اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
کمیتهی انظباطی فدراسیون فوتبال اسپانیا، «ویکتور والدز»، دروازهبان بارسا را به دلیل رفتار ناشایست در پایان دیدار با رئال مادرید برای چهار جلسه از همراهی تیمش محروم کرد. این دروازهبان باتجربه بر این باور بود که داور دیدار شنبه شب باید در ثانیههای پایانی بازی یک ضربه پنالتی به سود تیمش اعلام میکرد و به همین دلیل بعد از سوت پایان بازی، به شدت با داور درگیری لفظی پیدا کرد و به او توهین کرد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
در بیانیهای که در سایت اختصاصی باشگاه بارسلونا منتشر شده آمده است که این باشگاه این حکم را نمیپذیرد و در مورد آن، در چند روز آینده فرجامخواهی خواهد کرد. در صورتی که محرومیت والدز تایید شود، او دیدارهای پیش روی تیمش مقابل دپورتیوو لاکرونیا، رایو وایکانو، سلتا ویگو و رئال مادرید را از دست خواهد داد.
——————————————————————
این قانون و عرف پذیرفته شده در تمام دنیاست که تیم میزبان بخشی از ورزشگاه خانگیاش را به تماشاگران میهمان اختصاص دهد اما گویا تنها جایی که از این قاعده مستثناست ایران است. فردا و در بازی حساس دو تیم استقلال و تراکتورسازی استادیوم آزادی جایی برای هواداران این تیم پرطرفدار تبریزی نخواهد داشت. پس از درخواست جعفری مدیر عامل باشگاه تراکتورسازی از استقلالیها برای اختصاص 10 درصد از فضای ورزشگاه به هواداران تراکتورسازی، علی فتحاله زاده نسبت به این درخواست واکنش منفی نشان داد و آشکارا اعلام کرد که طرفداران استقلال تمام استادیوم را پرخواهند کرد و جایی برای حامیان تراکتور نیست.
——————————————————————
در ایران کم نبودهاند ورزشکارانی که به سبب گرایشهای سیاسی و یا تعلقات ایدوئولوژیک و فکری خود مورد بیمهری قرار گرفته و یا از ورزش کنار گذاشته شدهاند اما سرنوشت «حبیب خبیری» شاید در نوع خودش تلخترین آنها باشد. این مدافع سابق تیمملی فوتبال ایران و باشگاه هما که در کارنامهاش ۱۸ بازی و ۲ گل ملی نیز ثبت شده است، پس از انقلاب و به سبب همکاری با سازمان مجاهدین خلق و در سال ۱۳۵۹ از تیم ملی فوتبال ایران حذف شد. خبیری در سال ۱۳۶۱ دستگیر و تحت آزار و شکنجه قرار گرفت و پس از حدود یک سال حبس در ۳۱ خرداد ۱۳۶۳ به جوخهی اعدام سپرده شد.
——————————————————————
در بازی گهر دورود و سپاهان پیشآمد جالبی اتفاق افتاد که در نوع خود بینظیر بود. محمد مایلیکهن سرمربی گهر در حدود دقیقه 65 بازی به ناگهان نیمکت تیمش را به علامت اعتراض ترک کرد و راهی رختکن شد. بسیاری این عمل را نشانهی اعتراض مایلیکهن به عملکرد ضعیف شاگردانش دانستند اما اصل ماجرا چیز دیگری بود.
هواداران تیم گهر دورود که از ابتدای نیمفصل دوم فرصت میزبانی را در شهر خودشان پیدا کردهاند به ادب و متانت معروف بودند و همهجا از آنها به عنوان تماشاگرانی فهیم یاد میشد که در هر شرایطی به تیم حریف و داور بازی احترام میگذاشتند، اما در این بازی برای نخستینبار در ورزشگاه شهر دورود صدای اعتراض و توهین به داور مسابقه شنیده شد و در واقع دلیل ترک زمین توسط مایلیکهن نیز اعتراض به همین اتفاق بود. مایلیکهن در گفتوگوی پایان بازی گفت: «ما و اهالی دورود در این ورزشگاه یک کار پسندیده را با هم شروع کرده بودیم، اما آنها امروز برخلاف این رویه عمل کردند.»
باید گفت که سالهاست که جای چنین رفتارها و منشهایی در فوتبال ما خالی است.
——————————————————————
پس از مدتها محمد دادکان در مصاحبه با یکی از خبرگزاریهای داخلی به شدت از عملکرد حامیان احمدینژاد در ورزش کشور انتقاد کرد. در جایی از این مصاحبه دادکان خطاب به محمد علیآبادی رییس کمیته ملی المپیک گفت: «این جایگاه برای شما نیست و مثل خیلی پستهای دیگر در این مملکت، به ناحق به شما رسیده است.»
دعوای میان علیآبادی و دادکان البته چیز تازهای نیست. اهالی ورزش ماجرای جنجالی برکناری محمد دادکان از ریاست فدراسیون فوتبال و مخالفت فیفا با کاندیداتوری محمد علیآبادی را به خوبی به یاد دارند که سرانجام پس از کشمکشی طولانی به تعلیق فدراسیون فوتبال ایران و اداره فعالیتهای فدراسیون زیر نظر کمیته انتقالی منتهی شد. دادکان نیز در آن مقطع عامل اصلی برکناریاش از ریاست فدراسیون را نه علیآبادی، که دولت محمود احمدینژاد عنوان کرد.
او ضمن تایید انتقادات کارلوس کیروش از وضعیت باشگاه پرسپولیس اظهار داشته است: «سرمربی تیمملی حرف درستی زده که پرسپولیس باعث ضربه خوردن تیمملی شده، اما هیچ کس نیامد این صحبت را تحلیل کند. حرف کیروش کاملن درست است. مدیر پرسپولیس با حرکاتش و تزریق پول بیرویه، بازیکنان را اشباع کرد.»
دادکان در تندترین بخش گفت وگویش با انتقاد از فعالیتهای عمرانی صورت گرفته در سالهای اخیر پرسیده است: «پس چرا هنوز دوباره سراغ ورزشگاه آزادی میرویم؟ چرا برای برگزاری مسابقه در کشتی، فوتبال، فوتسال، قایقرانی، والیبال، بسکتبال و سایر رشتهها، غیر از ورزشگاه آزادی، جای آبرومندی نداریم؟»
دادکان در پایان سخنانش گفته است: «زمستان رفت و روسیاهی به زغال ماند. آنها که خودشان را وطنپرست میدانستند اکنون برای کشور مشکل ایجاد کردهاند. وزنهبرداری و کشتی را از این ورزش بگیرید تا معلوم شود این آقایان برای ورزش ما چه کردهاند.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»