گفتوگو نشستیم.
………………………………………..
بیست و شش دانشآموز ایرانی جانباختند. این تیتر خیلی از رسانههای داخلی و خارجی فارسیزبان بود که به اخبار مربوط به آن پرداختند. شاید این تیتر تنها یک تیتر باشد اما کلی حرف پشت آن نشسته و اندوه برای بازماندگان.
………………………………………..
با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، رقابت دو نامزد این انتخابات یعنی میت رامنی، کاندیدای جمهوریخواهان و باراک اوباما، رییس جمهوری حال حاضر بسیار شدیدتر شده و جدال تبلیغاتی هر روز گرمتر و گرمتر میشود.
………………………………………..
در دو هفته اخیر، بهای ارز خارجی در بازار آزاد ایران با یک روند رو به رشد چشمگیری همراه بوده که گاه بهای آن به سه برابر خود نسبت به یک ماه پیش از آن رسیده است تا جایی که اعتراضاتی را نیز در برخی از شهرهای ایران از جمله تهران و اصفهان در پی داشت.
………………………………………..
روز چهارشنبه، 26 سپتامبر، ساعت 18:30 دقیقه، محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، که در نیویورک بهسر میبرد، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به سخنرانی پرداخت که واکنشهای مختلفی را در سطح جامعه داخل و خارج ایران در پی داشت.
………………………………………..
………………………………………..
با شروع سال میلادی جدید، بازار آزاد ارز خارجی در ایران به شدت دارای نوسان بوده بهطوری که در طول مدت دو هفته پیاپی، نرخ آن ثابت نبوده و با اختلاف زیادی دارای تغییر بوده است اما مسوولان اقتصادی در جمهوری اسلامی این مسئله را رد میکنند.
………………………………………..
اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران برگزار شد و در هفته گذشته تحلیلهای زیادی پیرامون این نشست و شرکتکنندگان آن وجود داشت. از جمله تحلیلهایی پیرامون سخنرانیهای رهبر و رییس جمهوری اسلامی و بیانیه صادر شده در انتهای آن.
………………………………………..
«اجلاس سران در تهران، زلزله آذربایجان را از خاطرهها نبرد»
نزدیک به دو هفته از زلزله مرگبار آذربایجان شرقی که در شهرهای اهر، هریس و ورزقان جانباختگان و مجروحان زیادی را به جا گذاشت میگذرد. این زلزله همزمان شد با اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به میزبانی تهران.
………………………………………..
قرار بود گزارش امروز «در کوچههای شهر» در یک بخش و با مصاحبه با یک روزنامهنگار ایرانی تهیه شود اما به دلایلی که در ادامه این گزارش خواهد آمد، متوجه این موضوع شدم که این برنامه به حداقل دو بخش نیازمند است.
………………………………………..
نواختن موسیقی، دل میخواهد و علاقه. در این روزگار که همه بر طبل جنگ و ستیز و انتقامجویی میکوبند، یافتن کسی که بتواند صلح و آرامش را بنوازد کمی سخت است و این کار کسی نیست جز آنکه با دلش مینوازد.
………………………………………..
شاید خستگی و دلزدگی از برخی موضوعات روزمره، امری باشد که شما را به سوی مسیری دیگر هدایت کند. شاید زمانی که دلخسته میشوید از صدای روزمرگی و موضوعاتی از جمله سیاست و اقتصاد و گرانی به یک آرامکننده پناه میبرید.
………………………………………..
در آخرین بخش از مسئله حجاب از سری برنامههای «در کوچههای شهر» به سراغ قشر دیگری از شهروندان ایرانی رفتیم که شاید نخستین افرادی بودند که در جامعه رعایت حجاب در مورد آنها به خصوص در سالهای اخیر شدت بیشتری داشت.
………………………………………..
«شاید بدحجابی راهی برای اعتراض است»
………………………………………..
«از معترضان به حجاب اجباری با کپسول گاز پذیرایی شد»
………………………………………..
«جمهوری اسلامی و عدم توان عقبنشینی برابر غرب»
………………………………………..
«قشر مرفه ایرانی هنوز مشکلات اقتصادی را درک نکرده»
افزایش بهای کالا و تورم در هفتههای اخیر در ایران یک روند صعودی را به خود گرفته به شکلی که بر اساس گزارش منابع رسمی و غیررسمی برای برخی شهروندان در ایران مشکلساز شده است.
………………………………………..
«جنبش سبز را دستکم تاریخ فراموش نخواهد کرد»
خردادماه و اواخر آن آبستن خیلی از حوادث بود در ایران. انتخابات ریاست جمهوری دور دهم، و اعتراضاتی که به نتایج این انتخابات شد و در ادامه آن تظاهرات خیابانی و درگیری نیروهای امنیتی، سپاه پاسداران و افرادی موسوم به لباس شخصی با معترضان.
………………………………………..
«اقتصاد ایران بیمار نیست، مرده است»
این روزها و شاید بهتر است بگوییم در ین ماههای اخیر بحران اقتصادی و مشکلات مالی در خیلی از کشورهای دنیا معضل نخست و مهمترین دغدغه شهروندان و دولتمردان آن بهشمار میآید. اینبار دیگر نه تنها کشورهای جهان سوم بلکه ابرقدرتها نیز درگیر آن هستند.
………………………………………..
«جنبش سبز، چشم انتظار انتخابات آینده»
خرداد که از راه میرسد یادآور وقایع سیاسی زیادی برای همه ایرانیان داخل و بعضن خارج از کشور است. سال 1388 و انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری در دور دهم و سرکوب اعتراضات مردمی در قالب جنبش سبز، از سوی نظام جمهوری اسلامی.
………………………………………..
«بازداشت روزنامهنگاران ایرانی، آنها را متوقف نمیکند»
روزنامهنگار، پرمخاطرهترین شغل دنیا. شاید زمانی که این جمله رو میشنوی، با خودت میگی، کسی که در حال اطلاعرسانی و گزارشنویسیه، چطور میتونه در خطر باشه و اصلن هیچ خطری اون رو تهدید میکنه؟
………………………………………..
«مردم ایران با کتاب دوست نیستند»
در کافهای در گوشهای از شهر شلوغ تهران، نشسته بودیم و گپی میزدیم با دوستی که چند ساعت از آشنا شدن با او نگذشته بود. او هم اهل کتاب و روزنامه. قرار بود راجع به کتاب و رابطه مردم در ایران با کتاب حرف بزنیم.
………………………………………..
«تغییر نظام در سوریه روی خواهد داد»
چندی است که دیگر خیلیها با کلمه «بهار عربی» آشنا شده و با آن در خبرها، سایتها و رسانهها دستکم هفتهای یک بار روبهرو میشوند. این بهار چندی است که تولدش در سوریه آغاز شده و در برخی کشورها نیز به سوی تابستان گام برمیدارد.
………………………………………..
«مسوولان بگذارند فیلم مخالف هم دیده شود»
در بخش نخست این گفتوگو با «هومن» یکی از علاقهمندان دنیای سینما در خصوص وضعیت سنیمای ایران در سال 90 و همچنین موفقیتهایی که فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته «اصغر فرهادی» بهدست آورد، صبحت کردیم.
………………………………………..
«بار سینمای ضعیف ایران را در سال ۹۰ جدایی کشید»
از آرامش یک کشور خارج میشی و هزاران کیلومتر رو پرواز میکنی تا بلخره میرسی به آسمان شهرت، شهری پر هیاهو، شهری پر ازدحام و پر از کوچههای شلوغ و گاهی خلوت. تصمیم میگیری بعد از مدتها قدم بزنی در دل کوچه پس کوچهها.
………………………………………..
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»