Saturday, 18 July 2015
30 September 2023
پیچیده‌ترین کرم نرم‌افزاری

«آسیب استاکس‌نت به پایگاه فضایی بین‌المللی»

2013 November 21

واحد ترجمه/ رادیو کوچه

منبع: ما از آینده می‌آیم

مشکلی که در ساختن استاکس‌نت به عنوان پیچیده‌ترین کرم نرم‌افزاری وجود دارد این است که می‌تواند نهایتن به صورت غیرمنتظره مخرب باشد، چیزی که دقیقن اتفاق افتاده‌ است. ویروسی که به دست ایالات متحده و اسراییل ساخته شده بود، به یک سیستم تاسیسات هسته‌ای روسیه، و حتی ایستگاه فضایی بین المللی نفوذ کرده است.

استاکس‌نت، یک کرم کامپیوتری که بصورت غیر قابل باوری بسیار قدرتمند است و به دست کشورهای آمریکا و اسراییل ساخته شد تا به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند. این ویروس در ابتدای حمله خود در سیستم ماکروسافت ویندوز و سیستم‌های کنترلی صنعتی ساخته‌ی شرکت زیمنس نفوذ می‌کند. این اولین نرم افزار مخربی است که با نفوذ در سیستم‌های صنعتی، هم کار جاسوسی و هم کار تخریب سیستم را انجام می‌دهد و هم‌چنین می‌تواند شامل یک روت‌کیت دارای کنترل کننده با قابلیت برنامه‌ریزی برای اتوماسیون فرآیندهای الکترومکانیکی باشد.

1

بگذارید روی این بحث آخر کمی متمرکز شویم. این ویروس، با کمی اغراق، در حقیقت می‌تواند کنترل تمام سیستم‌ها و ماشین‌های آلوده شده را به دست بگیرد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد استاکس‌نت، به شما توصیه می‌شود که ویدیوی صحبت «رالف لنگر» را در همایش TED در مورد این ویروس، که آن را سلاح سایبری قرن ۲۱ می‌نامد، مشاهده کنید.

این ویروس شدیدن خطرناک است، و در حال حاضر‌‌ رها و سرگردان می‌باشد. طبق صحبت هفته‌ی پیش «یوجین کاسپراسکای» (سرپرست شرکت ضد ویروس و پایگاه محافظت از حملات سایبری کاسپراسکای) با خبرنگاران در کانبارای استرالیا، او گفته‌ است که توسط یکی از دوستان همکار خود که در تاسیسات هسته‌ای روسیه کار می‌کند، از این آسیب مطلع شده.

گزارش خبرگزاری تایمز اسراییل:

3

کاسپراسکای نگفته‌ است که این حمله‌ها چه زمانی صورت گرفته، اما این‌طور اشاره می‌کند که‌‌ همان زمانی اتفاق افتاده که آلوده شدن تاسیسات در ایران گزارش شده است. همچنین در مورد تاثیر این حمله‌ها بر تاسیسات هسته‌ای و یا پایگاه‌های فضایی هیچ صحبتی نکرده است، اما این را می‌گوید که پایگاه‌های فضایی چندین بار مورد حمله قرار گرفته‌اند.

افشا شدن این موضوع در دوره عرضه سیستم امنیت سایبری و پرسش و پاسخ‌های مربوط به آن اتفاق افتاد. نکته مهم، چیزی که کاسپراسکای هفته‌ی پیش به مطبوعات خبری استرالیا گفته بود، این بوده است که با وصل نبودن به اینترنت، شبکه‌های اینترنت عمومی نیز نمی‌توانند به سیستم‌های تاسیسات هسته‌ای و یاISS وصل شوند. این موضوع ضمانت می‌شود که سیستم‌ها امن خواهند ماند. کاسپراسکای می‌گوید: حال ماهیت آن چیزی که باعث‌‌ رها و سرگردان شدن استاکسنت شده است هنوز نامشخص است (اگرچه که حدسیات رسانه‌ها بر این نکته تاکید دارد که این کار به دست ایالات متحده و اسراییل صورت گرفته است.)، اما کسانی که فکر می‌کنند می‌توانند یک ویروس رها ‌شده را تحت کنترل خود بگیرند، اشتباه می‌کنند. هرچیزی بازتابی دارد، در حقیقت شما هر کاری که انجام دهید، بازتاب آن کار سمت خودتان است.

4

بر اساس یکe-mail از طرف آزمایشگاه ارتباطات سازمانی و اظهارات شرکت کاسپراسکای که اظهار می‌دارد:

هفتم نوامبر سال جاری، یوجین کاسپراسکای، طی یک مصاحبه‌ی خبری با مطبوعات پس از ایراد سخنرانی خود در باشگاه مطبوعات ملی استرالیا، شرح داد که چطور یک شبکه بدون اتصال به اینترنت ممکن است مورد حمله قرار بگیرد و آلوده شود، و برای مثال رویدادی را که در سال ۲۰۰۸ برای کامپیوتر‌های پایگاه فضایی بین المللی (ISS) افتاد شرح داد. البته آن آلودگی هیچ ارتباطی به ویروس استاکس‌نت نداشته است. کامپیوتر‌های ISS بوسیله ویروسی به نام: «Gammima. AG، Trojan-GameThief. Win۳۲ Magania آلوده شده‌اند، ویروسی که در طبقه بندی‌های آزمایشگاه کاسپراسکای نیز وجود دارد. ظاهرن این ویروس که در پایگاه فضایی بین المللی گسترش یافته است، در اثر استفاده از یک فلشUSB آلوده توسط فضانوردان روس، توانسته به سیستم نفوذ کند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , ,