خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه، 24 سپتامبر، به وقت نیویورک، محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، در نشست حاکمیت قانون ده پیشنهاد مطرح کرد که از آن جمله میتوان به حل و فصل اختلافات به صورت مسالمتآمیز اشاره کرد.
رییس جمهوری اسلامی در خصوص حاکمیت قانون در جهان اظهار داشت: «اصول ممنوعیت تهدید یا توسل به زور در روابط بین دولتها یا حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات باید اساس حکومت قانون در سطح بین الملل باشد.»
این نکته در حالی عنوان شده که در هفتههای اخیر تنش لفظی میان ایران و اسراییل بر سر برنامه اتمی ایران افزایش یافته و هر دو کشور در خصوص حمله نظامی به یکدیگر اظهارنظر کردهاند.
آقای احمدینژاد که در نیویورک پیشنهادهای خود را بدون نام بردن از کشوری خاص بیان میکرد، همچنین پیشنهاد داد تا جامعه جهانی تلاش کند که «سرزمینهای اشغال شده به صاحبان آن بازگردد.»
نشست حاکمیت قانون، نشستی یک روزه در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود که برای تعمیق بخشیدن به حاکمیت قانون در کشورها و در سطح جهان برپا شده بود.
محمود احمدینژاد همچنین در سخنرانی خود پیشنهاد داد که همه دولتها از فرصتی برابر برای تصمیمگیری در جهان برخوردار باشند.
او پیشتر در همین سخنرانی خود گفته بود که مخالف حق وتوی برخی از اعضای شورای امنیت است.
رییس جمهوری اسلامی تاکید کرد: «امتیاز تبعیضآلود و تحمیلی وتو در شورای امنیت و برخی از صاحبان آن فاقد مشروعیت و مقبولیت هستند.»
او از همین جمله نتیجه گرفت: «به همین دلیل شورای امنیت از اعمال عدالت و برقراری نظم و امنیت پایدار در جهان عاجز است.»
این در حالی است که روسیه و چین بارها از حق وتو بر عدم صدور قطعنامه علیه دولت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، از متحدان این دو کشور و ایران استفاده کردهاند.
آقای احمدینژاد بدون اشاره به نام اسراییل گفت: «شاهدیم که برخی از صاحبان امتیاز وتو در برابر بمبهای اتمی یک رژیم جعلی سکوت و یا حمایت میکنند ولی همزمان مانع پیشرفت علمی ملتهای دیگر میشوند.»
این اظهارات در حالی صورت گرفته است که دبیر کل سازمان ملل از آقای احمدینژاد خواسته بود تا از بیان صحبتهای آتشافروزانه بپرهیزد.
آقای احمدینژاد با اشاره به بیریشه بودن اسراییل در خاورمیانه همچنین تصریح کرد تهدیدهای اسراییل در خصوص حمله به ایران را جدی نمیگیرد.
این سخنان با واکنش تند کاخ سفید و نخست وزیر اسراییل روبهرو شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل ضمن تاکید دوباره بر توانایی کشورش برای هدف قرار دادن تاسیسات اتمی ایران، از باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا انتقاد کرد که چرا همچنان معتقد است که با تحریم و مذاکره میتوان مسئله هستهای ایران را حل کرد.
بیشتر بخوانید:
«احمدینژاد از سخنان آتشافروزانه پرهیز کند»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»