Saturday, 18 July 2015
27 September 2023
علارغم رضایت دو طرف مذاکره،

«عدم اطمینان درباره موفقیت مذاکرات ایران و آژانس»

2012 December 20

خبر / رادیو کوچه

در حالی که قرار است مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چهار هفته دیگر در تهران ادامه پیدا کند، برخی از دیپلمات‌های غربی به مسایل باقی‌مانده درباره برنامه هسته‌ای ایران اشاره می‌کنند و می‌گویند نمی‌توان درباره موفقیت این مذاکرات مطمئن بود.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهای اخیر در تهران مذاکراتی درباره مسایل حل‌نشده در برنامه هسته‌ای ایران داشتند که هر دو طرف از این مذاکرات ابراز رضایت کرده‌اند. قرار است دور بعدی مذاکرات 16 ژانویه، سال آینده میلادی، در تهران ادامه پیدا کند.

به گزارش رویترز، یک دیپلمات غربی مستقر در آژانس اتمی در وین که از اعلام نامش خودداری کرده، درباره مسایلی که هم‌چنان بین ایران و آژانس مطرح است، گفته است: «یک مانع سخت بر سر رسیدن به توافق بین ایران و آژانس، این درخواست ایران است که در هر حوزه‌ای که به سوال‌های آژانس پاسخ داده شد، تحقیق و بازرسی درباره آن متوقف شود. اما آژانس اتمی می‌خواهد مثلن اگر مدارک جدیدی به میان آمد، بتواند به مسایل مطرح‌شده قبلی باز گردد.»

یک دیپلمات دیگر نیز گفته است: «دست‌انداز دیگر در مذاکرات ایران و آژانس اتمی، درخواست ایران برای دست‌رسی به مدارکی است که عمدتن از دست‌گاه‌های اطلاعاتی کشورهای غربی آمده‌اند و مبنای نگرانی‌های آژانس درباره ابعاد احتمالی نظامی ممنوعه در برنامه هسته‌ای تهران شده‌اند.»

یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است که تمایل داشته مدارک را «در وقت مقتضی» به ایران ارایه دهد ولی مقامات غربی می‌گویند چنین کاری برای آژانس دشوار است چون این مدارک به شکل محرمانه و سری از سوی دولت‌های دیگر به این نهاد سازمان ملل داده شده‌اند و اگر تهران به اصل مدارک دست پیدا کند، آن‌ها می‌توانند نگران افشای هویت منابع خود در ایران باشند.

مقام‌های آژانس با این حال اعلام کردند هنوز جا برای «خوش‌بینی» درباره رسیدن به توافق با ایران وجود دارد ولی «باز هم باید کار شود تا به توافق نهایی برسیم».

بیشتر بخوانید:

 «پیشرفت در مذاکرات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , ,