یک گروه معتبر طرفدار محیط زیست در هند با انتشار گزارشی اعلام کرده بسیاری از اسباب بازیهای پلاستیکی که در این کشور به فروش میرسد احتمالن حاوی مواد شیمیایی مضر «فتالیت» هستند که برای کودکان خطرناک است.
مرکز علوم و محیط زیست موسوم به (CSE) پس از مطالعه بر روی نمونهای از اسباب بازیهای هندی دریافت که تمامی این اسباب بازیها حاوی سطح بالایی از ذرات فتالیت هستند.
فتالیتها مواد شیمیایی است که برای نرمتر کردن پلاستیک استفاده میشود.
این گروه حافظ محیط زیست میگوید هند هیچ قانونی برنحوه استفاده از این ماده شیمیایی ندارد.
سونیتا نارایان، مدیرمرکز علوم و محیط زیست در یک کنفرانس خبری در دهلی گفت :«با مطالعه بر روی نمونه اسباب بازیهای فروخته شده در هند دریافتیم تمامی این اسباب بازی هاحاوی میزان بالایی از ماده شیمیایی فتالیت است»
به گفته خانم نارایان، میزان ماده شیمیایی فتالیت در این اسباب بازیها از میزان تعیین شده بیشتر بود.
بخشی از این اسباب بازیها از چین و تایوان وارد شده و بخش دیگری هم در هند تولید شده است.
در این تحقیق همچنین تاکید شده بچه های کوچک به این دلیل که دوست دارند اسباب بازی ها را در دهانشان بگذارنند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
هند به طور داوطلبانه استانداردهایی را درمورد میزان ایمنی اسباب بازی هایی که در کشور تولید شده ، اعمال می کند، اما هیچگونه مقررات مشخصی در این باره وجود ندارد.
خبرگزاری رویتر به نقل از سونیتا نارایان، گفته است :« من فکر می کنم نادیده گرفتن قوانین و مقررات در هند واقعا نگران کننده باشد. این وظیفه دولت ماست نه چین. دولت چین مسئول کشور خودش است.»
مرکز علوم و محیط زیست، از دولت هند خواسته تا هر چه سریعتر استانداردهایی اجباری بر نحوه تولید اسباب بازی ها اعمال کند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»