Saturday, 18 July 2015
05 December 2023
ادعای یک روزنامه کره جنوبی

«کمک متخصصان ایرانی به برنامه موشکی کره شمالی»

2012 December 11

گزارش خبری / رادیو کوچه

روز دوشنبه، دهم دسامبر، اعلام شد که مقامات کره شمالی برنامه جنجالی پرتاب موشک خود به فضا را به دلیل بروز «نقص فنی» در آن، یک هفته به عقب انداختند. هم‌زمان یک روزنامه پرتیراژ کره‌جنوبی، از حضور متخصصان موشکی ایران برای کمک به رفع این نقص خبر داد.

به گزارش «روزنامه چوسون ایلبو» (Chosun Ilbo) «کره جنوبی»، مقامات «سئول» و «واشنگتن» بر این باورند که متخصصان موشکی ایران به‌تازگی و محرمانه وارد «کره شمالی» شده و در نزدیکی محل پرتاب موشک در «تونگ چانگ ری» (Tongchang-ri) این کشور مستقر شدند.

بنابر این گزارش، «کره شمالی» پس از یک پرتاب ناموفق موشک به فضا در ماه آوریل گذشته، از متخصصان ایرانی برای رفع اشکالات فنی کمک خواسته است. یک مقام «کره جنوبی» مدعی شد که اتومبیل‌هایی در تردد دایم میان محل اقامت این متخصصان و سایت موشکی بوده و در حال تعمیر قطعه معیوب موشک سه مرحله‌ای «تائه‌پودونگ-٢» هستند.

تصویر تلویزیونی پرتاب ماه آوریل موشک توسط کره‌شمالی/عکس از Getty Images

«کره شمالی» می‌گوید که قصد دارد تا از این موشک برای حمل ماهواره‌ی تصویربردار به فضا استفاده کند. این در حالی است که بسیاری از کشورهای غربی نگرانند تا آزمایش‌ یاد شده، در واقع تست موشک‌های قاره‌پیما باشند. همسایگان «کره شمالی» نیز از احتمال سقوط این موشک در خاک خود بیم دارند. نخست‌وزیر ژاپن اظهار داشته تا «تمام تدابیر لازم»‌ را جهت مقابله با چنین احتمالی اتخاذ خواهد کرد. ماه آوریل گذشته و در جریان برنامه ناموفق پرتاب موشک به فضا توسط کره شمالی، ژاپن نیروهای نظامی خود را به حالت آماده‌باش درآورده و سیستم دفاع موشکی خود را فعال کرده بود.

به گزارش «یونایتدپرس»، متخصصان مرکز صنعتی «شهید همت» ایران که موشک‌های شهاب-٣ را از نمونه «رودونگ» کره‌ای توسعه‌دادند، هم‌اکنون در حال کمک به کره‌شمالی هستند.

ایران و کره‌شمالی هم‌کاری‌های نظامی خود را در دهه هشتاد میلادی ‌آغاز کردند. در آن هنگام، ایران که در حال جنگ با عراق بود و از سویی تحت تحریم تسلیحاتی غرب قرار داشت، در پاسخ به حملات موشک‌های اسکاد «صدام حسین»، اقدام به خرید موشک از کره شمالی کرد. در سال ١٩٨٧، یک‌صد موشک «اسکاد-بی» با برد سیصد کیلومتر به همراه دوازده سکوی پرتاب موشک توسط مقامات ایرانی خریداری شد.

پس از آن، کره شمالی در سال ١٩٩٢ موشک‌های «اسکاد-سی» و در سال ١٩٩۴ موشک‌های «رودونگ»‌ به ایران تحویل داد و به کادر ایرانی آموزش‌های لازم را ارایه کرد. ایران موشک‌های شهاب-٣ خود را با برد ١٣٠٠کیلومتر از روی «رودونگ» ساخت و سپس موفق به تولید شهاب-۵ و ۶ از روی مشابه کرهای خود، «تائه‌پودونگ-١» شد. اکنون، این متخصصان ایرانی هستند که به کمک دولت «پیونگ‌یانگ» آمده‌اند.

ناظران معتقدند «کیم‌جونگ‌اون» می‌خواهد به هر قیمتی شکست موشکی ماه آوریل را جبران کند/عکس: فرانس پرس

قرار بود تا موشک «تائه‌پودانگ-٢» که «کره شمالی» قصد پرتاب آن‌را دارد، بین ١٠ تا ٢٢ دسامبر سال جاری میلادی به فضا پرتاب شود. اکنون مقامات «پیونگ یانگ» تاریخ پرتاب آن‌را با یک هفته تاخیر، ٢٩ دسامبر اعلام کرده‌اند. موشک مذکور شش‌هزار کیلومتر برد دارد و می‌تواند بالقوه از نسل موشک‌های دوربرد قاره‌پیما محسوب شود.

گفتنی است که پیش‌تر، روزنامه ژاپنی «کیودو نیوز» نیز به نقل از دیپلمات‌های غربی، از ورود متخصصان ایرانی به کره شمالی در ماه اکتبر خبر داده بود.

بیشتر بخوانید:

«خاک آمریکا در تیررس موشک‌های ماست»

«کره‌شمالی و جبر تاریخ»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , ,