محبوبه شعاع / رادیو کوچه
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
«احمد گلچین معانی» شاعر، نویسنده و پژوهشگر ایرانی و متخلص به «گلچین» در هفدهم دیماه سال 1295 خورشیدی در تهران زاده شد. در سال 1313 پس از طی تحصیلات مقدماتی، به استخدام وزارت دادگستری درآمد و در ثبت اسناد مشغول خدمت شد.
از سال 1330 تا 1338 بعدازظهرها در کتابخانه ملی ملک خدمت کرد و از اول اسفند 1338 به مجلس شورای ملی انتقال یافت و پس از چهار سال خدمت در کتابخانه مجلس، در اسفندماه 1342 به تقاضای خودش بازنشسته شد.
آقای گلچین در مردادماه سال 1343 به دعوت نیابت تولیت وقت، برای تنظیم فهرست کتابهای خطی آستان قدس رضوی به مشهد نقل مکان کرد و در این سازمان با انعقاد قراردادی سه ساله که چهار بار تجدید شد، مشغول شد و علاوه بر کارهای مختلف و خدماتی که انجام داد، پنج جلد فهرست نیز تالیف کرد و بدین ترتیب بیست و پنج سال در کتابخانه ملک و مجلس شورای ملی و آستان قدس مشغول به کار بود.
در سال 1356 شورای دانشکده ادبیات و علوم انسانی مشهد، به پیشنهاد «دکتر غلامحسین یوسفی» و تایید شوراهای مربوط، صلاحیت علمی احمد گلچین را برای تدریس در دورههای فوقلیسانس و دکترای زبان و ادبیات فارسی تصویب کرد و تا زمانی که دانشگاهها تعطیل نشده بود، وی به این سمت اشتغال داشت.
اما آغاز شاعری استاد گلچین از سیزده سالگی بود که به گفته خودش جستهگریخته، مصراعی و بیتی از طبعاش سر میزد و چون احساس ذوق شعر را در خود دید، به مطالعه روزنامههای «نسیم شمال» و «توفیق» پرداخت و از پانزده سالگی به طور رسمی قدم در وادی شاعری نهاد و نخستین شعرش که نشر یافت، در مذمت تریاک بود که به دستور برادرش و به خواهش مدیر یک کارخانه جوراببافی،که عده زیادی از کارگراناش معتاد به افیون بودند، گفت و در نوزده سالگی به عضویت انجمن ادبی «حکیم نظامی» درآمد.
اما سرانجام گلچین معانی در شانزدهم اردیبهشت ۱۳۷۹ خورشیدی و در سن هشتاد و چهار سالگی در مشهد درگذشت و پیکر او در مقبرهالشعرای توس به خاک سپرده شد.
مجموعه اشعار استاد گلچین معانی بیش از ده هزار بیت است و دیوان گلچین شامل غزلیات، قصاید، ترکیبات، مقطعات، مثنویات، رباعیات، مراثی و تواریخ، اخوانیات، مطایبات، فکاهیات و متفرقات است.
منبعها:
ویکیپدیا
مرکز پژوهش کتابخانه مجلس شورای اسلامی
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»