رادیو کوچه
جلسه رسیدگی به اتهامات حسن ارک، روزنامه نگار آذربایجانی روز دوشنبه ۱۲ بهمن ٨٨ در شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی بیات برگزار شد.
این روزنامهنگار آذربایجانی ٣۰ شهریور ٨٨ توسط ماموران اداره اطلاعات در تبریز بازداشت و پس از ۳۹ روز بازداشت موقت به قید وثیقه های ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شدهبود.
اتهامات ارک تبلیغ علیه نظام، افترا به رهبری و نیروی انتظامی و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت ملی از طریق مصاحبه با تلویزیون ماهوارهای «گوناز تی وی» عنوان شده است.
دادگاه انقلاب از میان اتهامات وارده اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت ملی را مورد رسیدگی قرار داد و اتهام افترا به رهبری و نیروی انتظامی را جهت رسیدگی به شعبه ۱۰۶ جزائی ارجاع نمود.
قاضی بیات رئیس دادگاه در جریان محاکمه این روزنامه نگار آذربایجانی صرف مصاحبه با تلویزیون ماهوارهای گوناز تی وی را تبلیغ علیه نظام قلمداد نموده است. اظهارات این مقام قضایی در حالی صورت میگیرد که طبق قوانین ایران صرف مصاحبه با رسانههای خارجی تبلیغ علیه نظام تلقی نمیشود.
جلسه دادگاه حسن ارک به صورت غیر علنی برگزار شده و نقی محمودی وکیل دادگستری در تبریز وکالت ارک را بر عهده داشته است.
حسن ارک نویسنده عضو هیات تحریریه نشریه توقیف شده شمس تبریز و نویسنده آذربایجانی است.
در این راستا اردوان روزبه گفتو گویی انجام دادهاست با نقی محمودی وکیل حسن ارک :
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
آقای محمودی وکیل شما آقای ارک، روزنامهنگار آذربایجانی چندین جلسه است که به دلیل اتهامات وارده در دادگاه حاضر میشود. در دادگاه اخیری که در روز 12 بهمن ماه برگزار شده چه اتفاقی افتاد و روند پرنده موکل شما به چه ترتیب پیش رفت؟
ایشان به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت داخلی در 12 بهمن 88 در شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی تبریز محاکمه شدند. من شخصن از روند رسیدگی به پرونده رضایت دارم و علیرغم اینکه دادگاه به صورت غیرعلنی برگزار شد ولی رییس دادگاه با دقت به مدافعات اینجانب و موکلم گوش دادند و فعلن حکمی در این ارتباط صادر نشده و ما منتظر صدور حکم هستیم.
آقای محمودی 39 روز بازداشت موقت و قید وثیقه و همچنین دادگاهی که به صورت غیر علنی برگزار شده. دقیقن اتهام وارده به موکل شما اقدام علیه امنیت ملی است؟ آیا فکر نمیکنید که این اتهام خیلی گسترده است و به صورت جزییتر چطور میشود این اتهام را دقیقتر بررسی کرد؟
تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت ماده خاصی دارد و عنوان مجرمانه مستقلی است. البته ایشان پرونده دیگری هم دارند که در دوم اسفند ماه سال جاری در دادگاه عمومی جزایی رسیدگی خواهد شد. در آن پرونده، ایشان به اتهام افترا به رهبر و نیروی انتظامی مورد محاکمه قرار خواهد گرفت.
آیا فعالیتهای ایشان میتواند از جنبه حقوقی فعالیتهای مجرمانه محسوب شود؟
اگر از نظر حقوقی بررسی کنیم به نظر من که وکیل او هستم و پروندهشان را مطالعه کردم، اتهاماتی که به ایشان وارد شده از لحاظ حقوقی اتهاماتی نیستند که متکی و مستند به دلایل قانونی و حقوقی باشد. ولی متاسفانه در وضعیت فعلی اتهاماتی که به فعالین مسایل فرهنگی و اجتماعی وارد میشود اینطور است و در بعضی مواقع هم قرار بازداشت موقت صادر میشود. البته در مورد حسن ارک قرار وثیقه صادر شده بود ولی در مورد سه نفر از افرادی که در سر مزار چنگیزبختآور دستگیر شدند، قرار بازداشت موقت صادر شده و تا کنون هم تبدیل به قرار وثیقه یا کفالت نشده است.
مسئله دیگری که باید تاکید کرد این است که اخبار مربوط به زندانیان سیاسی آذربایجان آنچنان که باید و شاید از طریق مطبوعات و سایتهای اینترنتی ایران منعکس نمیشودکه علت آن برای من مبهم است.
اشارهای کردید به مسئله دستگیریها و اتفاقاتی که در آذربایجان میافتد.ما مطلع هستیم که آقای عبدالهصدوقی یکی از فعالان آذربایجانی و از طرفداران تیم تراکتورسازی تبریز هم بازداشت شدند. آیا شما از دلیل بازداشت ایشان هم مطلع هستید؟
ایشان هم به خاطر حضور در استادیوم ورزشی و تشویق تیم تراکتورسازی که به یک تیم محبوب آذربایجانیها تبدیل شده، دستگیر شدند و متاسفانه برای ایشان هم قرار بازداشت موقت است و تبدیل به قرار وثیقه یا کفالت که قرارهای سبکتری هستند نشده است.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
۱ Comment