Saturday, 18 July 2015
30 September 2023
شاد و تندرست

«گلاب وزیر ورزش به دیوار سفت»

2012 October 04

اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

 جدیدترین رده‌بندی تیم‌های ملی فوتبال از سوی فیفا اعلام شد که بر طبق آن، تیم ملی ایران چهار پله سقوط کرده و با 549 امتیاز در رتبه 58 جهان قرار گرفته است. این در حالی است که در ماه گذشته  تیم‌ملی فوتبال ما در رده‌ی 54 قرار داشت و بدون شک این نزول چهار پله‌ای ایران به سبب شکست ما در مقابل لبنان است. تیم ما در آسیا همچنان بعد از ژاپن، کره جنوبی و استرالیا در رده چهارم قرار گرفته است.

در رده‌بندی 10 تیم برتر جهان نیز اسپانیا و آلمان همچنان در رده‌های اول و دوم قرار داشته و کلمبیا و یونان در جایگاه‌های باارزش نهم و دهم جای گرفته‌اند.

——————————————————————-

پس از باخت تیم سپاهان اصفهان در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا در عربستان و در مقابل «الاهلی» که سبب حذف این تیم از گردونه‌ی مسابقات شد، حالا ظاهرن قرار است تا مسوولان این تیم از داور مسابقه به فیفا شکایت کنند. گفتنی است که در جریان این مسابقه، داور استرالیایی «رضا محمدی» دروازه‌بان سپاهان را به دلیل خطا روی بازیکن «الاهلی» اخراج کرد تا سپاهان با ده بازیکن به کار خود ادامه دهد. باشگاه اصفهانی با توجه به نظر کارشناسان داوری معتقد است این داور اشتباه فاحشی در تصمیم خود داشته و به همین دلیل با اعلام سرپرست این تیم، این باشگاه قصد دارد پس از بازگشت از عربستان به طور رسمی از این داور به AFC شکایت کند.

——————————————————————-

«محمود احمدی‌نژاد» باز هم با ورود به حوزه‌های غیرتخصصی، به اظهار نظر درباره‌ی ورزش و فوتبال پرداخت. او در کنفرانس خبری خود در پاسخ به خبرنگاری که از او در مورد وضعیت حاکم بر مدیریت ورزش ایران پرسید دست به فرافکنی زده و گفت: «استیضاح حق مجلس است. البته من فکر نمی‌کنم استیضاح نظر اکثریت نمایندگان مجلس باشد. در بازی‌های آسیایی چین یک موفقیت بی‌سابقه رخ داد و یک عده‌ای جلو افتادند که ورزش کشور را به هم بریزند. الان هم موفقیت المپیک رخ داده و یک عده می‌خواهند وزیر را استیضاح کنند. البته آنها هر تصمیمی بگیرند ما احترام می‌گذاریم.»

«احمدی‌نژاد» ادامه داد: «ورزش کشور امروز پیش از اینکه مورد سوال قرار بگیرد نیازمند به پشتیبانی است. بنده به عنوان رییس‌جمهور هیچ وقت نمی‌گویم چه کسی رییس فدراسیون باشد، چه کسی سرمربی و چه کسی دستیار. تیم‌ملی فوتبال در آستانه مسابقات جهانی است و باید به آن کمک کنیم. من مجبور شدم ورود کنم به این موضوع. یک جو سنگین علیه فوتبال ایجاد شد که همه دارند آن را می‌کوبند. خب این جوان می‌خواهد پیراهن تیم‌ملی را بپوشد. اینکه اشکالات یک بخش را بگیریم و به آن حمله کنیم خوب نیست. خب هر بخشی یک مشکلی دارد.»

رییس دولت در پایان گفت: «ورزش ما بیشتر از حاشیه‌ها رنج می‌برد. وزیر ورزش هر کسی که هست، باید به آن کمک کنند. من به طور قطع از وزیر حمایت می‌کنم. کاش به جای استیضاح، وزیر را صدا می‌زدند که چه مشکلی داری؟ ورزش ایران در آستانه شکوفایی است. همه باید کمک بدهند. به خصوص رسانه‌ها. نقد خوب است اما کمک بدهید به ورزش.»

