Saturday, 18 July 2015
23 March 2023
در مصاحبه با اسکای نیوز

«ابراز امیدواری اوباما برای بهبود روابط با سوریه»

2009 July 15

20090715_politic_obama

رادیو فردا- میترا فرهمند – باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا با بیان «ناخشنودی از برخی رفتارهای سوریه»، به بهبود مناسبات کشورش با سوریه «ابراز امیدواری» کرد اما راه رسیدن به آنرا «هنوز طولانی» دانست.

آقای اوباما با تاکید براینکه «هنوز برخی رفتارهای سوریه مایه نگرانی است و دولت واشینگتن در قبال سوریه پاره ای ملاحظات پیشین را رعایت می کند»، به این پرسش پاسخ مستقیم نداد که آیا حاضر به دیدار و مذاکره با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه هست یا خیر.

رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی بریتانیائی اسکای نیوز، درجریان سفر یک روزه خود به کشور آفریقائی غنا در باره مناسبات با سوریه اظهار نظرمی کرد،که یکشنبه از این شبکه در لندن پخش شد.

اوباما گفت: «تماس سیاسی با سوریه آغاز شده اما هنوز مشکلات زیادی بر سر راه دیده می شود که حل آنها به زمان نیاز دارد.»

رئیس جمهوری آمریکا در مورد «رفتارهای درد سرآفرین سوریه» گفت: ««شما می دانید که من طرفدار بسیج و کشاندن طرف ها به نقش سازنده هستم، و امیدوارم که این رفتارهای سوریه تغییرکرده، وآن کشور نقشی سازنده در حل مشکلات منطقه ایفا کند.»

بشار اسد هفته گذشته در مصاحبه با همین شبکه تلویزیونی اوباما را دعوت کرد که به سوریه سفر کند و گفت: «با اشتیاق کامل منتظر استقبال از اوباما دردمشق است»، و گفت «می خواهم که حرفم دراین باره کاملا روشن باشد»، و افزود «همه چیز بستگی به رهبر آمریکا دارد.» آقای اسد در آن مصاحبه، آمریکا را «ابرقدرت جهان» نامید.

خانم اسما اسد همسر بشاراسد نیز چند روز پیش گفت «بشار و آقای اوباما هر دو جوان هستند و ما خوشحال می شویم که میزبان زوج رئیس جمهوری آمریکا در سوریه باشیم.»

مناسبات آمریکا با سوریه بدلیل قتل سیاسی رفیق الحریری نخست وزیر اسبق لبنان در فوریه ۲۰۰۵ به تیرگی گرائید زیرا سوریه در مظان اتهام به آمریت این قتل قرارگرفت هرچند که تحریم های اقتصادی آمریکا علیه سوریه از سال ۲۰۰۴ آغاز شد زیرا سوریه متهم به حمایت از تروریست ها در عراق و دادن اجازه ورود به خرابکاران از خاک سوریه به عراق بود. تا کنون این تحریم ها هفت بارتمدید شده است.

در پی قتل رفیق الحریری، آمریکا با کاهش سطح مناسبات با سوریه، سفیرش را از دمشق فراخواند. اما ماه گذشته اعلام شد که سفیر جدید آمریکا در سوریه انتخاب شده و بزودی راهی دمشق خواهد شد. نام جفری فلتمن معاون وزارت خارجه آمریکا در امور خاورمیانه به عنوان سفیر تازه آمریکا در سوریه مطرح شده است.

سوریه در تمامی دوران تنش، سفیر خود در آمریکا، عماد مصطفی را حفظ کرده بود. جرج میچل فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه و هیات هائی از مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا از سوریه دیدار کرده بودند.

آمریکا می کوشد سوریه را به ازسرگیری مذاکرات سیاسی با اسرائیل تشویق کند. مذاکراتی که سوریه با دولت پیشین اسرائیل با میانجی گری ترکیه در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ انجام می داد، با واکنش سردی از سوی دولت جرج بوش روبرو بود. سوریه ابراز آمادگی کرده که مذاکرات سیاسی با اسرائیل را این بار با نظارت آمریکا از سر گیرد.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|