فرزانه روشن/ رادیو کوچه
همه لحظههای جامعه ایران به انتظار میگذرد، رسانههای حکومتی فارغ از پیشنهادات پنج گانه میرحسین موسوی به تبلیغات سنگینی مشغولند که بنابر مخاطبان متفاوت تغییر میکند، شبیهسازی تاریخ برای تودههای مذهبی جامعه، کاری است که دستگاه تبلیغاتی نظام سالهاست انجام میدهد. بنابراین تطبیقسازی، رهبر فعلی جمهوری اسلامی در تاریخ صدر اسلام قرار میگیرد و برجای امامان اول و سوم شیعیان مینشیند و درهالهای از مظلومیت و حقانیت، مخالفانش تبدیل میشوند به شخصیتهای منفور شیعه. این تلقی البته از خود نظریه ولایت فقیه برمیخیزد که در سالهای پس ازدرگذشت آیت اله خمینی بهگونهای مبالغهآمیز مطرح شد و ولی فقیه جانشین بلافصل امامان شیعه معرفی شد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
آیتاله خامنهای خود در این تطبیقسازی نقش عمده داشتهاست. مجموعه سخنرانیهای رهبری با عنوان وظایف خواص که این روزها در برخی از سایتهای حامی وی پخش میشود در واقع یک شبیه سازی کامل از روزگار ایران امروز است با تاریخ حکومت امام اول شیعیان، در این شبیهسازی آیتاله خامنهای که نامش هم علی است بر جای امام اول می نشیند و اصحاب پیامبر که سابقه مبارزاتی هم دارند به عنوان مخالفان علی مطرح میشوند. آیتاله خامنهای با این مجموعه سخنرانی در واقع همه پیشگامان انقلاب اسلامی و نزدیکان بنیاگذار آن را به انحراف و دنیاپرستی متهم میکند.
رهبر حکومت اسلامی در تنها سخنرانیاش بعد از حادثه عاشورا نیز به تلویح تمام کاستیهای کشور را به گردن سست عنصرانی در حکومت انداخت و ابراز کرد که: «اگر سست عنصری عدهای نبود وضعیت کشور بسیار بهتر از حال کنونی بود.»
خطیبان رسمی حکومت هم این تلقی رهبر را شرح و بسط میدهند تا جایی که برای منفورین شیعه در این روزگار مصداقهای قطعی پیدا میکنند و حالا موسوی و کروبی را با طلحه و زبیر دو یار پیامبر اسلام که جنگی را با امام اول شیعیان آغاز کردند مقایسه میکنند.
جوابیه علمالهدی به میرحسین موسوی که به تازگی منتشر شده، اوج این قرینهسازیهاست. علمالهدی تمام توهینهای خود به مخالفان را در تظاهرات حکومتی 19دی، قرآنی دانسته و بر دو قطبی کردن جامعه بر دو گروه حزب اله و حزب شیطان پا فشردهاست.
این حلول تاریخ در زمان معاصر البته برای توده مذهبی که همواره آرزو داشته تا هم روزگار پیامبر و امامان با شد بسی شیرین است و میتواند ایدئولوژی خشن و احساسی را بسازد. آنچه که جمهوریاسلامی را به وجد می آورد و ابزار کار آمدی برای مقابله خیابانی با مخالفان میشود. برای مخاطبان دیگر هم تاریخ انقلاب شبیهسازی میشود و وقایعی مانند 30 خرداد سال شصت و اعلام جنگ مسلحانه مجاهدین خلق به عنوان مثالی برای شرایط امروز عنوان میشود البته توضیحی داده نمیشود که رهبران جنبش امروز رجوی ها نیستند و مخالفان نیز سلاحی بر دست ندارند.
پس از انتشار بیانیه هفدهم موسوی تبلیغات سنگین نظام به گونه ای است که به نظر میرسد تمام سعی مسوولان امنیتی این است تا جنبش را به رخوت دچار کنند. دستگیریها و محدودیتها ادامه دارد و از طرفی از «سران فتنه» نامی، که آیتاله خامنهای بر موسوی و کروبی نهاده، خواسته میشود تا توبه کنند.
گویا جمهوری اسلامی میخواهد عقربههای ساعت را نگه دارد و سیر حوادث را متوقف کند. تا اجتماعات احتمالی در سالروز پیروزی انقلاب یک ماهی فرصت هست و مسوولان امنیتی سعی تمام خواهند کرد تا با سازشکارخواندن موسوی و از طرفی سرکوب خاموش، فضای رعب و وحشت ایجاد کنند
در تبلیغات تلویزیونی تظاهرات حکومتی 19 دی به عنوان یک حماسه میلیونی و رفراندم نظام و رهبری نامبرده شده و عنوان میشود با تندشدن شعارها طرفداران موسوی ریزش کردهاند. دلیل حکومت برای این تحلیل، بنابر گفته کارشناسان ناشناسی که در سایتهای دولتی قلم میزنند این است که از تظاهرات اولیه در خرداد ماه خبری نیست و حالا مخالفان تعدادی بیش از 5هزار نفر نیستیند، البته این تحلیلگران که همگی از بدنه مسوولان امنیتیاند، این نکته را ذکر نمیکنند که پلیس با خشونتی تمام عیار امکان یک تظاهرات آرام را سلب کردهاست.
گویا جمهوری اسلامی میخواهد عقربههای ساعت را نگه دارد و سیر حوادث را متوقف کند. تا اجتماعات احتمالی در سالروز پیروزی انقلاب یک ماهی فرصت هست و مسوولان امنیتی سعی تمام خواهند کرد تا با سازشکارخواندن موسوی و از طرفی سرکوب خاموش، فضای رعب و وحشت ایجاد کنند.
آیا زمان خواهد ایستاد .
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»