جالب است که «احمدی‌نژاد» یک بار دیگر افتخارات فردی تعدادی از ورزشکاران ما را به پای مدیریت و سرمایه‌گذاری دولتش در ورزش گذاشته است. اما در هشت سال گذشته بخش عمده‌ای از افتخاراتی که رییس دولت به آن اشاره می‌کند در رشته‌های ورزشی انفرادی بوده است تا جمعی و ظاهرن شکست‌ها و عدم موفقیت‌های پیاپی ما در رده‌ی باشگاهی به چشم هیچ کدام از مسوولان نیامده است.

——————————————————————-

صدا و سیما در حالی بازی‌های مقدماتی جام جهانی در رده‌ی نوجوانان را از شبکه‌ی 3 پخش نکرد که خیلی راحت می‌توانست این کار را بکند. صدا و سیما مردم ما را از دیدن کار بزرگی که نوجوانان ما انجام دادند محروم کرد. در روزهایی که فوتبال ما فقط باخت و یاس و سرخوردگی به مردم هدیه داده است، شیربچه‌های «علی دوستی مهر» نمایشی ارایه دادند که مدتهاست تشنه آن بودیم، یک فوتبال با فکر و بابرنامه و دیدنی. و بخش غم‌انگیز ماجرا اینجاست که نوجوانان ما جهانی شدند بدون آنکه خیلی از مردم ایران بازی زیبای آنها را ببینند. صدا و سیما می‌توانست این بازیها را از شبکه ملی روی آنتن ببرد تا همه ببینند. می‌توانست برای این بچه‌ها تبلیغ کند تا ورزشگاه پر شود و می‌توانست هزار و یک کار دیگر بکند، اما به هر حال کیست که نداند صدا و سیما و فدراسیون فوتبال چه تنش سختی برای حق پخش لیگ برتر داشتند.

یک نکته‌ی مهم دیگر در این میان نقش «علی دوستی مهر» مربی بی‌ادعای فوتبال ما در این میان بود، انگار که هر چه بی ادعاتر بهتر. سال‌هاست که این مربی زحمت‌کش در فوتبال ما گل می‌کارد و کسی او را نمی‌بیند. یادمان نرود که او همان مربی است که بازیکنان بزرگانی چون «مهدی مهدوی‌کیا» را به فوتبال ما هدیه کرده است. کسی که پس از دو دهه تلاش در ورزش ما تازه چند سال پیش و با غیرت و همت شاگردش «مهدی مهدوی‌کیا» صاحب خانه شد و از شر اجاره‌نشینی خلاص شد. حقا که باید به حال این فوتبال کثیف گریست.

——————————————————————-

خطر تعلیق ورزش ایران که جدی شده، «عباسی» وزیر ورزش به جای قبول مسوولیت گناه آن را به گردن منفعت‌طلبی برخی دیگر انداخته است. او در مصاحبه‌ی چند روز پیش‌اش با رسانه‌ها در این باره گفته است: «برخی بر این اعتقادند که وقتی نیستند، باید منافع ملی را زیر سوال ببرند. یک نفر به دلیل مشکلی که داشته، عزل شده و حالا فکر می‌کند همه عالم مشکل دارد در حالی که باید حتی اگر حق هم داشته باشد، به دلیل منافع ملی از آن بگذرد. نباید فضا را ملتهب کنیم.»

معلوم نیست که این عزیزکرده‌ی آقای «احمدی‌نژاد» خودش را به کوچه‌ی «علی‌چپ» می‌زند و یا واقعن نمی‌فهمد که مشکل دنیا با ورزش ما بر سر این مدیر یا آن مدیر نیست؟ ایراد در روش‌های غیردموکراتیکی است که برای انتخاب روسای فدراسیون‌ها اتخاذ می‌شود. گویا دوستان گمان کرده‌اند ورزش هم عالم سیاست است که اگر «احمدی‌نژاد» را بدون رای رییس‌جمهور کردند اینجا هم بشود افراد را منصوب کرد و کسی صدایش در نیاید، نه مثل این است که ظاهرن دوستان تاکنون به دیوار سفت گلاب نزده‌اند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , ,