کمیسیون حقوق بشر افغانستان و هیات معاونت سازمان ملل متحد، یوناما، مشکلات امنیتی را مهم ترین چالش در برابر انتخابات آینده افغانستان عنوان کردهاند.این دومین گزارش مشترک کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و یوناما درباره روند پیکارهای انتخاباتی و آمادگیها برای برگزاری انتخابات است.
این کمیسیون و دفتر یوناما در گزارش مشترکی گفتهاند که ناامنی در برخی از مناطق این کشور حضور زنان در پیکارهای انتخاباتی را تحتالشعاع قرار داده است.
سیما سمر رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان در کنفرانس خبری مشترکی با کای آیده، فرستاده ویژه سازمان ملل در کابل گفت: «مشکلات امنیتی بیشتر از همه زنان افغان را از حضور در پیکارهای انتخاباتی بازداشته است.»
در همین حال به گفته خانم سمر دسترسی به کمیسیون شکایات انتخاباتی هم در مناطق ناامن ناممکن شده است.
خانم سمر گفت: «ناامنی در بعضی مناطق افغانستان متاسفانه آزادی گشت و گذار را برای تمام کاندیداها به خصوص برای زن ها، مشکل ساخته است. »
او افزود: «به دلیل همین بیامنیتی بعضی از کارکنان کمیسیون انتخابات مجبور شدهاند استعفا بدهند؛ چون نمی تواند کار خود را به طور شاید و باید انجام بدهند»
رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان مدعی شد که شماری از مقامهای محلی از امکانات دولتی به سود نامزدهای خاص انتخابات ریاست جمهوری، به ویژه حامد کرزی استفاده میکنند.
آقای آیده گفته است: «امیدوارم جلوی تخلفات انتخاباتی گرفته شود.»
کای آیده، فرستاده ویژه سازمان ملل در افغانستان با تایید گفتههای خانم ثمر ابراز امیدواری کرد که با انتشار این گزارش، جلو تخطیها در جریان مبارزات انتخاباتی و روز برگزاری انتخابات افغانستان گرفته شود.
آقای آیده افزود: «برگزاری انتخابات با چالشهایی روبرو خواهد شد، ولی با اتخاذ تدابیر شدید تلاش میشود از مشکلات جدی جلوگیری شود.»
فرستاده ویژه سازمان ملل گفت: «آیا بی نظمیهایی در جریان برگزاری انتخابات بروز خواهد کرد؟ بلی. ولی اطمینان دارم و امیدوار هستم که با تدابیری که پیشبینی شده این تخطیها در سطحی نگه داشته شود تا اعتبار انتخابات زیر سوال نرود»
او افزود: «هرچند در برخی از مناطق افغانستان جنگ جریان دارد، ولی این امر نباید مانع برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه شود.»
در این گزارش هم چنان تاکید شده که باید سهولتهایی برای حضور گسترده زنان در انتخابات آتی کشور فراهم شود.
این در حالی است که مقامهای امنیتی افغان و نیروهای بین المللی مستقر در افغانستان همواره تاکید کردهاند که برای برگزاری انتخابات در این کشور آمادگی کامل دارند. به گفته آنها، حدود سیصد هزار سرباز برای تامین امنیت انتخابات موظف شده اند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»