Saturday, 18 July 2015
30 September 2023
ایران امروز

«صداقت امریکایی با شعار فراتر از جمهوری اسلامی»

2013 October 28

روشنک آسترکی / رادیو کوچه

 

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«صداقت امریکایی» عنوان پوسترهایی است که به تازگی و پس از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ١+۵ در ژنو ، در خیابان‌های تهران نصب شدند. نصب ناگهانی این پوسترها در معابر اصلی شهر تهران و اشاراتی که به مذاکرات ایران و آمریکا دارد، پرحاشیه ترین خبرهای هفته گذشته را به خود اختصاص داد و واکنش های متفاوتی را نیز در برداشت.

یکی از اولین واکنش‌ها، ورود مجلس شورای اسلامی به این مساله بود و به گفته یک عضو هیات رییسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، این نهاد نصب تابلوهای”صداقت آمریکایی”در سطح تهران را بررسی می‌کند.

«محمد جواد کولیوند» با اشاره به نصب تابلوهایی باعنوان “صداقت آمریکایی” در سطح شهر تهران، به ایسنا گفت: برخی می‌خواهند موضوع مذاکره با آمریکا را با توجه به اعلام نظرسنجی از مردم، مردمی جلوه دهند و افکار عمومی را نیز درگیر بحث مذاکره با آمریکا کنند.

نماینده مردم کرج در مجلس همچنین از نهاد متولی در این باره اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: نصب اینگونه تابلوها وظیفه شهرداری است اما از اینکه دقیقا چه نهادی مسئول طراحی و ایده این موضوع است، اطلاعی ندارم. همچنین نمایندگان مجلس گفته‌اند در جلسه امروز مجلس این موضوع را در کمیسیون امور داخلی و شوراها بررسی می‌کنند.

1

در همین راستا به گفته نمایندگان عضو شورای شهر تهران، این شورا نیز قرار است موضوع نصب بنرهای «صداقت آمریکایی» را بررسی کند. با این وجود، نظر همه اعضای شورای شهر تهران درباره نصب بنر‌ها یکسان نبوده و برخی از آنها با این اقدام موافق و برخی مخالف هستند. از این رو به نظر می‌رسد جلسه شورای شهر تهران در اینباره پر چالش باشد.

«محسن سرخو»، از جمله اعضای شورای شهر تهران است که با نصب بنر‌ها مخالف است. او با بیان این که شهرداری باید با مسائل سیاسی «هوشیارانه» برخورد کند، از ضرورت مشورت با «شورای عالی امنیت ملی» و «وزارت امور خارجه» برای نصب بنرهای «صداقت آمریکایی» سخن گفته است.

«غلامرضا انصاری» دیگر عضو شورای شهر تهران هم مخالف نصب بنر‌ها است. او در این باره گفته است: «نصب بیلبورد‌ها از طرف هر گروهی که انجام شده کار غیراصولی و ضد امنیت ملی است».

وی ضمن تاکید بر اینکه از ابتدای انقلاب تصمیمات در سیاست خارجی زیرنظر شورای امنیت ملی و مستقیمن رهبری اتخاذ می‌شود، گفت: «در مسائل داخلی متاسفانه یکسری بی‌تدبیری‌ها و حرکت‌های حساب نشده انجام می‌شود». انصاری افزود: «قطعن حرکت‌های اخیر دولت با هماهنگی شورای امنیت ملی و مقام معظم رهبری انجام شده است».

سازمان تبلیغاتی اوج، مجری طرح «صداقت امریکایی» خود را یک موسسه فرهنگی غیر دولتی معرفی می‌کند که قصد دارد ناتوانی دولت در استفاده از ظرفیت های تبلیغاتی برای نظام را جبران کند

اما «مجتبی شاکری» عضو دیگر شورای شهر تهران از موافقان نصب بنرهای ضد مذاکرات ایران و آمریکا است. او در این باره با اشاره به سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی «آیت‌اله خمینی» و رهبر جمهوری اسلامی «آیت‌اله خامنه‌ای» درباره آمریکا، گفته است: «رییس‌جمهور زحمت می‌کشند و سعی می‌کنند رفتار را به رفتاری متعادل تبدیل کنند اما شما در مقابل ببینید که آنها چگونه عمل می‌کنند. اوباما در آخرین حرف‌ها گفت همه گزینه‌ها روی میز است و حتی یک شخصیت آمریکایی گفت فریبکاری در ژن ایرانی‌ها است».

«ابوالفضل قناعتی» دیگر عضو شورای شهر تهران هم در موافقت با نصب بنر‌ها سخن گفته و اظهار داشته است: «عدم صداقت آمریکا در قبل و بعد از انقلاب برای مردم کشورمان روشن شده است. در تمامی این سال‌ها صداقت روشنی از آمریکا ندیده‌ایم و مدام به دنبال منافع خود بوده است».

2

از سوی دیگر به گزارش روزنامه بهار «حمیدرضا مقدم‌فر»، معاون فرهنگی سپاه درباره این پوسترها گفت: «من پوسترها را ندیده‌ام و درباره آن‌ها نمی‌توانم نظری بدهم اما در بحث اخیر مذاکره دولت با آمریکا نکته‌ای هست که موجب نگرانی جامعه و مردم شده و آن نکته این‌که فضای مذاکره و نرمش مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و مبادا بعضی تصور کنند در این فضا می‌توان از ارزش‌های انقلاب و آرمان‌های امام عبور کرد».

در حالی که بسیاری از مسولین زیربط از نصب این بنرها ابراز بی اطلاعی می کنند، «محسن پیرهادی»، مسئول بسیج شهرداری تهران می‌گوید: «طرح این پوسترها در راستای منافع نظام بود و من هم مانع نصب آن‌ها نشدم».

