مازیار شکوریگیلچالان / مقاله وارده / رادیو کوچه
از وعدههای انتخاباتی حسن روحانی گرفته تا سخنرانیش در شانزدهم آذر ماه در میان دانشجویان همه و همه وعدهها و اشعاری بود مبنی بر احقاق حقوق شهروندی و ترمیم اقتصاد مفلوک کشور. از گزارش عملکرد صد روزه دولت گرفته تا اکنون. از چرخش سانتریفوژ تا چرخش اقتصاد و… اما هنوز مدت زمانی نگذشته که بودجه پیشنهادی رییس جمهور و دولت تحت امرش به مجلس شورای اسلامی انسان را مات میکند و مبهوت. بودجههای پیشنهادی برای نهادهای نظامی و اطلاعاتی و نهادهایی دیگر که در این وضعیت بلوشوی کنونی اعداد و ارقامی نجومی را به خود اختصاص دادهاند. اعداد و ارقام پیشنهادی برای برخی از نهادها وسازمانها از این قرار است:
*بودجه سی و هفت هزار میلیارد ریالی سپاه با حدود سی درصد افزایش، به میزان چهل و چهار هزار و پانصد و شصت و شش میلیارد و ششصد و هشتاد و شش میلیون ریال به مجلس پیشنهاد شده است.
*بودجه نیروی انتظامی حدود نه هزار میلیارد تومان افزایش داشته اما بودجه سازمان بسیج مستضعفین اگرچه نسبت به بودجه پیشنهادی دولت دهم صد و بیست و نه میلیارد و هفتصد و چهل و دو میلیون ریال افزایش پیدا کرده،
خشونت، ترور، هتکحرمت دگراندیشان چماقداری و هر کراهتی را که مخیله آدمی بدان قد دهد از همین مراکز به اصطلاح فرهنگی که در بودجه پیشنهادی مبالغی هنگفت از سرمایه ملت بیسرپناه ایران را به خود اختصاص دادهاند
اما رقم پیشنهادی برای بودجه این نهاد در مقایسه با میزان بودجه (مصوب توسط مجلس) بسیج در قانون بودجه سال نود و دو هجری شمسی بیش از دو هزار میلیارد ریال کاهش داشته است.
* وزارت اطلاعات بیش از هزار و سیصد میلیارد تومان.
* شورای نگهبان با افزایش چهل و پنج درصدی سی و نه میلیارد تومان.
همچنین است بودجه پیشنهادی دولت برای دستگاههای فرهنگی.
* دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با هفتاد و پنج میلیارد تومان.
* سازمان تبلیغات اسلامی با دویست و سی و پنج میلیارد تومان.
* سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صد و هفتاد و نه میلیارد تومان.
* شورای عالی انقلاب فرهنگی با سی و نه میلیارد تومان.
البته از یاد نباید برد که این افزایش اعداد و ارقام نجومی در بودجه برای نهادهای نظامی، امنیتی و به اصطلاح فرهنگی در شرایطی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است که به اقرار غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بودجه پیشنهادی جهت اعتبارات عمرانی از پنجاه و شش هزار میلیارد تومان در بودجه تخصیص یافته سال نود و دو به سی و هفت هزار میلیارد تومان تقلیل یافته است.
رییس جمهور به هیچ وجه ممکن قادر نخواهد بود تا وعدههای انتخاباتیش پیرامون حقوق شهروندی و برچیدن جو امنیتی و پلیسی را اجابت نماید
فضاحت اعداد و ارقام بودجه پیشنهادی دولت تا بدانجاست که بیست و پنج تن ازنمایندگان مجلس شورای اسلامی در اعتراض به کسری بودجه اختصاص داده شده به استان خود استعفای خود را تقدیم رییس مجلس نمودند.
