Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
همایش چهارم اتحاد برای پیشبرد دموکراسی

«سایه سنگین حسن روحانی»

2013 August 25

گزارش/ خبرنگاران کوچه در شیکاگو

همایش چهارم، اتحاد برای پیشبرد سکولار دموکراسی امروز بیست و چهارم آگوست، در شیکاگو آغاز به کار کرد.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

به گزارش خبرنگاران اعزامی «رادیو کوچه»، «پرویز دستمالچی»،  فعال سیاسی و شاهد واقعه میکونوس سخنران اول این همایش بود، وی در سخنان خود ایستادگی روشن در مقابل ساختار حقیقی جمهوری اسلامی را یکی از دلایل اصلی حضور خود در این همایش دانست.

وی در ادامه نگاه خود به چگونگی سیستم حاکمیت در جمهوری اسلامی را تشریح کرد، و مدعی شد که ۹۹ درصد از مردم ایران دارای حق انتخاب شدن نیستند و حقوق شهروندی در جمهوری اسلامی را با دوران تبعیض نژادی در ایالات متحده مقایسه کرد، او با اشاره به انتخاب آقای «حسن روحانی» به عنوان ریاست جمهور در ایران، انتخاب وی را مثبت ارزیابی نکرد و مدعی شد که وی نه می تواند و نه میخواهد در سیاست های کلان حاکمیت تغییر ایجاد کند، لذا در بلند مدت آقای روحانی در مقابل اپوزیسیون قرار دارند.

«پرویز دستمالچی»، با ارایه نقطه نظرات خود، مدعی شد که بدون گذر از جمهوری اسلامی امکان ایجاد نظام دموکراتیک در ایران وجود ندارد و برای رسیدن به این خواست نباید با هر گروه و هر حزبی متحد شد. وی در ادامه سخنان خود چگونگی دستیابی به نظام مورد پسند خود را برای شرکت کنندگان در همایش تشریح کرد.

20130824_news_conference_reza-alavi

سخنران دوم این همایش، از طریق اسکایپ در این جلسه حضور به هم رساند، «رضا قریشی»، از اعضای سازمان رزمندگان آزادی طبقه کارگر، سخنان خود را با گریز به تاریخ مبارزات دموکراسی خواهی در ایران آغاز کرد، و به چرایی عدم توان دموکراسی خواهان در ایران برای دستیابی به دموکراسی پرداخت. «رضا قریشی» شعار جدا سازی دین از دولت را شعاری کهنه خواند و گفت: باید شعار خصوصی بودن امر دین و اعتقاد را در خود و جامعه نهادینه کنیم. وی شرکت کننده گان در این نشست و نهاد های فعال درخارج از کشور را دعوت کرد تا خواست های مردم در داخل کشور را درک کرده و تلاش کنند تا صدای آنها را انعکاس دهند.

«کاظم علمداری»، مدرس جامعه شناسی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، دیگر سخنران این همایش بود، وی سخنان خود را با تهدید های موجود برای آینده ایران آغاز کرد، وی با مقایسه وضعیت اقتصادی کشور های منطقه از جمله کره جنوبی رشد اقتصادی در ایران را رو به کاهش دانست، و با اشاره به کشور های منطقه و رشد آنها پس از عبور از استبداد را نشانه خوبی برای تغییر دانست و حضور و نقش امریکا در پیشرفت کشورهایی همانند ژاپن را غیر قابل انکار دانست. «علمداری» با اشاره به ترس تاریخی ایرانیان از حضور بیگانه در کشور، عدم کمک و همراهی کشور هایی مثل امریکا را دلیل عقب گرد سی ساله دانست و در آخر مدعی شد اگر این ترس از میان نرود و همچنان شاهد عدم حضور نیروهای خارجی در کشور باشیم، دچار عقب ماندگی همیشگی خواهیم شد.

«مسعود فتحی»، از اعضای اتحاد جمهوری خواهان، دیگر سخنران این همایش بود، وی  ولایت فقیه در جمهوری اسلامی را فراقانونی دانست و مدعی شد که جمهوری خواهی راه عبور از قدرت فراقانونی در سیاست ایران است، و دفاع از قانون و حقوق بشر خواست و دلیل اصلی تشکیل تشکل های جمهوری خواه است.

سخنران بعدی به صورت آنلاین از لندن سخنان خود را آغاز کرد. «بهمن امینی»، از اعضا سازمان مجاهدین خلق پیش از انقلاب ۵۷، سخنان خود را به چگونگی فعالیت تشکل ها و سازماندهی و ایجاد اتحاد بین این نیروها آغاز کرد، در ادامه وی از لزوم تشکیل تشکل‌ها و حرکت به سمت تغییر نظام جمهوری اسلامی سخن گفت، اما کودتا و دخالت خارجی را برای ایران مفید ارزیابی نکرد، «بهمن امینی» انقلاب در کشور های عربی را نمونه خوبی برای ایجاد تغییر در ایران دانست و غیر خشونت آمیز بودن و استفاده از شبکه های مجازی را دو ویژگی اصلی این انقلاب ها دانست. وی حضور تشکل های فعال در خارج از کشور را برای اعمال فشار بر حاکمیت ایران مفید دانست.

