همشهری آنلاین
نخستین قطار کانتینری اسلامآباد ـ تهران ـ استانبول یا قطار اکو از اسلام آباد به سوی استانبول حرکت کرد.
حرکت این قطار جمعه در مراسمی با حضور مقامات پاکستان و روسای راه آهنهای کشورهای عضو سازمان هم کاری اقتصادی «اکو» به سوی استانبول آغاز شد.
پیش از افتتاح قطار نمایشی کانتینری، مراسمی با حضور «یوسفرضا گیلانی» نخست وزیر پاکستان، محمد یحیی معروفی دبیرکل اکو و نمایندگان ریلی کشورهای عضو سازمان هم کاریهای اقتصادی اکو برگزار شد.
یوسفرضا گیلانی در این مراسم، آغاز این طرح بزرگ را در سالروز استقلال پاکستان به فال نیک گرفت و گفت: «آغاز حرکت قطار کانتینری از پاکستان به ایران و ترکیه، رویای دیرینه کشورهای منطقه بود که به حقیقت پیوست.»
وی با اشاره به تعهدات پاکستان برای تسریع در روند بازسازی و نوسازی خط ریلی در ایالت بلوچستان این کشور گفت: «مطالعات آغاز ساخت خط ریلی کویته و تفتان به مرحله نهایی رسیدهاست و بزودی مرحله اجرایی این طرح آغاز خواهد شد.»
«محمدیحیی معروفی» دبیرکل جدید سازمان هم کاریهای اقتصادی اکو نیز با اشاره به اهمیت هم کاریهای نزدیک بین کشورهای عضو سازمان اکو برای توسعه همکاریهای اقتصادی و بازرگانی در منطقه گفت: «ایران ، پاکستان و ترکیه با تلاشهای پرثمر چند ماه گذشته ، آغاز به کار قطار اکو را امکانپذیر کردند.»
وی با اشاره به مسیر 6500 کیلومتری قطار اکو گفت: «تقویت و توسعه هم کاریهای ریلی اکو میتواند به ثبات و صلح منطقه کمک موثری کند.»
مدیر حمل و نقل و ارتباطات سازمان هم کاریهای اقتصادی اکو نیز در حاشیه مراسم افتتاح قطار اکو در مصاحبه با واحد مرکزی خبر در اسلامآباد گفت: «قطار اکو به عنوان یکی از موثرترین وسایط نقلیه میتواند در گسترش صادرات، واردات و مبادلات تجاری بین کشورهای عضو کمک موثری کند.
محمد میرزای افزود:«طول خط راهآهن اسلام آباد ـ تهران ـ استانبول 6500 کیلومتر است که 2570 کیلومتر آن در ایران، 2000 کیلومتر آن در ترکیه و در حدود 1900 کیلومتر در خاک پاکستان است که زمان حرکت در این مسیر کمتر از نصف حمل و نقل دریایی است و نسبت به مسیر جادهای امنتر و برای محیط زیست نیز بهتر خواهدبود.»
وی خاطرنشان کرد: «تیمی از کارشناسان و مشاورین بینالمللی این طرح را همراهی میکنند تا این مسیر یک کریدور بینالمللی شود و سازمانملل هم آن را به عنوان یک کریدور بینالمللی شناسایی کردهاست.
در پایان این مراسم، سوت قطار اکو به صدا درآمد و حرکت آن به سوی تهران و استانبول آغاز شد.
سازمان هم کاری اقتصادی(اکو) در ابتدا با مشارکت سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بر اساس معاهده ازمیر و با هدف اعتلای سطح زندگی اقتصادی مردم منطقه در 1984 تاسیس گردید. کشورهای افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان در 1992 به این سازمان ملحق شدند. از جمله اهداف دیگر سازمان گسترش تجارت درون منطقهای و فرا منطقهای و همچنین تلاش در جهت ادغام تجارت کشورهای منطقه با تجارت جهانی است.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»