واما اکنون:
اول: با تدوین وتصویب چنین بودجهای درمجلس شورای اسلامی ایجاد فرصتهای شغلی درسال جدید به هیچ وجه ممکن نخواهد بود. همچنین با تقلیل و خالی بودن اعتبارات عمرانی در بودجه پیشنهادی اخیر و کسری بودجههای محلی در همین راستا تعطیلی و فروپاشی اندک مراکز تولیدی و صنعتی دراستانها را شاهد خواهیم بود.
دوم: با مستند قرار دادن بودجه پیشنهادی اخیر برای مراکز نظامی، امنیتی و به اصطلاح فرهنگی، رییس جمهور به هیچ وجه ممکن قادر نخواهد بود تا وعدههای انتخاباتیش پیرامون حقوق شهروندی و برچیدن جو امنیتی و پلیسی را اجابت نماید.
بودجه پیشنهادی اخیر خود از ضمیر و نیات رییس دولت سخن میراند
چرا که نهادهای نظامی همچون سپاه پاسداران و وزارتخانه امنیتی اطلاعات همواره در راستای محدود نمودن فضای سیاسی و فرهنگی کشور اقدام کرده و در راستای نقض حقوق شهروندی، شهروند را چشمبند برچشم خواهد نهاد و چماق بر سر خواهد کوفت. شاهد بر مدعای ما سخنان اخیر فرماندهی سپاه پاسداران در دانشگاه امام صادق تهران است. محمد علی جعفری در مورد نقش سپاه در عرصه سیاسی را اینچنین طرح کرد:
«کسانی که حرکت سپاه را مزاحم خود میبینند فضاسازیهایی را انجام میدهند که مثلن سپاه نظامی است و نباید در مسایل سیاسی ورود کند و حرفهای حضرت امام را به رخ ما میکشند. البته ما به این افراد توجه نداریم و کار خود را میکنیم… سپاه پاسداران وظیفه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را دارد و مهمترین خطری که انقلاب اسلامی را تهدید میکند را در عرصه سیاسی میدانیم و در این عرصه تهدید، سپاه نمیتواند ساکت بنشیند و بیتفاوت باشد»
از هر روی فرماندهی کل سپاه پاسداران به گونهای شفاف عنوان داشت که سپاه این بودجه کلان را در راستای مهندسی انتخابات، سرکوب خیابانی، کنترول و ترور دگراندیشان و همچنین ماجراجوییها در خارج از مرزهای کشور خواهد کرد.
رییس جمهور امید دارد تا با تدبیر این بار با خارج بسازد تا پاسدار و اطلاعاتی آسوده خاطر بر این ملت بتازند
سوم: اما جریانهای امنیتی و چماق به دستان از کجا تغذیه فکری و تئوریک میشوند؟ یقینن هرکس کمی به اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشور آشنایی داشته باشد نیک میداند که خشونت، ترور، هتکحرمت دگراندیشان چماقداری و هر کراهتی را که مخیله آدمی بدان قد دهد از همین مراکز به اصطلاح فرهنگی که در بودجه پیشنهادی مبالغی هنگفت از سرمایه ملت بیسرپناه ایران را به خود اختصاص دادهاند. فقط گردشی اجمالی در اظهارات ائمه جمعه و فعالان شورای مدیریت و برنامهریزی حوزه علمیه قم به راحتی هرچه تمامتر چنین واقعیتی را به دست میدهد.
چهارم: آنچه را که این قلم در این باب به آن احاطه دارد مسلم رییس دولت کنونی هزاران برابر بیش از این بدان واقف است. بنا بر این، آنچه رییس دولت را بر آن داشته تا بودجهای را تدوین و برای تصویب به کمیسیونها و سپس صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارسال کند در راستای سیاستهای امید و تدبیر برای حقوق شهروندان و ترمیم اقتصاد بیمار نبوده. بلکه بعکس بودجه پیشنهادی اخیر خود از ضمیر و نیات رییس دولت سخن میراند. گویی رییس جمهور امید دارد تا با تدبیر این بار با خارج بسازد تا پاسدار و اطلاعاتی آسوده خاطر بر این ملت بتازند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»