علی آزاد / رادیو کوچه
الکامپ نوزدهم چهار روز میهمان نمایشگاه بینالمللی تهران بود، میهمانی که اگرچه استقبال کنندگان زیادی را به خود جذب کرد اما حاشیههای زیادی را با خود به همراه داشت.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
الکامپ نوزدهم از همان روزهای ثبتنام مشارکت کنندگان سر و صداهایی را به همراه داشت، در واقع سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به همراه معاونت سازمان فناوری اطلاعات ایران که از حامیان نمایشگاه الکامپ به شمار میآمدند، اعلام کردند که قرار است از مشارکت کنندگان تنها پنج درصد نرخ ارزی ریالی دریافت شود. اما همه چیز به اینجا ختم نشد و در نهایت مجری نمایشگاه بینالمللی از مشارکتکنندگان ٣٠درصد نرخ ارزی ریالی را دریافت کرد.
اما در روز اول نمایشگاه با اینکه هوا سرد بود، بازدید از الکامپ نوزدهم گرمای خود را حفظ کرد. غرفههایی که در یک سالن قرار داشتند از گروهبندی خاصی پیروی نمیکردند. نوجوانی که برای اولین بار به این نمایشگاه آمده بود معتقد بود «فکر نمیکردم نمایشگاه انقدر باحال باشه، پاهام از شدت پیاده روی داره میترکه اما به جاش کلی اشانتیون گرفتم» بعد از گفتن این جمله به سراغ غرفه بعدی رفت از مسوول غرفه پرسید «اشانتیون چی داری؟»
البته بسیاری از مردم اعتقاد داشتند که وضعیت نمایشگاه الکامپ نسبت به سالهای گذشته بهبود پیدا کرده، حمید که یکی از بازدید کنندگان الکامپ نوزدهم بود مطرح کرد: نمایشگاه نسبت به سالهای قبل خیلی بهتر است، اما هنوز مثل سالهای ٨٢ و ٨٣ نیست. خیلی از شرکتهای بزرگ اصلن حضور ندارند. در آن زمان همه برندهای معروف مثل سامسونگ، ال.جی و نوکیا و شرکتهای زیاد دیگری حضور داشتند. البته نسبت به هشت سال گذشته وضعیت نمایشگاه خیلی بهتر شده ولی باز هم به آن سالها نمیرسد و فکر میکنم سرمایهگذاری خارجی در زمینه فناوری اطلاعات در ایران نسبت به سالهای گذشته کمرنگتر شده است.
در کنار نظر مردم، باید به نظر غرفهداران نیز توجه کرد. یکی غرفهداران از وضعیت امنیت نمایشگاه بینالمللی رضایت چندانی نداشت، وی در این رابطه گفت: حدود بعد از ظهر روز جمعه ١۵ آذر ماه بود و نمایشگاه اوج کاری خود را پشت سر میگذاشت، ما نیز مشغول به معرفی محصولات خود به مراجعه کنندگان بودیم. ما به بازدید کنندگان اعتماد بالایی داشتیم به همین دلیل هیچکدام از دوربینها را پلمپ نکردیم. ناگهان یکی از مدلهای دوربین ما گم شد و بعد از بررسی غرفه متوجه شدهایم دوربین مورد نظر دزدیده شده است. انتظار بیشتری از امنیت نمایشگاه بینالمللی داشتیم.
اما تمامی اتفاقات به اینجا ختم نمیشود، روز بعد یعنی شنبه ١۶ آذر ماه اتفاق مشابه دیگری برای غرفه شرکت المپوس در نمایشگاه بینالمللی افتاد. در این رابطه مسوول غرفه المپوس گفت: ما از اتفاق دیروز متوجه شدیم که امنیت نمایشگاه بالا نیست به همین منظور دوربینها را با کابلهای فولادی به بدنه میزها متصل کردیم. در حین معرفی محصولات خود بودیم، ناگهان یکی از کارکنان غرفه متوجه شد که فردی درحال قیچی کردن سیمهای فولادی با یک قیچی مخصوص است و مچ او را گرفت. چون ما لنزهایی را با خود آوردیم که نمیتوانستیم آنها را به جایی متصل کنیم، تمرکز بیشتر غرفهداران روی این لنزها بود و فرد مورد نظر متواری شد. سپس این موضوع را با یکی از مامورین درون سالن در میان گذاشتیم و جواب وی به ما اینگونه بود «من نه اسلجه دارم نه دستبند و نه چیزی که بتوان سارق را با آن به حراست نمایشگاه منتقل کرد.»
غرفهدار دیگری از وضعیت احداث غرفهها انتقاد داشت، به گفته او بعضی از غرفهها بسیار دیر ساخته شد و همین موضوع بینظمیهایی را به همراه داشت.
تعداد شرکتهای بینالمللی که در این رویداد شرکت کرده بودند، زیاد نبود و در سالنها با کمتر شرکت بینالمللی شناخته شدهای مواجه میشدید. به علاوه ظاهر نمایشگاه هنوز فاصله بسیاری با نمایشگاه بینالمللی همچون CES و یا حتی GITEX داشت.
بعضی از شرکتهای ایرانی برای جذب مشتریان بیشتر هر روز تعدادی تبلت و لپتاپ را به بازدیدکنندگان هدیه میدادند.
روز آخر نمایشگاه سید محمد خاتمی رییس جمهور پیشین دولت ایران از سه غرفه این نمایشگاه بازدید به عمل آورد. وی در سالن هفتم نمایشگاه بینالمللی به فعالیتهایی که در دولت خود برای توسعه فناوری اطلاعات کشور انجام داده اشاره کرد و گفت: طرحهایی نظیر تکفا و یا تبدیل وزارت پست و تلگراف به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت اصلاحات به انجام رسید امیدواریم هرسال این نمایشگاه با رشد و توسعه همراه باشد.
الکامپ نوزدهم در تاریخ یکشنبه ١٧ آذرماه به کار خود خانمه داد. در این نمایشگاه ۴۶٠ شرکت ایرانی و ۴٠ شرکت خارجی از هشت کشور جهان حضور داشتند. به نظر میرسد وضعیت فناوری اطلاعات کشور با روی کارآمدن دولت جدید بهبود پیدا کرده اگر چه هنوز جای کار بسیاریی برای این حوزه در کشور وجود دارد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»