Saturday, 18 July 2015
26 September 2023

«۹ شلیک برای یک چاقو»

2013 August 01

کارتون/ رادیو کوچه

کاری از فراز فریضی

پلیس تورنتو با شلیک مستقیم نه تیر به یک جوان در مرکز شهر تورنتو، او را از پای در آورد.

بر اساس گزارش نشریات چاپ تورنتو، شامگاه روز شنبه ۲۷ جولای ساعت ۱۱: ۳۰ دقیقه پلیس تورنتو بعد از دریافت اخباری مبنی بر استفاده از سلاح سرد در اتوبوس شماره ۵۰۵ در مرکز شهر تورنتو، بلافاصله خود را به محلی رساند که نمی‌دانست بزرگ‌ترین تراژدی چند ساله اخیر در آنجا به وقوع خواهد پیوست.

Faraz Farizi  -  teenage games

 «سامی یتیم» جوان ۱۸ ساله، که پس از تهدید مسافرین برای ترک اتوبوس در خیابان‌دان دالاس غربی و در حالی که در یک اتوبوس خالی از شهروند یک چاقو در دست داشت، با شلیک نه گلوله پلیس تورنتو از فاصله ۵ متری، به قتل رسید.

در مورد ابعاد این حادثه و اینکه چرا پلیس از نه تیر برای مهار یک جوان که هیچ گروگانی نیز نداشته است، استفاه کرده است؛ پلیس شهر تورنتو هنوز به سوالات شهروندان کانادایی که آن‌ها را از خشونت بی‌رویه پلیس نگران کرده است، پاسخ نداده است.

 این درحالی است در فیلمی که در یوتیوب منتشر شد است؛ پلیس تورنتو پس از گشودن آتش بسوی «سامی یتیم» اهل سوریه، با استفاده از شوکر الکتریکی به پیکر بی‌جانش، قصد زدن دستبند به وی را نیز داشت. پس از انتشار این فیلم بود که صدای شهروندان کانادایی و فعالین حقوق بشری برای استفاده پلیس از خشونت بی‌رویه درآمد.

بیل بلر، رئیس پلیس شهر تورنتو بعد از سکوت یک روزه مقامات زیر ربط در قبال این حادثه دلخراش، روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مقابل خبرنگاران با ابراز تاسف از بروز چنین حادثه‌ای، از تحقیقات گسترده برای بررسی هرچه سریع‌تر این پرونده سخن گفت و اضافه کرد: «من نگرانی‌های مردم را در قبال برخورد انجام شده درک می‌کنم. آن‌ها همه جوره حق دارند که نسبت به ابعاد آن نگران باشند. من متوجه هستم که باید به پرسش‌ها پاسخ داده شود و موضوع کاملا مورد تحقیق قرار بگیرد.»

در حال حاضر پرونده قتل سامی یتیم در اختیار واحد ویژه تحقیقات قرار گرفته و تا حصول نتیجه، پلیس تورنتو اطلاعات بیشتری به رسانه‌ها نمی‌دهد.

روز سه شنبه ۳۰ جولای مرکز شهر تورنتو شاهد تجمع صد‌ها معترض قتل سامی یتیم بود. معترضان اقدام پلیس را محکوم کردند و خواستار رسیدگی مقامات مربوطه برای شفاف سازی پرونده و عدالت برای سامی یتیم، شدند. معترضین در محل تیراندازی که منجر به کشته شدن این جوان ۱۸ ساله شد، گرد هم جمع شده و یاد وی را به همراه خانوداه‌اش گرامی داشتند. این تجمع به دعوت خواهر سامی یتیم که خبر آن را از طریق تویترخود منتشر کرده بود، برنامه ریزی شده بود.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

TAGS: , , , ,