اما سوالی که در روزهای ابتدایی نصب بنرها در سطح شهر تهران مطرح شد این بود که طراح و مجری نصب این بنرها کیست؟

«سازمان فرهنگی اوج» مجری تبلیغاتی است که در روزهای اخیر خیابان‌های تهران را در بر گرفته است. این سازمان خود را یک موسسه فرهنگی غیر دولتی معرفی می‌کند که قصد دارد ناتوانی دولت در استفاده از ظرفیت‌های تبلیغاتی برای نظام را جبران کند.

یکی از بنیانگذاران و شارحین اهداف این سازمان «محمد علی رامین» معاون مطبوعاتی سابق در دوران ریاست جمهوری «محمود احمدی نژاد» است که به دلیل اعتراضات گسترده رسانه‌ها از کار برکنار شد.

این سازمان همچنین معتقد است باید به جمهوری اسلامی فراتر از « ایران» اندیشید. بنا بر توضیحات آمده در یکی از جزوات این سازمان آمده است که اگر جمهوری اسلامی به مرزهای خود محدود شود مفاسد موجود در جهان اجازه ایجاد یک جامعه آرمانی را از جمهوری اسلامی می‌گیرد.

3

 مدیر این سازمان «احسان محمد حسینی» است که بنا بر گزارش سایت تابناک گفته است «سازمان هنری رسانه‌ای اوج، تشکل مردم نهاد و تخصصی مردمی است که هزینه آن و اعتبارات تولیدات خود را با حمایت همه دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی تامین می‌کند و مسئولیتی برای پشتیبانی شدن از سوی هیچ نهادی ندارد‌».

سایت تابناک در گزارشی پیرامون نصب این پوسترها می‌نویسد:«نصب حجم وسیعی از بنرهای بزرگ در نقاط مختلف تهران با طرح‌های نمادین مبلغ عدم هرگونه مذاکره با آمریکا که شبیه تصاویری است که در چند سال اخیر بیشتر دیده شده است.

سازمان فرهنگی اوج اهداف تشکیل خود را چنین شرح داده است: «دستگاه‌های دولتی برآمده از انقلاب اسلامی و فعال در زمینه‌ی رسانه علی‌رغم گسترش کیفی قابل توجه نسبت به مقطع تأسیس، در استفاده از بخش عظیمی از ظرفیت رسانه‌ای و تبلیغاتی نظام ناتوان بوده‌اند. قسمت عمده‌ای از این مشکل، از عدم انسجام یا کمبود مدیران و تولیدکنندگان کارآمد و دغدغه‌مند نشات می‌گیرد. سازمان هنری-رسانه‌ای اوج در تابستان هزار و سیصد و نود و در پی احساس چنین مشکلی فعالیتش را آغاز نمود. اهداف این سازمان، ایجاد بستری برای شناسایی، آموزش و جهت‌دهی نیروهای مستعد انقلابی در عرصه‌های مختلف هنری و رسانه‌ای و نیز فراهم کردن زمینه‌ی تولید و توزیع محصولات هم‌سو با انقلاب اسلامی عنوان شده است».

«غلامرضا انصاری» عضو شورای شهر تهران با مخالف در مورد نصب بنر‌های ضد امریکایی، گفته است: نصب بیلبورد‌ها از طرف هر گروهی که انجام شده کار غیراصولی و ضد امنیت ملی است

گفتنی است خانه‌ی طلاب جوان یکی از بخش های فعال این سازمان، درگیر کردن حوزه‌های علمیه در تئوری سازی، ارایه‌ی مدل و جریان سازی در زمینه‌های هنری و جهت‌دهی ظرفیت‌های هنری این نهاد را هدف‌گیری نموده است.

این سازمان در آموزش مبانی فعالیت خود جزوه‌ای دارد با عنوان «فراتر از جمهوری اسلامی ایران» که در آن می‌نویسد «انقلاب اسلامی ایران از دیدگاه امام راحل، مرحله‌ی اول حرکتی جهانی بود. هرچند ابعاد جهانی انقلاب اسلامی با روی کار آمدن دولت سازندگی و تکنوکرات‌ها تضعیف گردید، اما امواج خروشان انقلاب اسلامی در جهان خامو شدنی نبود.»

غیر از بحث نصب بنرهای موسوم به «صداقت امریکایی»، کمیته «حفظ، نشر و صیانت از اندیشه‌های امام‌خمینی» ، کمیته «صیانت از منافع ملی ایران» و کمیته «برائت از مشرکین»  سه گروهی هستند که در دوماه گذشته با صدور بیانیه‌هایی مجزا اعلام موجودیت کرده‌اند و به نظر می رسد مهمترین انگیزه‌شان مقابله با رویکرد دولت یازدهم در سیاست خارجی به ویژه در مورد بهبود روابط ایران و امریکا است.

 در همین حال پس از نمازجمعه هفته گذشته تهران، پوسترهایی علیه «وندی شرمن»، معاون وزارت خارجه آمریکا، که در گروه ۱+۵ با ایران مذاکره می‌کند، در میان نمازگزاران توزیع شد. مخالفان و «تخریب‌کنندگان» مذاکرات را اغلب گروه‌ها و رسانه‌هایی تشکیل می‌دهند که در انتخابات ریاست جمهوری طیف نزدیک به آنها نتوانستند به پیروزی برسند.

دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه پنج بعلاوه یک قرار است پانزدهم و شانزدهم آبان در ژنو برگزار شود. دو روز قبل از این مذاکرات، قرار است به مناسبت ۱۳ آبان، سالگرد اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸، یک راهپیمایی و تجمع ضد آمریکایی در تهران برگزار شود.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , ,