Saturday, 18 July 2015
03 October 2023
پس از صدور حکم شلاق،

«حمایت برخی کارتونیست‌های خارجی از شکرایه»

2012 May 12

خبر / رادیو کوچه

پس از صدور حکم شلاق برای محمود شکرایه، کارتونیست ایرانی، مارتین راسن، کارتونیست نشریه گاردین (Guardian) کارهای جدید خود را در اعتراض به این حکم منتشر کرده است. هم‌چنین چند کارتونیست دیگر خارجی نیز اقدام به انشار کارتون‌های اعتراضی کردند.

او در واکنش به حکم 25 ضربه شلاق محمود شکرایه که به دلیل چاپ یک کاریکارتور از احمد لطفی‌آشتیانی، نماینده مجلس شورای اسلامی صادر شده، اظهار داشت: «این حکم ظالمانه، هولناک و وحشیانه است.»

آقای راسن در ادامه تاکید کرد: «سالم‌ترین و مطمئن‌ترین جامعه، جامعه‌ای است که هر فردی بتواند به دیگران بخندد و این حق را برای دیگران نیز قائل باشد. این کاری است که قرن‌ها کارتونیست‌ها یا کاریکاتوریست‌ها در جامعه انجام می‌دهند، اما کاری که آقای آشتیانی (نماینده مجلس) در پاسخ به این عمل نشان داده بیش‌تر از آنی است که در یک کارتون یا کاریکاتور صورت گرفته است.»

جو گرن‌ویل، از اعضای کمپین مبارزه با سانسور، می‌گوید: «این قانون جدید آزادی بیان در ایران است. هرگونه انتقاد از سیاست‌مداران غیرممکن است، حتا طنز‌آلود.»

از سویی دیگر برخی از چهره‌های سیاسی در ایران از صدور حکم شلاق دفاع کرده از جمله اسماعیل کوثری، روزنامه‌نگار و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است: «کارتونیستی که با کار خود باعث ناراحتی دیگران می‌شود و یا به شخصیتی توهین می‌کند باید مجازات شود که این حکم، حبس، شلاق و یا هر مجازات دیگر می‌تواند باشد.»

اگر چه این نخستین بار است که یک کارتونیست به دلیل کشیدن یک کارتون به مجازات شلاق محکوم می‌شود اما برخی دیگر از کارتونیست‌ها به دلیل مشکلات و محدودیت‌های صورت گرفته در ایران مجبور به ترک کشور شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«مجازات شلاق برای کاریکاتوریست ایرانی وحشیانه است»

کارتون:

«حمایت کارتونیست‌های خارجی از شکرایه»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , ,