Saturday, 18 July 2015
29 September 2023

«سیاه‌چاله»

2013 January 02

هادی ناصری/ رادیو کوچه

20130329_siyah-chaleh1_koocheh«شاهکاری به نام هابل»

تلسکوپ فضایی هابل  یک تلسکوپ نوری مجهز است که در سال 1990 میلادی جهت انجام عکس‌برداری‌های تخصصی از فضا، به بالای جو زمین فرستاده شد. تلسکوپ فضایی هابل، تلسکوپی با قطر آینه 4/2 متر ، 14 متر طول ، 5 متر عرض و 11500 کیلوگرم وزن است

…………………………………………..

20130322_sayareh_koocheh«سیارکها،باارزشهای خطرناک»

«سیارک‌ها» یا (Asteroids) یا سیارات کوچک اجسامی سخت اغلب صخره‌ای با اشکال منظم یا نامنظم هستند که در مداری خاص به دور خورشید می‌گردند. سیارک‌ها در اندازه‌های گوناگونی یافت می‌شوند: از کم‌تر از یک کیلومتر تا بیش‌تر از 800 کیلومتر.

…………………………………………

20130315_sayareh1_koocheh«مریخ خدای جنگ»

«مریخ»، «بهرام» یا « Mars» چهارمین سیاره منظومه خورشیدی بوده که هم‌واره مورد توجه انسان بوده است. برای مثال «بابلیان قدیم» حرکات این نور قرمزسرگردان آسمان شب را دنبال کردند

………………………………………….

20130308_sayareh1_koocheh«زمین زندگانی ما»

«سیاره‌ی زمین» یا Earth یا ارض که خواست‌گاه حیات و زندگی موجودات زنده از جمله انسان‌هاست، پس از تیر و ناهید، سومین سیاره‌ی منظومه‌ی خورشیدی است. زمین در فاصله‌ 150 میلیون کیلومتری از خورشید قرار دارد.

……………………………………………

20130301_siyah-chaleh1_koocheh«تابش زمینه کیهانی»

شانزدهمین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوعات نجوم و ستاره‌شناسی می‌پردازد به تابش زمینه‌ی کیهانی اختصاص یافته است که از شما دعوت می‌کنیم تا با ما هم‌راه باشید. تابش زمینه‌ی کیهانی در حقیت تابش‌هایی الکترومغناطیسی باقیمانده …

 

……………………………………………..

20120222_sahabi_koocheh«ابری کیهانی، سحابی»

سلام. با پانزدهمین بخش از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله در خدمت شما هستیم. این برنامه به سحابی اختصاص دارد. با ما هم‌راه باشید. «سحابی» یا (Nebula) به ابرهای کیهانی …

……………………………………………….

20130215_shahab-sang_koocheh

 

 

 

«شهاب سرگردان‌»

«شهاب» یا شخانه یا نیزک قطعاتی از سنگ و یا فلز یا ترکیبی از هردوی آن‌ها در فضا است که اکثرن سرگردان هستند. از نظر واژه شناسی، شهاب هنگامی که در فضا است شهاب‌واره، هنگامی که وارد جو زمین می‌شود شهاب و هنگامی که به زمین برخورد می‌کند،

……………………………………………….

20130208_sayareh1_koocheh

 

 

 

«سیارات فراخورشیدی»

سلام. با یکی دیگر از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوع نجوم و ستاره شناسی می‌پردازد در خدمت شما عزیزان هستیم. برنامه سیزدهم به موضوع سیارات فراخورشیدی می‌پردازد. با ما باشید. «سیارات فراخورشیدی» یا (Extrasolar Planets) سیاراتی هستند

……………………………………………….

20130201_nahid_koocheh«ناهید، الهه زیبایی»

ناهید یا زهره یا ونوس (Venus) دومین سیاره نزدیک به خورشید در منظومه خورشیدی است. ناهید یا ونوس در اساطیر یونان و روم باستان به الهه زیبایی اطلاق می‌شده است و یونانی‌ها آن را «آفرودیت» و بابلی‌ها آن را «ایشتار» می‌نامیدند.

……………………………………………………

20130125_mah1_koocheh«پیک بادپای منظومه خورشیدی»

سلام. با یکی دیگر از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوعات ستاره‌شناسی و نجوم می‌پردازد در خدمت شما هستیم. برنامه یازدهم را به «سیاره تیر» اختصاص داده‌ایم. با ما هم‌راه باشید. سیاره تیر یا «عطارد» یا (Mercury) کوچک‌ترین سیاره منظومه خورشیدی

…………………………………………………..

20130118_setaregan-tapandeh_koocheh«ستارگان تپنده»

«ستارگان تپنده» یا «تپ اختر» یا «ستارگان نوترونی چرخان» انواعی از ستارگان هستند که به سرعت بدور خود می‌چرخند و تابش‌های نوترون، ایکس، گاما و آلفا تولید می‌کنند. تپ اخترها حاصل انفجار و مرگ ستارگان سنگین هستند که بسیار پر جرمند.

……………………………………………………

20130111_kotoleh-sefid_koocheh1«ستارگان کوتوله»

در برنامه‌های قبل در مورد ستارگان، تولد و مرگ آن‌ها مطالبی ارایه شد. تولد یک ستاره از قرص گاز و غبار متراکم و چرخان آغاز می‌شود. مرگ ستارگان نیز پس از اتمام سوخت آن‌ها صورت می‌گیرد که مراحل خاص خود را دارد.

……………………………………………………

20130103_donbalehdar1_koocheh«دنبال دار»

سلام. با هشتمین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوعات ستاره‌شناسی و نجوم می‌پردازد با شما هستیم. این قسمت از برنامه به دنباله‌دارها می‌پردازد. با ما باشید. «دنباله‌دار» یا « Comet» قطعه سنگی است که می‌تواند دارای گاز و غبار یخ زده نیز باشد.

……………………………………………………

20121228_mah1_koocheh«قمر و ماه زمین»

سلام. با هفتمین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه‌چاله در خدمت شما هستیم که به موضوعات ستاره‌شناسی و مفاهیم نجوم اختصاص دارد. در این برنامه می‌خواهیم شما را با مفهوم قمر آشنا کنیم. قمر یا ماه یا Satellite یکی از اجرام آسمانی است

…………………………………………………..

20121221_sayareh_koocheh«سیاره ها»

سلام. با ششمین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوعات ژو ستاره‌شناسی می‌پردازد در خدمت شما هستیم. این برنامه را به موضوع سیاره‌ها اختصاص داده‌ایم. «سیاره» یا (Planet) که در عربی و فارسی باستان کوکب خوانده می‌شود،

………………………………………………….

20121224_madeh-tarik1_koocheh«ماده تاریک و انرژی تاریک»

سلام. با پنجمین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله در خدمتتان هستیم. در این قسمت از برنامه، به بررسی مفهوم ماده تاریک و انرژی تاریک می‌پردازیم. ماده تاریک (Dark matter) و انرژی تاریک (Dark energy) دو مجهول علم بشری هستند

………………………………………………….

20121207_setareh1_koocheh«ستارگان درخشنده»

چهارمین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوعات ستاره‌شناسی و نجوم اختصاص دارد را تقدیم شما عزیزان می کنیم. در این قسمت از برنامه به بررسی ستارگان می پردازیم. «ستاره» یا Star یا اختر گوی داغ و آتشینی از پلاسما و گاز داغ است.

………………………………………………….

20121130_mahbang_koocheh2«انفجار بزرگ مهبانگ»

با سومین قسمت از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله در خدمت‌تان هستیم و موضوع این قسمت از برنامه اختصاص دارد به نظریه انفجار بزرگ (یا مهبانگ) که مهم‌ترین نظریه توجیه کننده آغاز جهان است.در سال 1912 «وسلو سلیفر»   با تحقیقات خود..

………………………………………………….

20121221_kahkeshan_koocheh«کهکشان راه شیری»

کهکشان یا galaxy مجموعه‌ای عظیم از ستارگان، سیارات، اقمار، ستارگان دنباله‌دار، سنگ‌ها، یخ‌ها و… را تشکیل می‌دهد که بسیار پرجرم و سنگین هستند. واژه کهکشان از واژه قدیمی «که» یا همان کاه و «کشان» یا همان کشیده شدن تشکیل شده است.

………………………………………………….

20121116_SIYAH-CHALEH_KOOCHEH«مجموعه برنامه های  سیاه چاله»

در اولین برنامه از مجموعه برنامه‌های سیاه چاله که به موضوعات مرتبط با نجوم و ستاره‌شناسی اختصاص دارد به خود واژه سیاه چاله می‌پردازیم. ابداع واژه کرم‌چاله و سیاه‌چاله فضایی به جان ویلر نسبت داده شده ‌است. با این‌حال، این مفهوم از مدت‌ها قبل به صورت‌های متفاوتی مطرح بوده ‌است.

 

 

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: ,