سروش / رادیو کوچه
soroush@koochehmail.com
پانزدهم بهمن مصادف با زادروز علی نصیریان بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران است. او در سال 1313 به دنیا آمد نصیریان فعالیت هنریاش را در ۱۳۳۱ با بازی در تئاتر «جامعهی باربد» آغاز کرد و در ۱۳۸۰سال به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایرانی در رشتهی بازیگری تئاتر و سینما شناخته شد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
نصیریان در سال 1336 در اداره هنرهای دراماتیک مشغول شد. وی در سال 1341 با استفاده از بورسی مطالعاتی به آمریکا رفت و به مطالعه تئاتر پرداخت. پس ازبازگشت در صدا و سیما نیز در سینمای ایران در خلق آثاری به یاد ماندنی چون گاو، ستارخان، کمال الملک، جاده های سرد، سیر سنگی، ناخدا خورشید و …. به بازیگری پرداخته است
نصیریان دورهای را در تئاتر جامعه باربد، زیر نظر استادانی مانند «رفیع حالتی» و «اسماعیل مهرتاش» گذراند. همچنین به مدت یک سال کارآموز این گروه تئاتری شد. دو سال بعد نیز دوره یک ساله دیگری را در کلاسهای تئاتر سعدی به مدیریت حسین خیرخواه گذراند.
فیلم گاو نخستین فعالیت سینمایی او بوده است. خودش میگوید: « سال 1342 نمایشی را به نام گاو در تلویزیون به صورت زنده اجرا کرد یم که در سال 48 غلامحسین ساعدی نویسنده این کار، داریوش مهرجویی را به ما معرفی کرد و گفت: در حال نوشتن فیلم نامهای با همین نام و موضوع هستم. قصدشان این بود تا کاری تازه و سوا از سینمای رایج بسازند.
گروه ما در این فیلم بازی کرد و من نقش مش اسلام را داشتم. در آن زمان 34 ساله بودم. بعد از گاو به پیشنهاد آقای مهرجویی، سناریوی آقای هالو را نوشتم که فیلم دوم من بود. آقای هالو تنها تجربه من در زمینه فیلم نامه نویسی بود و با توجه به علاقهام به کار اجرا، دیگر فیلم نامه نویسی را ادامه ندادم. پستچی، دایره مینا و حیاط پشتی مدرسه آفاق که بعدها نامش به مدرسهای که میرفتیم تغییر کرد، از جمله فیلمهایی بود که گروه ما با مهرجویی همکاری کرد»
«هزاردستان» و تئاترهای تلویزیونی مانند «سوزنبانان» از جمله کارهای به یاد ماندنی او است.
علی نصیریان در سال ۱۳۳۵ جایزهی نخستین مسابقهی نمایشنامهنویسی را برای نمایش «بلبل سرگشته» دریافت کرد. درسال 1350 نصیریان جایزه بهترین فیلمنامه برای فیلم آقای هالو را از سومین جشنواره فیلم سپاس دربافت کرد.
نصیریان در سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایرانی در رشتهی بازیگری تئاتر و سینما شناخته شد.
منبع
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»