ستارهشناسان میگویند در آستانه یافتن سیارههای مانند کره زمین هستند که به دور ستارههای دیگر میچرخند و این گام مهمی است در تعیین این که آیا ما در کیهان تنها هستیم یا نه.
به گزارش آسوشیتدپرس یک مقام ارشد ناسا و سایر دانشمندان پیشگام میگویند تنها در طول چهار تا پنج سال آینده آن ها باید اولین سیاره مانند کره زمین را که حیات بتواند در آن ایجاد شود یا از قبل ایجاد شده باشد، پیدا کنند.
حتا همین امسال اگر نشانههای مقدماتی به دست آمده از یک تلسکوپ فضایی جدید تجزیه و تحلیل شود، ممکن است سیارهای به اندازه کره زمین کشف شود.
به گزارش آسوشیندپرس در کنفرانس سالانه جامعه نجوم آمریکا در این هفته، هر کشفی که شامل «سیارههای خارجی»- سیارههای خارج از منظومه شمسی میشدند- به همین نتیجه میرسیدند. سیارههای آرامی مانند کره زمین که حیات بتواند در آن ها نشو و نما پیدا کنند، علی رغم جهان خشن ستارههای در حال انفجار، سیاه چالههای نابود کننده و کهکشانهای در حال برخورد، احتمالا فراوانند.
تلسکوپ جدید کپلر ناسا و تعداد زیادی از پژوهشهای جدید در حوزه ناگهان مورد توجه قرارگرفته و رقابتآمیز سیارههای خارجی سروصدای قابلتوجهی را در این اجلاس به پا کرد.
دانشمندان درباره این صحبت میکنند که در «نقطه خاص فوقالعادهای در تاریخ» قرار داریم و به پاسخ دادن به سوالی که از ابتدای تمدن ذهن انسانها را مشغول کرده است، نزدیک شدهایم.
سایمون ووردن که رئیس مرکز پژوهشی ایمس در ناسا است، میگوید: «این سوال بنیادی این است: آیا ما تنها هستیم؟ برای اولین بار این خوشبینی به وجود آمده است که در زمانی در طول عمر ما بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم.»
حتی کلیسای کاتولیک رم کنفرانسهای علمی در مورد چشمانداز حیات خارجزمینی از جمله در اجلاسی در نوامبر گذشته برگزار کرد.
عالی جناب خوزه فونس، رئیس رصدخانه واتیکان در کنفرانس این هفته گفت: «سوالات بزرگی وجود دارند که بر معنای نوع بشر در جهان تاثیر میگذارند.»
ووردن میگوید: «من با قطعیت انتظار دارم که در طول چهار تا پنج سال آینده سیارهای به اندازه کره زمین که در منطقهای قابل زندگی قرار داشته باشد، پیدا کنیم.»
مرکز ووردن تلسکوپ کپلر را هدایت میکند که در بخش کوچکی از کهکشان به جستجوی فشردهای برای یافتن سیارهها پرداخته است.
هنگامی که سیاره شبیه کره زمین در جای مناسبی یافت شود، تعیین اینکه در آن اجزای لازم برای ایجاد حیات وجود دارد، مشکل دیگری است.
این کار به یک تلسکوپ جدید گرانقیمت نیاز دارد. یک تلسکوپ فضایی بزرگ که بتواند سیارههای شبیه کره زمین را از لحاظ داشتن اکسیژن، آب، دیاکسیدکربن مورد جستجو قرار دهد، 5 میلیارد دلار هزینه برمیدارد.
در حال حاضر پولی برای تامین چنین هزینه هنگفتی در دست نیست، اما این وضع ممکن است تغییر کند.
منبع: همشهری آنلاین
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»