20130824_news_conference_parviz mokhtari

سخنران بعدی «پرویز مختاری» دیگر سخنران مجازی این همایش بود که از آلمان به همایش پیوسته بود، وی که از زندانیان سیاسی در نظام سیاسی گذشته بوده است، وی سخنان خود را با اشاره به  تحولات سیاسی در ایران پس از پایان جنگ ایران و عراق آغاز کرد، وی جهش علمی و توسعه صنعتی پس از جنگ ایران و عراق را دلیل اصلی جهش سیاسی و اجتماعی در ایران دانست. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات گذشته، فشار نیروهای تحریم انتخابات را دلیل اصلی حضور مردم در انتخابات و عقب نشینی حاکمیت در مقابل خواستها دانست، وی مدعی شد قدرت و خواست نیروهای تحریم کننده باعث شد تا عقب نشینی در خواست حاکمیت ایجاد شود، و حاصل این انتخابات به سبب پشتوانه نیروهایی مثل خاتمی، هاشمی و ناطق نوری نبود بلکه قدرت تحریم کنندگان بود که باعث شد تا نظام تن به این انتخابات بدهد!

«رضا علوی» سخنران دیگر همایش، سخنان خود را به انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور ایران،  اختصاص داد و با اشاره به مشکلات فعلی کشور به تحلیل روند تغییرات و نقش حسن روحانی در این روند پرداخت، وی روحانی را معتقد به قانون اساسی و ولایت فقیه دانست و بر این اساس معتقد بود که حسن روحانی توان ایجاد تغییراتی که بیان میشود را ندارد، وی موقعیت روحانی را نسبت به رئسا جمهور قبلی شکننده دانست، وی «حسن روحانی» را بدون پشتوانه حزبی دانست و این نکته را مسبب ضعف دولت او دانست، ، وی مخالفت مجلس با روحانی را نیز نقطه دیگری از نقاط ضعف دولت روحانی خواند. وی در ادامه به مشکلات پیش روی «روحانی» پرداخت و عقب نشینی «آیت‌اله خامنه‌ای» از سیاست های پیشین خود را یکی از راه حل های ممکن برای عبور و ارائه نقش پررنگ روحانی دانست.

20130824_news_conference_kazem-alamdari

سخنران دیگر این همایش «احمد تقوایی»، سخنان خود را با اشاره به تغییرات سیاسی در جهان آغاز کرد، وی انقلاب تکنولوژی و تاثیرات آن در سیاست را یکی از موارد این تغییرات نامید، و انتقال توسعه از غرب به آسیا را دیگر تغییر سیاسی در سالهای اخیر خواند،  وی تغییرات اخیر در عرصه سیاست را دلیل اصلی باز شدن فضا در نظام های بسته دانست . وی با اشاره به تغییرات موجود و جاری در ایران رعایت انصاف در سیاست را نقطه اصلی و نیاز اصلی امروز دانست، وی کفت در عرصه سیاست مدرن نباید خواستار حذف هیچ گروه سیاسی بود. وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به تحریم ها، به نفرت مردم از تحریم ها اشاره کرد و گفت، اگر نتوانیم نفرت مردم از تحریم ها را منتقل کنیم و اگر نتوانیم بر علیه تحریم ها باشیم نمی توانیم خواست های مردم را نمایندگی کنیم. وی صحبت های خود را با اشاره به نظارت استصوابی و لزوم عبور از آن به پایان برد.

سخنران بعدی همایش، آقای «فرامز دادور» سخنان خود را با اشاره به انتخابات پیشین آغاز کرد و انتخابات اخیر را غیر آزاد و غیر رقابتی دانست، وی در عین حال انتخاب «حسن روحانی» را عقب نشینی حاکمیت از سیاست‌های پیشین خود دانست.  وی با اشاره به صحبت‌های «حسن روحانی» و وزرای پیشنهادی وی، مدعی شد که آقای «روحانی» تفاوت چندانی با نیروهای اصولگرا ندارد و با برنامه سیاسی و امنیتی به میدان آمده تا با حل بحران های بین المللی و اقتصادی بتواند نظام حاکم را از بحران های کنونی عبور دهد، وی مدعی شد که «حسن روحانی» از اعدام دفاع کرده و در عین حالی که بارها در صحبت های رییس جمهور منتخب بر لزوم پیگیری حقوق زنان صحبت شده است، سخنران این همایش مدعی شد که «حسن روحانی» اعتقادی به حقوق زنان و بهبود آن ندارد.وی حمایت ازاعتراض جنبش های کارگری که مدعی شد به صورت روزانه در ایران در حال وقوع است، را یکی از وظایف اصلی تشکلات خارج از کشور دانست! «فرامرز دادور» در انتها انتخابات اخیر را نه بزرگ به حاکمیت دانست.

20130824_news_conference_reza-ghoreyshi

سخنران بعدی «بیژن مهر» از اعضای جبهه ملی بود، وی در سخنان خود با اشاره به وضعیت کنونی اپوزیسیون در خارج از کشور آغاز کرد، وی با انتقاد از پراکندگی در نیروهای خارج از کشور، مدعی شد که امروز جریان اصلی اپوزیسیون به دست افرادی ضد ملی افتاده است و ما میتوانیم شاهد فعالیت های آنها در لابی‌های کنگره آمریکا باشیم، وی با انتقاد از فعالیت های نیروهای اپوزیسیون  سخنان خود را به چگونگی و امکان های موجود برای ایجاد اتحاد در اپوزیسیون اختصاص داد.  وی با اشاره به انتخاب «حسن روحانی» برنامه‌ریزی هشت ساله برای اپوزیسیون را پیشنهاد کرد.

پنل ابتدایی چهارمین همایش اتحاد برای پیش برد سکولار دموکراسی، با سخنرانی‌های متععد به پایان رسید تا در پنل بعدی شاهد قرائت پیام ها و سخنرانی های گروه های مختلف دعوت شده به این همایش باشیم.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 

۱ Comment

  1. 1

    wh0cd5684699 clonidine buy lasix avodart propranolol 40 mg