پس از اعلام رنکینگ اسکیبازان ایران از سوی فدراسیون جهانی، «مرجان کلهر»، «حسین و پوریا ساوه شمشکی» و «سیدصابر صید» ، عنوان چهار نماینده ایران سهمیه حضور در بازیهای المپیک زمستانی 2010 ونکوور را کسب کردند.
کسب چهار سهمیه ارزش بسیاری برای اسکی ایران دارد چرا که برای نخستینبار است که ایران چهار سهمیه را به دست میآورد. ارزش این سهمیهها زمانی بیشتر میشود که اسکی ایران برای نخستینبار در بخش زنان نمایندهای در المپیک زمستانی دارد.
مرجان کلهر 21 ساله نخستین بانوی ایرانی بود که جواز حضور در بازیهای المپیک زمستانی را کسب کرد. او که پرچم دار کاروان ایران در بازیهای ونکوور است به آینده خود امید زیادی دارد و میخواهد در بازیهای المپیک زمستانی دورههای دیگر نیز شرکت کرده و نتیجهای تاریخی را برای بانوان ایران رقم بزند.
مرجان کلهر که از چهارسالگی اسکیاش را آغاز کرده 17 سال است که با برف عجین شده است. او میداند که برای چه تلاش میکند و این سختیها را تحمل میکند.
مرجان کلهر در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: «همهچیز خوب و عالی است، هیچ مشکلی وجود ندارد. ملیپوشان زیرنظر ایوان، مربی بلغارستانی تیم تمرین میکنند و چیزهای زیادی یاد میگیرند. آنها سختیهای تمرین را برای خود شیرین میکنند و میدانند که برای چه تلاش میکنند.»
وی افزود: «المپیک رویداد بزرگی است که هر چهارسال یکبار برگزار میشود. ورزشکارانی در این بازیها شرکت میکنند که هدفشان کسب بهترین نتیجه است. آنها بهترینهای جهان هستند که شاید اسکیکردن در کنار آنها روزی آرزو بود. سال گذشته در مسابقههای قهرمانی جهان در فرانسه در کنار بزرگان جهان اسکی کردم و برای نخستینبار استرس حاصل از این مسابقهها را تجربه کردم. میدانم که کار بسیاری سختی پیشرو دارم.»
ملیپوش المپیکی ایران با اشاره به اینکه در بازیهای ونکوور به فکر ارایه مسابقهای مطلوب است، خاطرنشان کرد: «به طور حتم اسکیبازان جهان از اسکی ایران بسیار جلوترند. من در این رقابتها به فکر کسب مدال نیستم. حتی به کسب مقامهای دهم تا پانزدهم هم فکر نمیکنم.»
وی ادامه داد: «قبل از انتخابشدن تمریناتمان طبق روال همیشگی بود، اما پس از معرفی نفرات المپیکی مربیان تیم تمرینات را کمی سختتر کردند. اما خوشحالم که از لحاظ بدنی کم نمیآورم. چرا که در تابستان که فصل بدنسازی بود به خوبی بدنم را آماده کردم.»
کلهر یادآور شد: «فصل بدنسازی را تنها انجام دادم چرا که تیم ملی هیچ برنامهای نداشت. در تابستان و پس از امتحانات دانشگاه هم برنامهی بدنسازی خود را انجام داده و به سختی تمرین میکردم و از همان موقع به فکر کسب سهمیه المپیک بودم.»
پرچم دار کاروان ایران پیست شمشک را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: «طی هفته جاری بارش برف خوبی را در پیست شاهد بودیم که باعث شده شرایط مطلوب اسکیبازان باشد.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکانات و تجهیزات اسکی روز جهان با اسکی ایران متفاوت است، گفت: «اسکیهای ما دقیقن همان چیزهایی است که کشورهای خارجی از آن استفاده میکنند. چراکه ما سالانه اسکیهای روز جهان را سفارش داده و میخریم. از لحاظ پیست هم پیستهای ایران همان شیب و شرایط جهانی را دارد. تنها چیزی که اسکی ایران را با اسکی کشورهای دیگر متفاوت میکند نوع برفی است که در پیستهای ما وجود دارد. برف پیستهای ایران در مقایسه با برف کشورهای خارجی نرمتر است. برفهای آنها یخمانند است و همین مساله کار ما را برای حضور در المپیک سختتر میکند.»
نماینده المپیکی ایران در مورد احساس خود از این که نخستین بانوی ایرانی در بازیهای المپیک زمستانی ونکوور است، به ایسنا گفت: «احساس بسیار خوشایندی دارم. از حمایتهای بیدریغ خانوادهام تشکر میکنم. دعا و زحمات آنها بود که باعث شد به این سطح برسم. برادرم که درواقع استاد اصلی زندگی من است زحمت زیادی برای آمادهشدن من کشید.«رستم کلهر» بیشترین حق را به گردن من دارد. تمام این شرایط در کنار تمرینات بیوقفهام دستبهدست هم دادند تا بتوانم به این افتخار بزرگ دست یابم.»
وی ادامه داد: «رسیدن به مدارج بالا را در ذهن خود میپرورانم، میدانم که میتوانم. حضور در یک دوره دیگر بازیهای المپیک آن هم در سطحی بهتر آرزوی من است که میتوانم به آن برسم.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»