رادیو کوچه
روز گذشته (31 ژانویه) در شهر کوالالامپور مراسمی با عنوان چهلم در گذشت آیتاله منتظری، سالگرد مرگ مهندس بازرگان و همچنین چهلم کشتهشدگان عاشورای تهران به همت گروهی موسوم به رسام برگزار شد.
در رابطه با برگزاری مراسم که پیش از این نیز توسط همین گروه به مناسبت هفتم فوت این آیتاله و روز فوت او تهیه شده بود، اردوان روزبه گفتوگویی با علیعلیپور، سخنگوی رسام، داشته است.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
امروز 31 ژانویه در شهر کوالالامپور مراسمی با عنوان چهلم در گذشت آیتاله منتظری، سالگرد مرگ مهندس بازرگان و همچنین چهلم کشتهشدگان عاشورای تهران به همت گروهی موسوم به رسام برگزار شد. در رابطه با برگزاری مراسم که پیش از این نیز توسط همین گروه به مناسبت هفتم فوت این آیتاله و روز فوت او تهیه شده بود، اردوان روزبه گفتوگویی با علیعلیپور، سخنگوی رسام، داشته است. آنچه میشنوید گزارشی از برنامه امروز در کوالالامپور است.
امروز مراسمی به مناسبت چهلم در گذشت آیتاله منتظری در شهر کوالالامپور توسط فعالان مدنی برگزار شده است. جزییات برگزاری این مراسم را به ما بگویید.
مراسم امروز به مناسبت چهلمین روز در گذشت آیتاله منتظری، پانزدهین سالگرد در گذشت مهندس مهدی بازرگان و همینطور گرامیداشت یاد و خاطر شهدای روز عاشورا بود که به طور مشترک برگزار شد. خوشبختانه استقبال خوبی از مراسم شد. نکتهای که باید اضافه کنم این است که مراسم امروز به همت هستههای سبز دانشگاههای مالزی انجام شد و مجموعه رسام، راه سبز ایرانیان مالزی، افتخار هماهنگی و برنامهریزی و پوشش خبری را بر عهده داشت.
به نظر ما برنامهی امروز پر بار بود و آقایان جواداکبری از لبنان و دکتر مهاجرانی از انگلستان به طور آنلاین ما را همراهی میکردند و ایراد سخنرانی پرداختند. در ادامه برنامه پیامهایی هم از بزرگواران اسلام احمدمنتظری، احمدحاججوادی و عبدالعلی بازرگان هم پخش شد. مناسبت چهلمین روز در گذشت شهدای عاشورا هم سرکار خانم خدیجهموسویخامنهای مادر شهید سیدعلیحبیبموسوی در پیامی کوتاه اما عمیق و در اعتراض به محدودیتهای ایجاد شده، افزودند که “سکوت ما رساتر از هر فریادی است. این برنامه با پخش کلیپهای متنوع از زندگینامه آیتاله منتظری و مهندس بازرگان و عاشورای خونین به پایان رسید.
استقبال ایرانیان مالزی از این مراسم چطور بود؟
فیلمها، کلیپها و عکسها از رسام منتشر خواهد شد و گویای حضور جمعیت و استقبال آنان از مراسم خواهد بود.
آیا سفارت جمهوری اسلامی ایران با برگزاری اینگونه مراسم مخالفتی ندارد؟
قوانین کشور مالزی اجازه هرگونه فعالیت سیاسی را از خود مردم مالزی و خارجیها میگیرد. که این محدودیت بزرگی است و متاسفانه فعالین مدنی در اینجا با این مشکل مواجه هستند. برنامه امروز با خرد جمعی هستههای مختلف انجام شد و به نحوی بود که مطابق با قوانین کشور مالزی باشد و از نظر آنها بینظمی تلقی نشود. با برنامهریزی مناسبی که انجام شد خوشبختانه توانستیم این مراسم را انجام دهیم. هیچ مزاحمتی هم از هیچ ارگانی انجام نشد.
بعد از انتخابات ایرانیان فعال و ساکن در مالزی هم به مسایل اعتراض داشتند. و تنها کشوری که با آنها برخورد کرد کشور مالزی بود. آیا با این شرایط و رعایت قوانین، دولت مالزی با برگزاری این مراسم مشکلی ندارد؟
مراسمی که بعد از انتخابات انجام شد وابسته به جو و هیجاناتی بود که بعد از انتخابات اتفاق افتاد و بسیاری از این مراسم ناشی از هیجانات بود و گاهی هم قوانین کشور مالزی نادیده گرفته میشد. این برای این کشور که چنین فعالیتهایی ندارد عجیب بود. متاسفانه برخوردهای تند و حتا دستگیری هم انجام شد. با آرام شدن التهابات هستههای سبز در دانشگاههای مختلف مالزی ایجاد شد و این هستهها به نحو مستقل و هماهنگ با یکدیگر کار میکنند و مراسم مختلفی از جمله مراسم هفت آیتاله منتظری و مراسم چهلم او هم یکی از کارهایی بود که انجام شد. خوشبختانه این هستهها خودشان را پیدا میکنند و هر روز گستردهتر میشوند. تلاشی است که نوع پیام صلح ایران را به کشور مالزی و جهان برسانیم. امیدوارم که بتوانیم در کارمان موفق باشیم.
به مجموع فعالانی در مالزی اشاره کردید با عنوان رسام. توضیح بیشتری در مورداهداف و برنامهریزیهای این سازمان فعال مدنی بدهید.
رسام مخفف کلمه راه سبز ایرانیان مالزی است. ایجاد هستههای مختلف را از دانشگاهها شروع کردیم زیرا احساس میکردیم که این پتانسیل در دانشگاهها وجود دارد. این هستهها در دانشگاههای مختلف مالزی از جمله یوپیام، یوام، یوکاام، یوآیپیام خودشان را شناختند و تحت عنوان کارهای مشترکی از سوی رسام گرد هم جمع میآیند و سعی میکنند برنامهریزی مناسبی داشته باشند و کارهای پوششی را انجام دهند. از جمله مراسم امروز که با خرد کلی و جمعی انجام شد و امیدواریم در آینده کارهای بهتری انجام دهیم
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»